PHILIPS 243V5 Monitör Göz Yorma Sorunu

khizriev

Hectopat
Katılım
17 Mart 2018
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir hafta öncesinde monitörüm kırıldığı için Evkur'dan yeni bir monitör almıştım, eski kırılan monitörümdeyken bilgisayar başında 7-8 saat geçirsem bile gözlerimde en ufak bir ağrı veya kısılma olmamıştı. Ama yeni aldığım monitör gözlerimi yok ediyor, ayarlarından ne kadar uğraştıysam bir türlü yapamadım. Ya aşırı parlak oluyor, ya da aşırı karanlık oluyor. Ortası yok. Benim gözlerimde mi sorun var, yoksa monitörün çözülebileceği bir sıkıntısı mı var? Veya aldığım monitör kalitesiz mi? Son bir haftadır çok sıkıntı yaşıyorum.

Monitör: PHILIPS 243V5 LED
Çözünürlük: 1920x1080, 60 Hertz.

Ayrıca "Smart Response" ve "Smart Contrast" seçenekleri de bulunuyor. Sadece Smart Response'u kullanıyorum, monitörün tepki hızının yüksek olması için.

Eski monitörüm: LG 23.6" 24M47VQ 2MS FULL HD MONİTÖR

Yeni monitörüm: PHILIPS 23,6" 243V5LHAB/00 1ms W-LED HDMI-DVI Full HD Oyuncu Monitörü

Ek olarak ise, oyunlarda renkler biraz kalitesi görünüyor. Fortnite oynarken karakteri aşırı ince detaylarla bulanık olarak görüyorum. Odaklanmamı sağlayamıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi de çok benzer ürünler, parlaklık ayarının ortası mutlaka vardır. Eğer çok rahatsız ediyorsa vakit kaybetmeden iade edebilir, göz yormayan monitörlere bakabilirsiniz.
Flicker Free gibi gözü yormayan teknolojiler var, faydası dokunur diye tahmin ediyorum.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı