- Makaleler
- 4
Daha fazla
Sabah tam dolu pil lazım olduğunda gece telefonu powerbanke bırakıyorum. Sabah %97-98 civarında buluyorum. Telefon %100'e ulaştığında artık akım çekemez hale geliyor. Zaten powerbank, kendisinden akıl çekilmediği zaman kendi kendisini kapatıyor.Powerbank pil dolunca kapatıyorsa telefon o süre içinde pili azalmıyor mu? Yani gece yavaş bile olsa pil kaybı olduğunda powerbank tekrar devreye girmiyor mu?
Tekrar devreye girebilmesi için kablonun çıkarılıp takılması lazım. Uyurken bunu yapamıyoruz.
Belki de telefona bu özelliği kazandıran uygulamalar vardır da biz cahiliz. Harbiden böyle bir uygulama olmalı bence.Keşke yüzde 100 şarj olduktan sonra batarya eksilse bile tekrar şarj olmama özelliği olsaymış güzel olurmuş.
Maksimum voltaj 4.2'ye ayarlanmış olsa bile 4.18v olduğunda da %100 gösterebilir. O yüzdelik dilimler kademe kademe ayarlı. Aldatmaca olduğunu söyledim. %100'den sonra 0.02 volt falan daha alıyordur. Belki de 4.15v olunca %100 göstermeye başlıyordur. Bilemeyiz o kadar detayını. Yani telefon daha fazlasına izin vermez, orası kesin.Bir de dediğim gibi telefon %100 şarj olduktan sonra da şarj alıyor diye biliyorum. Ama bu ekstra şarjın bir zararı var mı bunu bilmiyorum. Yani bu aşamada bataryanın en yüksek sağlıklı voltajının üstüne mi çıkıyor acaba?