Ping nasıl düşürülür?

Emiralp Yiğit

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben yıllardır ping sorunu yaşıyorum. Her oyunda pingim çıkıyor. Eskiden internet sağlayıcım Turkcell'di şu an ise Türk Telekom, Turkcell'deyken de pingim vardı şu anda pingim var, modem ile ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum çünkü eskiden farklı bir modem kullanıyordum o zamanda pingim vardı. Ben pingi mi nasıl düşürebilirim? Ve ayrıca bir sorum daha var, ben internetimin hızını arttırmak istiyorum ancak port yok dediler port talebinde bulundum ancak bir ay geçmesine rağmen hala geri dönüş yapmadılar. Sonuç olarak özetlemek gerekirse ben internet hızımı nasıl arttıracağım ve pingimi nasıl düşüreceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Modemi kapatıp resetleyin, ağ ile ilgili sürücüleri güncelleyin. Upload yapıyorsanız eğer bunu sınırlandırın. Yalnızca kullandığınız bilgisayardan kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız GlassWire tarzı bir programla ağ kullanımını izleyin, güncelleme yapılıp yapılmadığını kontrol edin.

Kablo ile bağlanın. Bağlı cihaz sayısını azaltmaya çben kablolu kullanıyorum
Ne kadarlık bir hız alıyorsunuz?

Kablo ile bağlanın. Bağlı cihaz sayısını azaltmaya çalışın.
evet ben zaten kablo ile bağlanıyorum
Ne kadarlık bir hız alıyorsunuz?
11 mb download, 0.60 mb upload
Kablolu bağlantı.
öyle bağlanıyorum

Modemi kapatıp resetleyin, ağ ile ilgili sürücüleri güncelleyin. Upload yapıyorsanız eğer bunu sınırlandırın. Yalnızca kullandığınız bilgisayardan kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız GlassWire tarzı bir programla ağ kullanımını izleyin, güncelleme yapılıp yapılmadığını kontrol edin.
hayır bilgisayar ile ilgili bir sıkıntı yok
Ethernet kablosu ile bağlanarak ve ağa bağlı cihaz sayısını minimuma indirerek.
evet ethernet kablosu ile bağlanıyorum
Bu dediklernizin hepsini yaptım daha farklı ve etkili bir yöntemi olan var mı?

Bir kere fiber harici bütün altyapı internetlerinde ping olacağı/olduğu kanaatindeyim. Bu bağlamda yapabilecekleriniz sınırlı oluyor. Mesela Kablonet'in şuan ayrı bir kablolama ve internet altyapısı var binamızda ve kullanıyorum. Bundan dolayı çok şükür ping sorunu yaşamıyorum. Zamanında diğer internetleri kullanırken(ADSL) bu illetten yırtamıyorsun. Her zaman diyorum. 1000 Mbps internetin olup yüksek pingin olması hiç bir şey ifade etmiyor. Yapacağınız şey kablolu internet kullanmak olur en fazla kısıtlı şartlarda iseniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı