Phanteks Eclipse P400S İncelemesi

Aynen bende araştırdım çoğu kişi hava akışını aynı şekilde sağlamış. Overclock konusuna gelirsek anakart kendisi hazır 4.7GHz profil oluşturmuş. 5.0 ve 4.7GHz arasında ise %6 performans farkı oluyormuş. O yüzden 4.7GHz de kullanmayı planlıyorum.

Öncelikle merhaba aynı kasayı bende kullanıyorum sistemim şu şekilde;
Ryzen 1600 işlemci
Evga GTX 1080 SC
Sorunum kasayla mı ilgili bilmiyorum ama. 4k full grafikte ekran kartım aşırı ısınıyor ve 80 derecelere çıkıyor. Sistem boştayken hatta bilgisayarı ilk açtığım andan itibaren 45-50 derecelerde. Haliyle fanlar da sürekli aşırı sesli çalışıyor.
Kasa içerisindeki hava sirkülasyonu mu sağlayamıyorum acaba. Eğer isterseniz detaylı fotoğrafları atabilirim.
Ayrıca kasanın fan kontrolcüsünü ve rgb ledleri monte edemedim.
Bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler

Merhaba hocam. 4k full grafikte 1080'i tam yükte çalıştırmış olursunuz ve bence tam yükte çalışan 1080 için hele hele yaz mevsiminde 80 derecelik sıcaklık normal. Tabi 80 derecelerden kastınız 87-88 dereceler ise orada bir sıkıntı vardır. Ben de 1060 kullanıyorum ve boşta 42-43 derece, tam yük altında yer yer 72-74 dereceleri görüyor. Ben sadece hava sirkülasyonu için 5 adet fan kullanıyorum. Siz kasanın geldiği gibi 2 adet fan kullanıyorsanız sayısını arttırmanızı öneririm. Özellikle içeriye hava çekmek için ön taraftaki tek fan yeterli gelmiyor. Onu söküp daha kaliteli iki fan takabilirsiniz.

RGB ve fan kontrolcüleri zaten kasaya monteli halde geliyor. Onları nasıl monte edemediniz orasını anlamadım.

Hocam öncelikle teşekkürler cevap için. Gerçekten bende 2 fanın yeterli olmadığını düşünüyorum, ayrıca çok basık bir ortamda şuan kasam. Önerebileceğiniz fanlar var mıdır sessiz çalışan?
RGB ve fan kontrolcüsünü kasayı yapan arkadaş kablolamasını yapamadı, detaylı anlatabilirseniz sevinirim.
Eve gidince fotoğrafları da yollayacağım kasa içinden

Hocam benim önereceğim fanların tanesi 100-120 lira civarı. Siz bütçe belirtirseniz ona göre bir şeyler önermeye çalışırım.

Kontrolcülerin fotoğraflarını çektim fakat telefonumun kamerası berbat olduğu için ne olduğunu anlamakta zorlanabilirsiniz. Şöyle bırakıyorum fotoğrafları:

Bunlar fan kontrolcüsünden çıkan konnektörler. Sıralı bir şekilde 3 ve ya 4 adet 3 pinli konnektör mevcut. Kasa üzerinden kontrol etmek istediğiniz fanları buraya takacaksınız. Kasanın arka tarafında, kablo kanallarının bulunduğu kısma yakın olur.

Bu da şerit LED kontrolcüsü. Üzerindeki stickerda " Use this connector with Phanteks LED strips only" gibi bir şeyler yazıyordu. Normalde kasanın iç tarafında, sağ üst kısımda olur. Ben oraya radyatör taktığım için arka tarafa aldım.

Hocam bütce sorunum yok şuan. Tek istediğim sessiz çalışması. Kasadan çıkanları biliyorsunuz ki çok fazla gürültü yapıyor.

Bu konnektörleri kasada nereye takacağını anlamamıştı yapan arkadaş. Şimdi bende kontrol edeceğim umarım yapabilirim.

Hızlı Resim - Image
Ledi dediğiniz girişe taktım fakat fotoğraftaki diğer ucunu nereye takacağım?

Son düzenleme:
Guzel kasa. Ben P350X olan modelini aldim. Ondan daha mi genis acaba ic hacmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…