Phanteks P400a vs. MB511 vs. TD500

Bloody111

Decapat
Evet arkadaşlar, forumda daha önce açtığım konudan ve ufak araştırmalardan sonra bu üç kasa arasında kaldım. Bu 3 kasadan hangisi daha iyi, sizce hangisini tercih etmeliyim?

Anakartım MSI Tomahawk Max bir de MB511 ve TD500 modellerinin ilanlarına baktığımda hep ARGB olduğun görüyorum. Bildiğim kadar benim anakartım ARGB desteklemiyor ancak tam bir bilgim yok. Buna göre sizce bu üç kasadan hangisini tercih etmeliyim?

Sistem özelliklerim:

Anakart: MSI Tomahawk Max.
Ekran kartı: AMD R9 280X.
RAM: 16 GB Ripjaws V 3600MHz.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilmiyorsam TD500'ün içinde RGB için kontrolcü var ve bunu kasanın reset tuşuna bağlarsanız reset tuşu RGB modunu değiştiriyor. Yani anakartın ARGB kontrolcüsüne bağlamınıza gerek yok diye biliyorum. Türkçe incelemelerine bakarsanız kesinleşir durum.

Sıvı soğutma takmayacaksan P400A tavsiye ederim. Diğer iki kasayı tavsiye etmem. Sıvı soğutma kullanacaksan bunları tavsiye edebilirim.

Adata XPG Defender Pro DEFENDER PRO-WHCWW ARGB E-ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Sıvı soğutma takmayacaksan P400a tavsiye ederim. Diğer iki kasayı tavsiye etmem. Sıvı soğutma kullanacaksan bunları tavsiye edebilirim.

Adata XPG Defender Pro DEFENDER PRO-WHCWW ARGB E-ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Sıvı soğutma takmayacağım o zaman P400A daha mantıklı diyorsunuz. Bilindik marka ve biraz da göze görünüş olarak bana Cooler Master kasalar hoş geldiğinden aklımda soru işareti oluştu.

Ancak benim için görünüş, markadan daha çok performans önemli. P400a daha iyi diyorsanız onu tercih edeceğim o zaman.

Sıvı soğutma takmayacağım o zaman P400A daha mantıklı diyorsunuz. Bilindik marka ve biraz da göze görünüş olarak bana Cooler Master kasalar hoş geldiğinden aklımda soru işareti oluştu.

Ancak benim için görünüş, markadan daha çok performans önemli. P400a daha iyi diyorsanız onu tercih edeceğim o zaman.
Phanteks zaten bilindik ve kalite marka. Tavsiye ederim. Kendi kontrolcüsü de var kasanın.

Ama ileride ışıklı fan vs eklerim dersen diğer kasaları da seçebilirsin. Çünkü Phanteks de DRGB fan var. Bunun kontrolcüsü ARGB ile uyumlu mu, emin değilim. Ama uyumlu değil sanırım. O yüzden ileride ARGB fan eklemek istersen Phanteks DRGB fan ekleyebilirsin. Onlar da biraz pahalı.

Phanteks zaten bilindik ve kalite marka. Tavsiye ederim. Kendi kontrolcüsü de var kasanın.

Ama ileride ışıklı fan vs eklerim dersen diğer kasaları da seçebilirsin. Çünkü Phanteks de drgb fan var. Bunun kontrolcüsü ARGB ile uyumlu mu, emin değilim. Ama uyumlu değil sanırım. O yüzden ileride ARGB fan eklemek istersen Phanteks drgb fan ekleyebilirsin. Onlar da biraz pahalı.

Anladım o ARGB, drgb olaylarına pek hakim değilim ama ARGB fan ekleyeceğimi pek zannetmiyorum.

O zaman son olarak Phanteks'in fanları MSI Tomahawk Max'a uygun mudur bilgin var mı? ARGB, RGB uyuşmazlığı falan ondan dolayı diyorum.

Anladım o ARGB, drgb olaylarına pek hakim değilim ama ARGB fan ekleyeceğimi pek zannetmiyorum.

O zaman son olarak Phanteks'in fanları MSI Tomahawk Max'a uygun mudur bilgin var mı? ARGB, RGB uyuşmazlığı falan ondan dolayı diyorum.
Bu arada kasayı nereden alacaksın. Kontrolcü olan ve olmayan seçeneği var galiba.

Zaten sadece bu üçünü bulabildim.

Zaten sadece bu üçünü bulabildim.
Qp dekini alabilirsin. Şöyle, istersen bunu da alabilirsin.

Bu da çok kaliteli ve öndeki iki tane 98 cfm lik güçlü fanlar çok iyi bir soğutma yapar. Bana sorarsan ben de Lancool 215 seçerdim muhtemelen. Çünkü Phanteks deki fanlardan eklemek biraz pahalı. Ayrıca üstte sıvı soğutma desteği yok. Bunlar benim için büyük eksi olurdu. O yüzden Lancool 215 seçerdim.

Üçlü PH-F120SK paketinde kontrolcü varmış fakat DRGB fanlar 3 pinli, Tomahawk 4pinli bağlantıya sahip, kontrolcü de uyumlu değildir.

LIAN LI modeli de ARGB, uyumlu değil anakarta.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı