- Bir uçak uçtuğu sürece pilota her zaman ihtiyaç olacaktır. İnsansız uçak testlerinde bile pilot yerden kontrol etmesi için ihtiyaç duyuluyor öyle düşün. Pilot okullarının sayısının artması pilotluk mesleğini şu sıralar çok tercih edilir bir konuma getirdi. İşsiz kalmak veya iş bulmak bu meslekte tamamen senin elinde öyle düşün. Yani sen ne kadar başarılı ve iyiysen o kadar çok iş var demektir sana

- Bence önce normal bir diploma al eline. Tavsiyem yapabiliyorsan elektrik elektronik veya bilgisayar mühendisliği mesela. Çünkü elde olmayan bir sorunla karşılaşırsan, örneğin sağlığın bozulabilir, dersler ve uçuş ağır gelebilir, ailevi veya maddi sorun yaşayabilirsin vb. En azından yarı yoldan dönme imkanın olur. Ama ben bu hayatta sadece pilot olurum, kendime güveniyorum, sağlığım da yerinde ve burslu kazanabilirim dersen şansını deneyebilirsin tabii ki.
- Ben lisedeyken pilot olmayı bırak uçağa binmek bile maceraydı resmen
O yüzden önce üniversite okudum. Sonra çalıştım para biriktirdim. Ardından da yurtdışına pilotluk okumaya gittim
Hangi firmada çalıştığım konusu şimdilik bende kalsın müsaadenle
Dersler zor evet. Yani hem çok fazla ders ve konu var hem de kısıtlı bir sürede bitirmen gerekiyor bu dersleri. Yani üniversite gibi bu sene kaldım seneye alttan alırım gibi yapamıyorsun. Mesela kaldın bir dersten yapamadın, süreyi aştın, bu sefer verdiğin bütün dersler sıfırlanıyor ve tekrar baştan başlamak zorunda kalıyorsun.
Pilotluk sonsuz derecede zevkli, eğlenceli ve heyecanlı bir meslek. Yani her gün yeni bir şeyi öğrenip ertesi gün aslında daha öğreneceğin çok şeyin olduğunu göreceğin ender mesleklerdendir bence. Ayrıca üzerine bir de her şey uygulamalı, en güzel yanı bu bence

Atıyorum adam sana nasıl koordineli dönüş yapacağını anlatıyor, sonra uçağa biniyorsun ve bunu defalarca yapıyorsun. Yani anlatılan her şeyin gerçek olduğunu birinci elden görebiliyorsun
Açıklayabilmişimdir umarım

Aklına takılan veya merak ettiğin şeyler olursa sor mutlaka. Etiketle veya mesaj cevapla ki daha kolay görebileyiilkm