Pi Zero için SSH

391039

Hectopat
Makaleler
1
Raspberry Pi Zero'yu kullanmak için SSH yapmak istiyorum USB üzerinden. Türkçe bir rehber bulamadım. Lütfen yardımcı olur musunuz?

Network üzerinden yapmanız daha sağlıklı ve kolay olur. Eğer görüntü alma şansınız varsa arayüz üzerinden, görüntü alamıyorsanız SD kart üzerindeki wpa_supplicant.conf dosyası üzerinden wifi bilgilerini girebilirsiniz. Veya ethernet ile de bağlayabilirsiniz USB ethernet dönüştürücü ile. Raspberry pi tek başına çalışan bir bilgisayar, Arduino gibi bilgisayara USB ile bağlayabileceğiniz bir kart değil.

Network üzerinden yapmanız daha sağlıklı ve kolay olur. Eğer görüntü alma şansınız varsa arayüz üzerinden, görüntü alamıyorsanız SD kart üzerindeki wpa_supplicant.conf dosyası üzerinden wifi bilgilerini girebilirsiniz. Veya ethernet ile de bağlayabilirsiniz USB ethernet dönüştürücü ile.
Ama nasıl yapacağım ? Zero modeli. W değil.

Evet, Pi zero için özel bir "USB aygıtı" modu varmış. Bilmiyordum hiç ihtiyacım olmamıştı daha önce, pek çok pi modelini kullanmış olmama rağmen.
SD karta raspbian imajını yazdınız mı ?
Yazdım. Videoları izledim. Ama yapamadım. Monitöre bağlamadan erişmek istiyorum.
Raspberry Pi Imager kullandım hatta.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı