Ping farkı etki eder mi?

Ben profesyonel değilim ama Faceit turnuvaları olsun global seviyeleri olsun karşıda 10-20MS adamlar gelince 70MS ile peek atmak var ya sinir bozucu bir şey. Daha duvar arkasından çıkamadan HS yiyorsunuz. Fakat DMG gibi düşük seviyelerde veyahut seviyeniz yüksek ama karşıya tepki süresi düşük oyuncular gelirse 30MS vs 80MS bile çok önemli bir detay değil. Bir aralar 100MS ile oynardım. 20-30 pingli adamları alırdım.Bu da woxic ile maçımız :p bir iki güzel vuruşlarımız oldu.

Üst seviyeden kastım profesyonellik değildi zaten 😄. Benim de Rainbow Six Siege'de yarı profesyonel diyebileceğimiz bir geçmişim oldu. Ping gerçekten çok etkiliyor ancak CS'de çok iyi bir oyuncu değilim, MGE civarlarında takılıyorum ve ping farkını hiç hissetmiyorum.

Tabi ki dağ kadar fark var. Bence 60 ping kabul edilebilir değer değil benim için. Ben tüm oyunlarda 40 ping üstü görmeyen biri olarak söylüyorum. 40'dan 60 çıktımı hissedebiliyorum. Ve bu beni rahatsız ediyor.

Bu arada ISS söylemeyi unuttum. Kimsenin sevmediği Türk Telekom.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ama size tavsiyem şudur; AirTies modemim vardı. Altyapımın kötü olmasına rağmen oyunlarda 100-200ms alıyordum. Yeni almış olduğum Keenetic modem ile şuan sabit 70ms alıyorum. Fiber alt yapısı olan arkadaşlar için Keenetic Giga, ADSL için ise Keenetic Extra DSL öneririm. Tek kelimeyle harika bir modem. Modem ne kadar fark yaratabilir ki diyenler, buyurun ve deneyin.

Arkadaşlar ama size tavsiyem şudur; Airties modemim vardı. Altyapımın kötü olmasına rağmen oyunlarda 100-200MS alıyordum. Yeni almış olduğum keenetic modem ile şu an sabit 70MS alıyorum. Fiber alt yapısı olan arkadaşlar için keenetic giga, ADSL için ise keenetic extra DSL öneririm. Tek kelimeyle harika bir modem. Modem ne kadar fark yaratabilir ki diyenler, buyurun ve deneyin.

Benim de Türk Telekom'un vermiş olduğu TD-W9973 V3 modemim vardı. Parayla almıştık onlardan çekim gücü falandır. Değiştirmek istedim ASUS AC-750 aldım. Kararlık ayarı hoşuma gitti. Ve altyapımdaki hat zayıflaması bir nebze düştü. Pingim LOL TR'de 15-16 iken 12-13'de geziyor. Modem bile pingi etki ediyor. VDSL2 değil de gpon ftth fiberim olsa büyük ihtimalle 9 ping göreceğim bursadan.

20 ping bile gerçekten çok fark ediyor. Deneyimlemeden yorum yapan arkadaşları kınıyorum. Özellikle FPS oyunlarında maksimum 20 ping kaliteli bir deneyim sağlayacaktır.

Ping farkı denince artık aklıma bu geliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

30 ms ile 60 ms arasında dağlar kadar fark var. Rakibinin tepki verme süresi seninkinden 2 kat daha düşük, ki bu rekabetçi seviyede oynadığın her oyunda seni geri iter. Biz Türkler genelde 50-60 seviyelerinde oynamaya alıştığımızdan dolayı kabul edilebilir diyoruz fakat Avrupadaki bir oyuncu bu değeri aldığında "ağlayabilir".

30 ms ile 60 ms arasında dağlar kadar fark var. Rakibinin tepki verme süresi seninkinden 2 kat daha düşük, ki bu rekabetçi seviyede oynadığın her oyunda seni geri iter. Biz Türk'ler genelde 50-60 seviyelerinde oynamaya alıştığımızdan dolayı kabul edilebilir diyoruz fakat Avrupa'daki bir oyuncu bu değeri aldığında "ağlayabilir".

Ben bursada Türk Telekom ile 49 üstü görmüyorum. Ve interentim VDSL2 gpon fiber olsa bu ping Allah emanet 30 görürürüm.

Ben bursada Türk Telekom ile 49 üstü görmüyorum. Ve interentim VDSL2 gpon fiber olsa bu ping Allah emanet 30 görürürüm.
Elbette, İstanbul'dan görebilirsin. Fakat Türkiye geniş bir coğrafya olduğundan İstanbul harici şehirler 60 ms üstünü rahatlıkla görebilirken İstanbul 30-35 ms görebiliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı