PHP Blog Dosya Eksikliği Sorunu

Daha fazla  
Merhaba. PHP'ye yeni başladım diyebilirim ve ufak bir blog sitesi yapmayı düşünüyorum ve kafama bir şey takıldı. Çok yerde araştırdım bulamadım hazır blog scriptlerinde girdim baktım ama bulamadım. Mesela editör admin panelden bir içerik hazırlayıp paylaşıyor
asadsaf.png

technopat.com/blog/icerik.html linkine yönlendiriyor ama icerik.html dosyalarda yok? Aydınlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Apache web sunucusunun rewrite modülü aktif edilip; kök dizindeki ".htaccess" komut dosyasına eklenmiş bir kod ile sunucuya gelen tüm URL isteklerinin, belirli bir PHP dosyasını (genellikle index.php) çalıştırması sağlanıyor. Bu index.php içine dahil edilmiş olan genellikle bir PHP framework, URL içindeki öğeleri parçalayıp, gerekli framework metotlarına gönderiyor. Temiz ve herkes tarafından anlaşılabilir bir URL yapısı, arama motoru optimizasyonu da sağlıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı