Çözüldü PHP ile yapılan admin paneli nasıl siteye entegre edilir?

• Konuyu başlatan Gazoz0
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 71
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gazoz0

Hectopat
Daha fazla  
PHP ile admin paneli yaptım kendime xammp kulanarak bu panele ulaşabiliyorum ama siteye nasıl entegre edeceğimi veya admin panelinde yaptıklarımı siteye otomatik olarak nasıl kaydettirebilirim bilmiyorum, nasıl yapabilirim?

Dosya Ekleri

• görsel_2025-11-04_193253921.png
    4,7 KB · Görüntüleme: 7
Google firebase kullanabilirsin. Ücretsiz ve hızlı çalışıyor.

Çözüm
Tam olarak nasıl yapacağım acaba? Amacım mevcut siteme bu paneli entegre etmek.
PHP üzerinden bu işlemi hiç yapmadım. Sadece yapılabildiğini biliyorum. Çok zor bir sistem değil flutter üzerinde yapmıştım.

Cozum olarak isaretlenen mesaj konuyu tam olarak nasil cozuyor? Konunun basligi;
PHP ile yapılan admin paneli nasıl siteye entegre edilir?
PHP ile admin paneli yaptım kendime xammp kulanarak bu panele ulaşabiliyorum ama siteye nasıl entegre edeceğimi veya admin panelinde yaptıklarımı siteye otomatik olarak nasıl kaydettirebilirim bilmiyorum.
Siten nerde hostlaniyor? XAMPP senin yerel gelistirme alanin. Yukaridaki arkadasin sana onerdigi Firebase bir veri tabani cozumu. Senin siteni hostlamani saglamayacak veya admin panelde yaptigin degisikliklerin sitene yansimasini saglamayacak.

Birincisi XAMPP kullaniyorsan yerel gelistirme ortami olarak, veri tabani olarak da MySQL kullandigini tahmin ediyorum. Bunun Firebase'le alakasi yok ve Firebase'e gecirmek icin bi ton yeri degistirmen gerekecek. Akil isi degil.

Ikincisi entegre edilecek site ne? Bu admin panelin, entegre edilecek sitenin admin API'lerine veya veri tabanina erisimi var mi? Yoksa bu admin paneli hic bi seye etki edemez. Kendi kendine oldugu yerde ki veriye yazacak.

Ucuncusu, var olan siteyi nasil hostluyorsun? Eger var olan site (entegre edecegin hedef site) herhangi bir sekilde PHP calistirma becerisine sahip degilse, backend calistirabilecek shared hosting hizmetlerine ihtiyacin var. (En ucuzlari genelde shared hosting hizmetleri.)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…