Pilot / Pilotaj bölümü okunur mu?

Hocam Skytest'e gireli 3 hafta oldu. Daha geri dönüş yapmadılar. Olumsuz adaylara geri dönmüyorlar mı, yoksa planlamaların böyle uzun sürdüğü durumlar oluyor mu? IK'ya mail atıp sık boğaz etmek istemiyorum. Bu konuda herhangi bir bilgin var mı?@tolgaac

Merhaba, pilotaj üniversitesi okumak istiyorum ama sormak istediğim sorular var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bence önce bir mühendislik dalı oku üniversitede sonra eğer olmak istersen gene pilot olabilirsin. Ama pilotaj okursan tek mesleğin pilotluk olacak. İlerleyen zamanlarda sağlık konusunda sorun yaşarsan pilotluk yapamayabilirsin. Başka bir alanda da uzmanlığın olmadığı içinde işsiz kalabilirsin. Bana göre üniversitede pilotaj okumak mantıklı değil. Sonradan olmak en iyisi. Ben olsam burslu pilotaj okuyacağıma gider sağlam bir üniversitede mühendislik okurum zaten puanları aynı sonra olmak istersem uçuş eğitimi alıp pilot olurum.

İstersen hâlâ sorun varsa bana sorabilirsin.

Bence önce bir mühendislik dalı oku üniversitede sonra eğer olmak istersen gene pilot olabilirsin. Ama pilotaj okursan tek mesleğin pilotluk olacak. İlerleyen zamanlarda sağlık konusunda sorun yaşarsan pilotluk yapamayabilirsin. Başka bir alanda da uzmanlığın olmadığı içinde işsiz kalabilirsin. Bana göre üniversitede pilotaj okumak mantıklı değil. Sonradan olmak en iyisi. Ben olsam burslu pilotaj okuyacağıma gider sağlam bir üniversitede mühendislik okurum zaten puanları aynı sonra olmak istersem uçuş eğitimi alıp pilot olurum.

merhaba yanıtın için teşekkür ederim bende öyle yapmayı düşünüyordum

Hocam 2 haftadır bu konu kafama takılıyor daha önce diğer arkadaşlarla da konuşmuştuk siz yazınca aklıma geldi sormak istedim ben bu yıl 2 yıllık sivil hava ulaştırma bölümünden mezun oldum DGS ile 4 yıllığa tamamlayıp bu süreçte de hem dil eğitimi alıp hem de matematik fizik gibi derslerimi geliştirip Cadet programına başvurmak mı daha uygun olur? Yoksa 0'dan mühendislik okumak mı daha mantıklı olur? Siz benim yerimde olsanız hangisini seçerdiniz?

Son düzenleme:
Hocam 2 haftadır bu konu kafama takılıyor daha önce diğer arkadaşlarla da konuşmuştuk siz yazınca aklıma geldi sormak istedim ben bu yıl 2 yıllık sivil hava ulaştırma bölümünden mezun oldum DGS ile 4 yıllığa tamamlayıp bu süreçte de hem dil eğitimi alıp hem de matematik fizik gibi derslerimi geliştirip Cadet programına başvurmak mı daha uygun olur? Yoksa 0'dan mühendislik okumak mı daha mantıklı olur? Siz benim yerimde olsanız hangisini seçerdiniz?

TAFA sadece 4 yıllık lisans eğitimi alıp almadığına bakıyor. Ama havacılıkla ilgili bir mühendislik dalı okursan teknik bilgi de bileceğin için kabul edilme şansını yükseltebilirsin. Yani karar senin istersende DGS ile devam edersin.

Mühendislik okuduğun da iyi bir mesleğin de olur. Pilot olamazsan da mühendislikten devam edersin. Çünkü Cadet programına kabul alacağının garantisi yok. On binler başvuruyor 200 civarı kişi kabul alıyor.

Son düzenleme:
TAFA sadece 4 yıllık lisans eğitimi alıp almadığına bakıyor. Ama havacılıkla ilgili bir mühendislik dalı okursan teknik bilgi de bileceğin için kabul edilme şansını yükseltebilirsin. Yani karar senin istersende DGS ile devam edersin.

Mühendislik okuduğun da iyi bir mesleğin de olur. Pilot olamazsan da mühendislikten devam edersin. Çünkü Cadet programına kabul alacağının garantisi yok. On binler başvuruyor 200 civarı kişi kabul alıyor.
Çok teşekkür ederim alınan maaştan eğitim ücretinin kesilmesi kısmını biraz araştırdığımda kurun sabitlenmediği ve ödenecek ücretin de sürekli arttığına dair bazı yazılar gördüm o konuda bilginiz var mı ?

Çok teşekkür ederim alınan maaştan eğitim ücretinin kesilmesi kısmını biraz araştırdığımda kurun sabitlenmediği ve ödenecek ücretin de sürekli arttığına dair bazı yazılar gördüm o konuda bilginiz var mı?

Borcunu euro olarak ödüyorsun THY için (Diğer şirketlerin farklı olabilir.) Haliyle euro artıkça borcunda artıyor. Ama maaş da artıyor zamanla. Gene aşağı yukarı çok bir şey değişmiyor.

Borcunu euro olarak ödüyorsun THY için (diğer şirketlerin farklı olabilir.) Haliyle euro artıkça borcunda artıyor.

Yani eğitimi almaya başlamış dahi olsak euro artarsa ödeyeceğimiz para da artacak büyük risk değil mi?
O anda borcu TL'ye çevirip o parayı ödeyebilsek tamamdır da diğer türlüsünü bilemiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı