Pil sağlığı %87 2. el iPhone 12 alınır mı?

Bütçe
21000
Sorun kullanıcıda diyen yok. Telefonunuzda donanımsal sıkıntı olabilir veya iPhone 15'in donanımıyla yazılımın uyuşmazlık yaratan bir bölümü olabilir(iOS 18 ilk çıktığında). Hiçbir güncelleme eksiksiz çıkmıyor, çıkamaz. Eğer öyle bir şey olsaydı 18.1, 18.2, 18.xxx diye gitmezdi. Çünkü her yeni güncelleme yenilik ve bugları kapatma adınadır. Bu arada siz eğer güncellediğiniz sürümü beğenmezseniz zaten sürüm de düşürebiliyorsunuz kısa bir süreliğine. Gördüğünüz ve yaşadığınız bugları da bizimle paylaşır mısınız çünkü ben pek göremedim?
Ben yasamadim Babam yasadi. Kendisine sordum simdi. Uygulamayi kapatmasina ragmen arkaplandan ses gelmeye devam ediyordu. Kameradayken asiri isiniyordu ve battery drain yasaniyordu. Ben S23'de boyle bir sorun yasamadim. Telefon 6 ay once copten farksizdi.

Fiyatlari neden ayni o zaman. S20'yi 8-9 bine bulursun su an. Saydiginiz Samsung cihazlar (S22 haric) iPhone 12'den kotu. iPhone 12 ciktigi yil iyi bir telefondu fakat 2025'de alinabilirligi yok.
Bu arada S23 kesinlikle iPhone 12'den daha iyi bir cihaz katılıyorum. Fakat Samsung'un Türkiye'ye özel fiyat politikasını da unutmamak gerek. Örneğin şu an S24 Ultra yurtdışı fiyatı 1800 Dolar(63000 TL). Türkiye fiyatı da 61-64 bin TL arası. Şuna varmak istiyorum: Eğer Samsung Türkiye'ye özel fiyatlandırma yapmasaydı fiyat olarak karşılaştırmanız gereken telefon S20, S21 olacaktı. Sadece ek bilgi.

Bana kalırsa gerçekten iPhone kullanayım aşırı yüksek paralarda olmasın minimum 1 yıl daha güncelleme alıp ekranı oled olsun gibi kriterlerin varsa ve android tarafına bulaşmak istemiyorsan alınır. Şuan 8 Plus kullanıyorum ve android tarafına hiç bulaşmak istemediğim için 12 mini düşünüyorum bende. Kısacası güncel olarak 1-2 yıl civarı güncel olmadan da ekstra 2 yıl gider.
(Not: 8 Plus gibi fosil bir telefon bile hala iş görüyor ve güncelleme desteği biteli 2 yıl olmuş).

Ben yasamadim Babam yasadi. Kendisine sordum simdi. Uygulamayi kapatmasina ragmen arkaplandan ses gelmeye devam ediyordu. Kameradayken asiri isiniyordu ve battery drain yasaniyordu. Ben S23'de boyle bir sorun yasamadim. Telefon 6 ay once copten farksizdi.
Sizden başka bu sorunları yaşayan yok ise sorun kuvvetle muhtemel donanımdadır. Araştırdığımda da göremedim.

Bu arada S23 kesinlikle iPhone 12'den daha iyi bir cihaz katılıyorum. Fakat Samsung'un Türkiye'ye özel fiyat politikasını da unutmamak gerek. Örneğin şu an S24 Ultra yurtdışı fiyatı 1800 Dolar(63000 TL). Türkiye fiyatı da 61-64 bin TL arası. Şuna varmak istiyorum eğer Samsung Türkiye'ye özel fiyatlandırma yapmasaydı fiyat olarak karşılaştırmanız gereken telefon S20, S21 olacaktı. Sadece ek bilgi.
Iste bu dogru. Eger fiyatlar adil olarak ayarlansaydi iPhone 12 mantikli olurdu o zaman.

Sizden başka bu sorunları yaşayan yok ise sorun kuvvetle muhtemel donanımdadır. Araştırdığımda da göremedim.
Illa vardir. Sadece biz olamayiz bunu yasayan.

Neden peki burada kastığını inkar ediyorsunuz? Bariz bir şekilde cihaz çok eskidi ve S23'ten çok daha kötü bir cihaz, karşılaştırmak mantıksız.

Hocam şöyle söylemeliyim ki; cihaz çok eski değil ama evet eski olabilir bir tık.
S23'ten kötü de olabilir ona da lafım yok.
Fakat, iPhone 12 günümüzde her işini gayet de görebilecek bir cihazdır sadece belki pili bazı kullanıcılara yetmeyebilir. Ayrıca sıfır alınabilecek bir cihaz da kesinlikle değildir. Sıfır fiyatını hak etmez.

Benim babamin 15 Pro'su kasım Kasım kasiliyordu. Demek ki sana normal cihazlar denk gelmis. Saçma degil ayrica. Gordugum seyi soyluyorum. Uygulamalar kapanmasina ragmen arkada ses calmaya devam ediyordu. Ve bu her gun oluyordu. En sonunda sattik telefonu. Onun yerine S23 Ultra aldik ve BugOS'dan kurtulduk.

BIraz beynini kullan ve bana cevap ver. iPhone 12 hangi konuda daha iyi S23'ten? Oyle kardesim deyip kacmak yok.

Bizim 15 Pro kasiyordu size normal cihaz gelmis demek ki.

15 Pro'lar ilk çıktığında zaten sorunluydu. Isınma, kasma, kamera siyah ekranda kalma vesaire sorunları vardı ama yeni güncellemeler ile çözdüler onları.

12 hiçbir konuda daha iyi degil. Yazilimi daha rafine ve estetik duruyor o ayri. Ben de Samsung yazilimina kiyasla IOS'u tercih ederim ama. 12 o fiyata alinmaz. 15 bin olsa alinabilirdi ancak.

12, S23'ten iyi değildir ama doğruya doğru şimdi her işini gayet de görür. Oyun desen oynatır, kamera desen iyi fena değil, sosyal medyada takılmak istesen canavar gibi takılırsın.
iPhone 12 hiçbir şekilde kasan bir cihaz değil. 2.el olarak da adamakıllı araştırılırsa 64'lük 16Bin, 128'lik 18Bin civarına bulunuyor. Fiyatını hak eder mi bilemem ama cihaz gerek hafifliği olsun, gerek görünüşü olsun, gerek işletim sistemi olsun mükemmel bana göre.
Hafifliğe tekrar dikkat çekmek isterim; mükemmel hafif bir cihazdır kendisi çünkü pili küçük ve kasa daha hafif malzemeyle üretilmiş. Bizzat parçalarına ayırıp tarttım.

Son düzenleme:
Hocam şöyle söylemeliyim ki; cihaz çok eski değil ama evet eski olabilir bir tık.
Fakat, iPhone 12 günümüzde her işini gayet de görebilecek bir cihazdır sadece belki pili bazı kullanıcılara yetmeyebilir. Ayrıca sıfır alınabilecek bir cihaz da kesinlikle değildir. Sıfır fiyatını hak etmez.

15 Pro'lar ilk çıktığında zaten sorunluydu. Isınma, kasma, kamera siyah ekranda kalma vesaire sorunları vardı ama yeni güncellemeler ile çözdüler onları.

12, S23'ten iyi değildir ama doğruya doğru şimdi her işini gayet de görür. Oyun desen oynatır, kamera desen iyi fena değil, sosyal medyada takılmak istesen canavar gibi takılırsın.
iPhone 12 hiçbir şekilde kasan bir cihaz değil. 2.el olarak da adamakıllı araştırılırsa 64'lük 16Bin, 128'lik 18Bin civarına bulunuyor. Fiyatını hak eder mi bilemem ama cihaz gerek hafifliği olsun, gerek görünüşü olsun, gerek işletim sistemi olsun mükemmel bana göre.
Hafifliğe tekrar dikkat çekmek isterim; mükemmel hafif bir cihazdır kendisi çünkü pili küçük ve kasa daha hafif malzemeyle üretilmiş. Bizzat parçalarına ayırıp tarttım.
S23 ile aralarinda 4 gram fark var. iPhone 12 daha hafif ama S23 ile aradaki fark hissedilmez bence.

Ya yinede 12 daha iyi s23 de güzel cihaz ama 12 daha iyi
12 daha iyi falan değil eğer 12 daha iyi diyorsanız argüman sunun, elle tutulabilir bir kanıt gösterin.

Birkaç saat önce 12'nin daha iyi olduğunu söylüyordunuz, bu söylediklerini garip geldi.

S23 ile aralarinda 4 gram fark var. iPhone 12 daha hafif ama S23 ile aradaki fark hissedilmez bence.
4 gram farkı hissedebilen birisi varsa tartı olarak işe başlayabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı