Pilotaj okumak için ne kadar para lazım?

fureagle

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle herkese selam. Lise son öğrencisiyim. Hedefim Allah'ın izniyle pilotluk ancak kafamda bazı soru işaretleri var. Cevaplayan, yardımcı olanlara şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum. Malum pilotaj bölümü burslu olarak okumak için çok yüksek sıralama istiyor bundan ötürü ücretli olarak atılım üniversitesınde okumayı planlıyorum. Şu an 56.000 euro gibi bir fiyat çıkıyor. Eşit ağırlıkçı olduğumdan dolayı derslerime çalışmayı devam edip olası bir aksi durumda hukuk tercih etmeyi düşünüyorum. Göz derecem 1.75-1.50 miyop ve 2 sene zarfında hiç yükselme göstermedi çok şükür. Beni okutmak için evi satacaklar 3 milyon bandında yeterli olur mu? Sorularıma gelecek olursak: Üniversite tercih etmeden önce shgm onaylı bir hastaneden rapor alıp kaydolmak istiyorum çünkü eğer bir sağlık sorunu çıkarsa boşuna puanımın yanmasını istemiyorum bu mümkün müdür? Sıkıntısız bir şekilde eğitimi tamamlarsam önümde tek engel tip eğitimi almak üzere 2.pilot adayı ilanını beklemek mi ekstra para harcamamak için? Uçakları ve uçmayı seviyorum paradan öte sevdiğim için yapmak istediğim bir meslek. İngilizcem her Türk genci gibi anlıyorum ama konuşamıyorum derecesinde maalesef eğer herhangi bir sağlık sorunu çıkmazsa ve uygunluk alabilirsem yaz sürecinde kursa gitmeyi planlıyorum beni kurtarır mı en azından eğitim sürecinde? Hazırlık durumu varmış isteğe göre mi yoksa okunmalı mı? Şu anlık aklıma gelenler bunlar şimdiden teşekkür ederim.

@painkiller yanıtlarsanız çok memnun olurum hocam.

Son düzenleme:
Şu an 56.000 Euro gibi bir fiyat çıkıyor. Eşit ağırlıkçı olduğumdan dolayı derslerime çalışmayı devam edip olası bir aksi durumda hukuk tercih etmeyi düşünüyorum.
Sen pilotluk bölümü mü okumak istiyorsun üniversitede yoksa normal bölüm okuyup mezun olup sonra mı pilotluk eğitimi almak istiyorsun? Çünkü pilotaj bölümü okuyup aksilik oldu diyip Hukuk bölümüne geçmene ve oradan devam etmene okulun izin vereceğini pek sanmam.
Beni okutmak için evi satacaklar 3 milyon bandında yeterli olur mu?
Çok iyi karar vermelisin. Yani üniversitede bölüm olarak pilotaj okuman için bence "hayatımda başka meslek yapamam yapmak da istemiyorum" kafasında biri olman lazım bunun için unutma.
Üniversite tercih etmeden önce SHGM onaylı bir hastaneden rapor alıp kaydolmak istiyorum çünkü eğer bir sağlık sorunu çıkarsa boşuna puanımın yanmasını istemiyorum bu mümkün müdür?
Evet mümkün. Hangi ilde yaşıyorsan sana birkaç hastane önerebilirim rapor alman için. Kaydolmak diye bir şey yok bu arada. Sağlık raporu sadece senin için verilir. Pilot lisansını alabilmen için. Mantıklı da aslında. Bilmediğin bir rahatsızlığın bile olabilir. Ama ücreti en son 8000 TL civarında diye duydum.
Sıkıntısız bir şekilde eğitimi tamamlarsam önümde tek engel tip eğitimi almak üzere 2.pilot adayı ilanını beklemek mi ekstra para harcamamak için?
Anlamadım açıkçası ne sormak istediğini?
yaz sürecinde kursa gitmeyi planlıyorum beni kurtarır mı en azından eğitim sürecinde? Hazırlık durumu varmış isteğe göre mi yoksa okunmalı mı?
Yani senin azmine bağlı bu. Çoğu kişi bu şekilde çok ilerletti yabancı dilini. Üniversitede ilk başta bir hazırlık sınavı yapılıyor. Yeterli puan alırsan hazırlığı atlayabiliyorsun diye biliyorum. Bazısı da dil yeterliliğim yükselsin diye okumak istiyormuş hazırlık sınıfını mesela. Eğer seviyesi iyiyse işe yarıyabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı