Pil sağlığı %87 2. el iPhone 12 alınır mı?

Bütçe
21000
Hepsinin işletim sistemi aynı dostum. Samsung da Redmi de aynı işletim sistemi Samsung'da farklı işletim sistemi mi vardı?
İşletim sistemi derken arayüz yazılımından bahsetmiş. Ve arayüz yazılımları epey etkiliyor. Direkt genelleme yapmak doğru olmaz.

Tabii çekirdeği Android Android'in çekirdeğide Linux.

Apple kendi yazılımı ve arayüzü entegre bir biçimde tek el tarafından üretiyor.

Samsung, Xiaomi vs gibi Android cihazlar ise dışarıdan hazır mamül üzerine skin geliştiriyorlar, biri var olan bir şey üzerine yama yapıyor, diğeri her şeyi birbiriyle tam uyumlu şekilde çalıştırarak düzenleyip gereksiz 16 GB RAM kullanmadan en verimli şekilde üretimini yapıp saf güce ihtiyaç duymadan 3000 MAh'lık 6 GB RAM'li 12MP cihazlarıyla 12 GB RAM'li 200 mpxli 5000 MAh'lık dandroidi tokat manyağı yapıyor.

Fark var.

Apple kendi yazılımı ve arayüzü entegre bir biçimde tek el tarafından üretiyor.

Samsung, Xiaomi vs gibi Android cihazlar ise dışarıdan hazır mamül üzerine skin geliştiriyorlar, biri var olan bir şey üzerine yama yapıyor, diğeri her şeyi birbiriyle tam uyumlu şekilde çalıştırarak düzenleyip gereksiz 16 GB RAM kullanmadan en verimli şekilde üretimini yapıp saf güce ihtiyaç duymadan 3000 MAh'lık 6 GB RAM'li 12MP cihazlarıyla 12 GB RAM'li 200 mpxli 5000 MAh'lık dandroidi tokat manyağı yapıyor.

Fark var.

Kim tokat manyagi yapiyor? Fanboyluk yapiyorsunuz. Şu an IP12 ile S23 kiyasliyoruz. IP12 mi S23u tokat manyagi yapiyor?

Kim tokat manyagi yapiyor? Fanboyluk yapiyorsunuz. Şu an IP12 ile S23 kiyasliyoruz. IP12 mi S23u tokat manyagi yapiyor?
Hocam bırak klasik Technopat kaç yıllık telefonla yeni çıkmış telefonu karşılaştırıyorlar. Bunlar kendi markasıymış gibi savunuyor bu arada bu yaptığınız öneriler ile şirketin talebini arttırmıyorsunuz haberiniz olsun. En çok arz ve talep Iphone'de mevcut şu an. Yeni nesil çıktığı gibi tıkır tıkır alıyorlar bana kalsa 15'de sadece yenilik yaptılar 16 gereksiz gibi.

iPhone 12'yi S23 ile kıyaslayan arkadaşlar gördüm. Hem Samsung'un amiral gemisi telefonlarını kullandım hem Apple'ın. IOS sadece yazılım olarak bile Samsung'un amiral gemisi telefonlarını eliyor. Kıyaslama doğru değil. Şu anda iPhone 8 bile kasmadan kullanılabilirken, 2017'de çıkan Samsung cihazlar açılmıyor. Apple tarafında, iPhone 12 ve üstü tüm cihazlar şu an için alınabilir konumda. Hepsi günlük işleri rahatlıkla görebilecek cihazlar. Konuda "iPhone 12 arayüzde kasıyor" diyeni gördüm, evde 1 yıldır iPhone 12 var 1 kere bile bu sorunu yaşamadım. Fazla kullanmıyorum fakat bu kadar yaygın bir sorun olsa mutlaka yaşamış olmam gerekirdi.

Samsung telefonlar iyi olabilir, kötü demiyorum fakat Samsung savunan arkadaşlar, sırf Samsung'u savunabilmek için Apple cihazları kötüleme gayreti içine giriyorlar. Böyle bir şeye gerek yok, objektif bir şekilde cihazların özellikleri karşılaştırılır, sonucunda kullanıcı karar verir.

iPhone 12'yi S23 ile kıyaslayan arkadaşlar gördüm. Hem Samsung'un amiral gemisi telefonlarını kullandım hem Apple'ın. iOS sadece yazılım olarak bile Samsung'un amiral gemisi telefonlarını eliyor. Kıyaslama doğru değil. Şu anda iPhone 8 bile kasmadan kullanılabilirken, 2017'de çıkan Samsung cihazlar açılmıyor. Apple tarafında, iPhone 12 ve üstü tüm cihazlar şu an için alınabilir konumda. Hepsi günlük işleri rahatlıkla görebilecek cihazlar. Konuda "iPhone 12 arayüzde kasıyor" diyeni gördüm, evde 1 yıldır iPhone 12 var 1 kere bile bu sorunu yaşamadım. Fazla kullanmıyorum fakat bu kadar yaygın bir sorun olsa mutlaka yaşamış olmam gerekirdi.

Samsung telefonlar iyi olabilir, kötü demiyorum fakat Samsung savunan arkadaşlar, sırf Samsung'u savunabilmek için Apple cihazları kötüleme gayreti içine giriyorlar. Böyle bir şeye gerek yok, objektif bir şekilde cihazların özellikleri karşılaştırılır, sonucunda kullanıcı karar verir.

Dediğin gibi objektif davranırsak Samsung daha iyi çıkıyor zaten ve ek olarak Samsung cihazlarına Custom ROM yükleme şansın da var yani arayüzü değiştirebilirsiniz. Ve ben Samsung cihazlarında hiçbir şekilde kasma yaşamadım tamamen şans ve nasıl kullandığında bağlı.

Dediğin gibi objektif davranırsak Samsung daha iyi çıkıyor zaten ve ek olarak Samsung cihazlarına Custom ROM yükleme şansın da var yani arayüzü değiştirebilirsiniz. Ve ben Samsung cihazlarında hiçbir şekilde kasma yaşamadım tamamen şans ve nasıl kullandığında bağlı.
Arayüzden değil direkt yazılımdan bahsediyorum. Android genel olarak IOS'dan çok daha verimsiz ve kötü bir işletim sistemi. Bakın olabilir iPhone 12 ile S23 kıyaslandığında S23 daha iyi çıkıyor olabilir. Apple zaten fiyat olarak yüksek telefonlar üretiyor, buna sanırım hiçbirimiz itiraz etmeyiz. Kaldı ki ben Samsung cihazların kastığını söylemedim. Genel olarak Samsung cihazların ömrünün Apple cihazlara nazaran daha kısa olduğunu söyledim. Birde bu Android telefonlarda "kullanıma bağlı" lafını fazlaca duyuyorum fakat çok saçma buluyorum. Ortalama bir kullanıcının kullandığı telefonlar kasıyor zaten. Sosyal medyada kasıyor en basitinden. Bunun kullanımla alakası yok. Gerçi son zamanlarda çıkan amiral gemisi telefonlarda bu sorunlar azaldı fakat gene de geçerli.

Para senin, alabilirsin. Tartışılacak konu değil.

Her şey tartışmaya açık. Arkadaş, parasına iPhone 12'nin değip değmeyeceğini soruyor. Biz de ona göre cevap veriyoruz. Buradaki yorumları okuyup en son kararı o verir, kendi parası. Burada daha çok fikir ediniyor ve iPhone alınacaksa da en azından Pro modeli alınmalı, 12 cihazlar da yavaş yavaş eskimeye başladı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı