PiluX - Şık ve Sade İşletim Sistemi!

PiluX'un stabil sürümü yayınlandığında kullanmayı düşünüyor musunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    59
  • Anket kapandı .
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ubuntu 20.04 üzerinde PiluX denemeleri başlandı.
Bazı Linux kullanıcıları daha önce PiluX'un 18.04 sürümü üstünde kurulu olmasından dolayı kullanmayacaklarını belirtmişlerdi. İleride 20.04 üzerinde veya en azından 19.04 üzerinde sistem yapabilmek için çalışmalara başlandı.

(En güncel Windows 10 üzerinde derlenmektedir. Stabil sürüm PiluX işletim sistemi hazır olduğunda PiluX çalıştıran bir cihaz üzerinde yapılmaya başlanacaktır.)

Ubuntu 19.04 veya 20.04 üzerinde yaşanan problem nedir?
ISO dosyası haline getirildiğinde UEFI (yeni nesil Bios) kurulumu esnasında çökme yaşanıyor.
Daha teknik açıklama: "grub_uefi_amd64_signed paketinin doğru şekilde yapılandırılmaması sonucu sistem kurulumu başarılı olsa da önyüklenebilir şekilde olmuyor.

Dostum oyun için iyi mi sence?

Dostum oyun için iyi mi sence?
Her donanımda test etme imkanımız olmadı. Cihazdan cihaza değişir. Bazı cihazlarda daha iyi FPS verebildiği gibi bazılarında da daha kötü FPS verecektir.

Bu arada v1.0 sürümünde CS:GO'da rekabetçi siftahını yaptım.
Yenildik ama olsun.

Sanırsam Linux ne kadar destekliyorsa, Pilux'ta o kadar destekler.
Aynen öyle. Ubuntu 18.04'ün sürücü arşivinden yararlanıyor.

Görev çubuğu biraz büyük gibi geldi. Ama onun dışında çok güzel görünüyor. Sürekli oyun oynayacak biri olmasam bu işletim sistemini kullanırdım.

Duyuru: Yazılımlar yeniden denendi.

Yenilik: v1.3 sürümünde indirme yöneticisi olan FDM ve torrent yazılımı olan Transmission yazılımları artık tamamen çalışıyor.

Dikkate alınan tavsiye: @TheYOLA
IDM ve torrent programları çalışıyor mu?

Ayrıca aşağıdaki yazılımlar test edildi.
1. JackHammer Editor (Bazı GoldSRC oyunlarına harita hazırlayan yazılım.)
Sonuç: Sorunlar algılandı ve giderildi. Ubuntu'da çalışmamaktadır fakat PiluX v1.3 ve üstü sürümlerde çalışıyor.

2. FreeDownloadManager
(İndirme yöneticisi.)
Sonuç: Çalışıyor.

3. Transmission QT (Torrent yöneticisi.)
Sonuç: Destek eksikliği algılandı ve giderildi. Çalışıyor.

4. Teamviewer (Uzak yardım programı)

5. Wine (Windows .exe yürütülebilir dosyalar emülatoru)

6. Skype (Sohbet uygulaması.)

Emeğinize sağlık hocam harikasınız .
Küçük çocuk gibi heyecanlanıyorum .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…