Pilotluk ve Yurt Dışında İş İmkanı

msancar

Hectopat
İleride pilotluk mesleğini düşünüyorum. Sizce ileri ki zamanlarda da şimdi olduğu gibi prestijli ve gözde mesleklerden biri olmaya devam edecek midir? Mühendis, doktor gibi mesleklerle karşılaştırdığımızda ne düşünüyorsunuz? (Sadece Türkiye değil dünya çapında).

Türk şirketlerinin diğer şirketlerden eksik kalır yanı olmasa da (maaş, çalışma koşulları vs.) ileride yurt dışına yerleşmeyi düşünüyorum. Aramızda pilot olup, yurt dışında büyük şirketlerde (American Airlines, Air Canada gibi) çalışan veya tanıdığı olan var mı? Bu şirketlerde iş bulabilme ihtimalim nedir?

Ek olarak yurt dışında bildiğiniz çok uçuk fiyatlar istemeyen pilotaj için üniversiteler var mı? (Bizde ki Türk Hava Kurumu üniversitesi gibi) Uçuş okulu önerenler olacaktır fakat üniversite istiyorum.

Üniversiteler hakkında bilgim yok. Ancak geçenlerde THY'nin ikinci pilot eğitim başvurusuna denk geldim. Üniversite mezunu olman yetiyor bunun için. Yurtdışı şirketlerinde iş bulma konusuna gelirsek, biraz tecrübe kazandıktan sonra oralara başvurular yaparsan değerlendirilirsin. THY - Türk Hava Yolları - Pilot Alımları - thy.com adresinde yetiştirilmek üzere alımlar vardı fakat kalkmış. Takip et bu tür siteleri, özellikle THY gayet prestijli bir firma.

Üniversiteler hakkında bilgim yok. Ancak geçenlerde THY'nin ikinci pilot eğitim başvurusuna denk geldim. Üniversite mezunu olman yetiyor bunun için. Yurtdışı şirketlerinde iş bulma konusuna gelirsek, biraz tecrübe kazandıktan sonra oralara başvurular yaparsan değerlendirilirsin. THY - Türk Hava Yolları - Pilot Alımları - thy.com adresinde yetiştirilmek üzere alımlar vardı fakat kalkmış. Takip et bu tür siteleri, özellikle THY gayet prestijli bir firma.
Cevabınız için teşekkür ederim. THY çok iyi bir şirket evet ama yurt dışında yaşamayı düşünüyorum. THY' nin ilanlarında ise yetiştirilmek üzere diyor, ben üniversitede pilotaj okumayı düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı