Phenom X4 tabanlı sistemden Skylake tabanlı sisteme geçmek mantıklı mı?

melihaktaş

Kilopat
Daha fazla  
Gayet açık bir soru önümde iki seçeneğim var hemen açıklayayım fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

1-) Bu sistem üzerinden gidersem 4 GB RAM ve Fx 8350 alıp devam edeceğim.
  • Asus Sabertooth 990 FX
  • G.Skıll 4GB (2x2GB) DDR3 1600 CL6
  • AMD Phenom x4 965
  • MSI R9 390x
2-)Ya da sistemi ekran kartı hariç satıp i5 6600K üzerinden toplama da yapabilirim.

NOT: Skylake geçen arkadaşlarım avantajlarını ve dezavantajlarını belirtirse sevinirim. AMD ele alınarak karşılaştırma yapılırsa daha yararlı ve doğru hamle yapmamı sağlayacaktır. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde önermem ama FX 8350 alman taraftarıyım. Çok pahalı bir anakartın var ve önümüz DX12. Tam yük altında bir sorun çıkartmayacaktır FX 8350 diye düşünüyorum.

Normalde önermem ama FX 8350 alman taraftarıyım. Çok pahalı bir anakartın var ve önümüz DX12. Tam yük altında bir sorun çıkartmayacaktır FX 8350 diye düşünüyorum.
İleriye dönük olarak 6600k sistem kurmayı düşünüyordum açıkçası fakat DX12 ile işlemci yükü azalacağı için bir nevi dediklerinize de kulak astım. Şu anki 6600k ile 8350 karşılaştırmalarında hemen hemen iki katı bir performans söz konusu. Bu ekran kartını 8350 ile ne kadar verimli kullanılabilir ki DX12 gelse bile bilemiyorum açıkçası. Şunu da belirteyim, bir iki sene sonra sisteme crossfire yaparsam bu işlemci darboğaz yapar mı oda bilinmezler arasında. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Skylake kullanan arkadaşlarım yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle 2 kat bir performans farkı yok ama 15-20FPS fark ediyor görünüyor, bazı yerlerde 20FPS'nin üstüne de çıktığı oluyor ama anlık. İmkanın varsa bence i5 yap.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemciyi FX 8350 alırsam bir daha değiştirme şansım olmayacak o yüzden çok kararsızım crossfire kaldırabilir mi bu işlemci daha tek ekran kartında stabilite sorunları var bilgili arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.

Şimdilik işlemciyi (6600k) alacak kadar bir bütçem var, bu donanımı satmaya kalksam ortalama fiyatları nelerdir yazabilir misiniz dostlar. Parçaların faturaları ve kutuları duruyor yalnız garantileri yeni bitti.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı