Ping sorunu olmaması için download mı önemli upload mı?

rastlanti

Hectopat
Arkadaşlar öğrenci evinde 3 kişiyiz. 3 kişi aynı oyunu oynayınca ping çıkmaması için download mı önemli upload mı? 50Mbps veya 75Mbps download internet düşünüyoruz.

QoS ayarı olan bir modem alın. 75 Mbit internet alabilecekseniz eğer QoS ayarlarından cihaz başına maksimum 16 Mbit veya 24 Mbit verin download için. Upload için de eğer 6 Mbit verilirse 2 Mbit 2 Mbit yaparsanız tek bir cihaz interneti kökleyip diğer cihazların pinginin artışına engel olabilirsiniz. İkisi de önemli. Download sonuna kadar kullanılırsa da ping yapabilir, upload sonuna kadar kullanılırsa o da ping yapabilir. Ben 35 Mbit alıyorum. Cihaz başına 24 Mbit ve 2 Mbit verdim. Netflix ve telefon güncellemesi yapılırken sorunsuz CS:GO oynayabiliyorum.

QoS ayarı olan bir modem alın. 75 Mbit internet alabilecekseniz eğer QoS ayarlarından cihaz başına maksimum 16 Mbit veya 24 Mbit verin download için. Upload için de eğer 6 Mbit verilirse 2 Mbit 2 Mbit yaparsanız tek bir cihaz interneti kökleyip diğer cihazların pinginin artışına engel olabilirsiniz. İkisi de önemli. Download sonuna kadar kullanılırsa da ping yapabilir, upload sonuna kadar kullanılırsa o da ping yapabilir. Ben 35 Mbit alıyorum. Cihaz başına 24 Mbit ve 2 Mbit verdim. Netflix ve telefon güncellemesi yapılırken sorunsuz CS:GO oynayabiliyorum.

Hocam QoS ayarını yapmadan ping olur mu peki?

Hocam QoS ayarını yapmadan ping olur mu peki?

24 Mbit gpon fiber internet kullanıyorum. LoL oynarken 5 telefon indirme de yapsam video da izlese ping değerlerinde oynama olmuyor. Fakat Valorant oynarken indirme yapıldığında direk ping fırlıyor. Sanırım oyun sunucularına göre değişiklik gösterebiliyor bu durum. Alabiliyorsanız 75 Mbit hız alın eğer 3 kişilik kullanımda ağır geliyorsa QoS ayarı yapıp rahatça kullanabilirsiniz.

Arkadaşlar öğrenci evinde 3 kişiyiz. 3 kişi aynı oyunu oynayınca ping çıkmaması için download mı önemli upload mı? 50Mbps veya 75Mbps download internet düşünüyoruz.
Bence hızdan çok modem, altyapı ve birinin oyun dışında işlerle interneti sömürmemesi önemli.

Dediğin 50/75Mbps hızlar düzgün dağıtılabilirse (ki bu biraz zordur) 20 kişi bile ping olmadan oyun oynar.

Ben gözlemlerimle söylüyorum. Kuzenim şu an 16 Mbps ADSL kullanmakta. Bunda da upload 0.60 olarak geliyor. Kablolu bir şekilde LoL'e bağlattığımız zaman pingi 17-18 arası gidiyor. Ben VDSL 50 Mbps kullanmaktayım. İkimizinde iç tesisatı aynı derecede kötü. Şu an upload hızım 8 Mbps LoL'de 12-13 arası gitmekte. Yani biz şunu anladık biraz daha düşük ping için yüksek upload gerekli. Yanlış bir şey söylemek istemiyorum ama veri alışverişi yapıyoruz sunucular ile ve bildiğim kadarıyla daha çok upload kullanıyor. Yani ben gözlemlerim ile söylüyorum bunu gözlemliyipte başka türlü düşük ping alan varsa lafım yok.
Hat ADSL ise ister download olsun ister upload, ping fırlar. VDSL'de biraz daha iyidir ama kesin çözüm fiber. Pingi en çok etikleyen şey bağlantı tipinizdir ve şu anda en iyisi de fiber. Öyle olmaya da devam edecek...

Benim kuzenimde ADSL var fırlamıyor :D. Benimle neredeyse aynı pingi alıyor ve CS:GO'da o da net graphta 39MS sabit oynuyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı