Ping düşürmek için internet güçlendirici işe yarar mı?

Orhun Albayrak

Centipat
Arkadaşlar selam. Ben süperonline WIFI kullanıyorum fakat şöyle bir sıkıntım var. Oyun oynarken CS:GO vb gibi pingin düşük olmasını gerektiren oyunlarda internette kimse yokken bir sıkıntı yok, fakat internete başka kişi girdiğinde (kardeşim giriyor ve uzun süre boyunca dizi izliyor ve telefondan ınstagram kullanıyor) o zaman interneti kullanamıyorum ve ping çok sıkıntı oluyor. Bunu çözmek için internet güçlendirici alsam faydası olur mu? Yoksa ethernet kablosu mu kullanmalıyım? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Müşteri hizmetlerini araryıp sorunu biraz da olsa düzelttirebilirsin, ethernet kablosu da işe yarayabilir.

Ethernet kablosu ile birlikte maksimum 10-20ms düşer eğer pingin 120ms ise 90ms olur anca. Daha iyi internet almadan pek kurtulmazsın pingden.
Merhaba. Speedtest yaptığımda ping 50, download 45 MB, upload ise 6.5 MB idi. Bu değerler kötü müdür? Güçlendirici hiç mi iş görmez veya kablo mu kullanmalıyım?

Internet altyapın, modeminle bilgisayar arasındaki bağlantı (en iyisi Ethernet), santrale olan uzaklığın, oyunun sunucuları gibi birçok etken var. Bu arada CS:GO'nun Türkiye'de sunucusu yok diye biliyorum, ping değerinin yüksek olması gayet normal. Mesela LoL'ün Türkiye'de sunucusu olduğu için -40 / -50 arasında bir ping düşüşü yaşadı oyuncular.

Merhaba. Speedtest yaptığımda ping 50, download 45 MB, upload ise 6.5 MB idi. Bu değerler kötü müdür? Güçlendirici hiç mi iş görmez veya kablo mu kullanmalıyım?
Eğer testi Türkiye sunucularına göre yaptıysanız fazla. Yurtdışı için speedtest.net üzerinden Frankfurt seçip test yapabilirsiniz.

Internet altyapın, modeminle bilgisayar arasındaki bağlantı (en iyisi Ethernet), santrale olan uzaklığın, oyunun sunucuları gibi birçok etken var. Bu arada CS:GO'nun Türkiye'de sunucusu yok diye biliyorum, ping değerinin yüksek olması gayet normal. Mesela LoL'ün Türkiye'de sunucusu olduğu için -40 / -50 arasında bir ping düşüşü yaşadı oyuncular.
Güşelendiriciyi bir deneyeyim eğer o da çare olmazsa kablo çekeceğiz yapacak bir şey yok.
Eğer testi Türkiye sunucularına göre yaptıysanız fazla. Yurtdışı için speedtest.net üzerinden Frankfurt seçip test yapabilirsiniz.
Merhaba ki kere daha yaptım bu sefer ilkinde 27 çıktı ikincide 16 çıktı.

Guclendirici alip bosuna paranizi israf etmeyin bence. Kablosuz baglanti oldugu icin ping degerleri Ethernet kablonun verdigi degerlere ulasamayacak.
İnterneti telefonu bilgisayara bağlayıp telefondaki ayarlarda şu anda kullanılan interneti bu aygıtla internet paylaşılsınmı o var okumaktır ediyorum telefonda evin interneti olduğu için evdeki interneti bilgisayara bu şekilde bağlıyorum bilgisayarda masaüstü ve başladığımda interneti kablolu olarak görüyor, acaba bunun bir etkisi varmıdır ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı