Phenom II X4 965 BE Overclock Yapmak

bvivno

Hectopat
Bugün ilk kez overclock yapmayı denedim ve şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadım ama yine de bilen insanlara sormak istiyorum. Overclock yapma sebebim oynadığım çoğu oyunda darboğaz sorunu yaşamamdı. Birkaç video izledikten sonra overclock yapmayı başardım ama yaparken voltaja veya bellek hızlarına hiç dokunmadım. 10GB DDR3 RAM kullanıyorum ve bunlar 1333 MHz'de sabitti. Overclock işleminden sonra 1068MHz olarak değiştiğini gördüm ve hiç eski hızına çıkarmakla uğraşmadım. Ayrıca dediğim gibi voltajla da hiç oynamadım bu ilerde bana bir sorun çıkarır mı acaba? Bu arada Cooler Master kule tipi bir soğutucu kullanıyorum sıcaklık değerleri şu ana kadar normal gözüküyor yükte değilken 38-41 civarı geziyor ama hem yaz sacağından hem de kasamda şu an hiç fan olmamasından dolayı sıcaklık değerleri biraz fazla olabilir. En kısa zamanda geniş bir kasa alıp 5-6 adet fan koyacağım.

Phenom II X4 965 Black Edition
Kingston 2X4 - 1X2 DDR3 RAM
Gigabyte ga 890xa UD3 anakart
Aerocool 500W PSU
R9 280 GPU

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Boştayken sıcaklık değerleri pek bir şey ifade etmez Prime95 testi ve OCCT testleri yapın ve MSI Afterburner ile sıcaklık değerlerini kontrol edin. OC'da voltaj değerini değiştirmeden yüksek bir frekansa çıkmak daha iyi olur temel kullanıcılar için. Gelelim kendi fikrime, bana kalırsa o işlemciye OC yapmak tamamen vakit ısrafı hem dengesiz bir performans sergileyecek hem de etkisi pek olmayacak.

Bugün ilk kez overclock yapmayı denedim ve şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadım ama yine de bilen insanlara sormak istiyorum. Overclock yapma sebebim oynadığım çoğu oyunda darboğaz sorunu yaşamamdı. Birkaç video izledikten sonra overclock yapmayı başardım ama yaparken voltaja veya bellek hızlarına hiç dokunmadım. 10GB DDR3 RAM kullanıyorum ve bunlar 1333 MHz'de sabitti. Overclock işleminden sonra 1068MHz olarak değiştiğini gördüm ve hiç eski hızına çıkarmakla uğraşmadım. Ayrıca dediğim gibi voltajla da hiç oynamadım bu ilerde bana bir sorun çıkarır mı acaba? Bu arada Cooler Master kule tipi bir soğutucu kullanıyorum sıcaklık değerleri şu ana kadar normal gözüküyor yükte değilken 38-41 civarı geziyor ama hem yaz sacağından hem de kasamda şu an hiç fan olmamasından dolayı sıcaklık değerleri biraz fazla olabilir. En kısa zamanda geniş bir kasa alıp 5-6 adet fan koyacağım.

Phenom II X4 965 Black Edition
Kingston 2X4 - 1X2 DDR3 RAM
Gigabyte ga 890xa UD3 anakart
Aerocool 500W PSU
R9 280 GPU

Eki Görüntüle 425046
Bence voltajı biraz düşürerekde 3.8 GHZ deneyebilirsin. 1.39 voltaj görünüyor. Ram hızınıda yükseltmen oyunlarlarda fps değerlerini etkiler. 1.65 voltaj ile 1333 MHZ hızında üstüne çıkabailirsin. Boşdaki sıcaklık değerlerinde normal.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı