Photoshop CS6 öğrenilir mi?

Konatus

Megapat
Yer
Tatooine
Daha fazla  
Arkadaşımdan aldığım Photoshop CS6'yı kurup öğrenmeye değer mi? Grafik tasarıma dair hiçbir bilgisi olmayan biriyim hobi için uğraşmak istiyorum, yeni nesil Photoshop uygulamaları çok pahalı ve gerek görmüyorum. Hobi amaçlı CS6 işimi görür mü? Görürse neler yapmamı ve ne üzerine çalışmamı önerirsiniz?

CS6 hâlâ temel grafik tasarım işleri için gayet yeterli, özellikle hobi amaçlı kullanacaksan. Katman mantığını, temel araçları ve efektleri öğrenerek başlayabilirsin. Fotoğraf düzenleme, afiş tasarımı, basit manipülasyonlar gibi şeyler yapabilirsin. YouTube’da CS6 için hâlâ birçok eğitim var, onlarla adım adım ilerleyebilirsin. Yeni nesil AI destekli özellikler olmasa da, klasik Photoshop deneyimi için gayet iş görür.

Grafik tasarıma giriş için CS6 gayet iş görür. Hobi olarak kullanacaksanız kendi çapınızda YouTube video thumbnailleri, resmi logolar, oyun logoları vs. tasarlayıp hem pratik yapabilirsiniz hem de eğlenceli bir şekilde öğrenmiş olursunuz Photoshop kullanımını. İleri sürümlere geçtiğinizde de pek fark olmayacaktır zaten. İyi çalışmalar.

Ben arkadaşların aksine CS6 kullanmanın size ileride çok daha fazla sıkıntı çıkaracağını düşünüyorum. Ben Photoshop 2021 sürümünü kullanıyorum. 2023 ve sonrası sürümleri kullandığımda ufakta olsa sorun yaşıyorum. Artık PS'de yapay zeka v.s. geldi. CS6 biraz 2025 ferrari v.s. varken Tofaş kullanmak gibi olabilir...

Ayrıca siz öğrenmeye başlayana kadar görüntüye bakılırsa yapay zeka grafik tasarım işlerini ele geçirir. Google'nin komutla resim düzenleyen yapay zekaları şu an çok iyi olmasada görsellerde komutla düzenleme yapıyor. Diğer logo, tasarım v.s. yapanları saymıyorum. Mesela ben artık görselleri PS ile çok ufak tefek düzenlemeler yapıyorum. Tasarım v.s. işlerini yapay zekaya bırakıyorum. Yapay zeka çok iyi bir bilgisayar istemiyor. Günlerce yapacağım tasarımı 10-15 saniyede yapıyor...

Tabiki sizin kararlarınıza karışamam. Ben olsam yazılım v.b. şeyleri hobi olarak yapardım. Bana göre yapay zekanın ilk yıkıp geçeceği alan grafik tasarım, video düzenleme v.s. olacak. Hatta olmaya başladı...

ChatGPT sanırım gerekli gücü karşılamak için bir nükleer santrali kiralamış. Yazılımın gücü sanki geleceği belirleyecek. Ek olarakta yazılımda kendinizi geliştirdiğinizde genç yaşlardaysanız savunma sanayii firmalarında da şans bulabilirsiniz...

Tabii ki hobi olarak ogrenilir ama ileride hep neden guncelinden ogrenmedim deme ihtimalin olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı