QoS ayarı olan bir modem alın. 75 Mbit internet alabilecekseniz eğer QoS ayarlarından cihaz başına maksimum 16 Mbit veya 24 Mbit verin download için. Upload için de eğer 6 Mbit verilirse 2 Mbit 2 Mbit yaparsanız tek bir cihaz interneti kökleyip diğer cihazların pinginin artışına engel olabilirsiniz. İkisi de önemli. Download sonuna kadar kullanılırsa da ping yapabilir, upload sonuna kadar kullanılırsa o da ping yapabilir. Ben 35 Mbit alıyorum. Cihaz başına 24 Mbit ve 2 Mbit verdim. Netflix ve telefon güncellemesi yapılırken sorunsuz CS:GO oynayabiliyorum.
Ben upload yaptığımda pingim daha çok fırlıyordu. Bence pingle alakası var ama bilgim kesin doğru diyemem.Kişisel ve bilimsel olmayan düşüncem şu ki: İndirme yaptığında pingin artacağı aşikar. Bu demek oluyor ki download zayıf kaldığında ping artar. Ama upload tecrübem olmadı.
Hocam QoS ayarını yapmadan ping olur mu peki?
Bence hızdan çok modem, altyapı ve birinin oyun dışında işlerle interneti sömürmemesi önemli.Arkadaşlar öğrenci evinde 3 kişiyiz. 3 kişi aynı oyunu oynayınca ping çıkmaması için download mı önemli upload mı? 50Mbps veya 75Mbps download internet düşünüyoruz.
Hat ADSL ise ister download olsun ister upload, ping fırlar. VDSL'de biraz daha iyidir ama kesin çözüm fiber. Pingi en çok etikleyen şey bağlantı tipinizdir ve şu anda en iyisi de fiber. Öyle olmaya da devam edecek...
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.