Ping sorunu yapmayacak modem önerisi

Daha fazla  
Herkese selem, öncelikle sorunumu anlatayım sizlere. Yaklaşık 20 gün önce hiç bir sorun olmayan internetimde 20 gün önce başlayan sorun online oyunlarda ping'imin sürekli yüksek olması ve düşmemesi, arka planda çalışan hiçbir uygulama yok.

PC'me format attım driver'leri güncelledim. Windows'umu güncelledim. Oyun şirketiyle görüştüm sorunum bir türlü çözülmedi. Dün TTNET'in verdiği numaradan modem şirketiyle görüştüm. Bana modemde sorun olduğunu yeni ve daha iyi bir modem almamı söylediler. Şu an TTNET'in verdiği TD-W9933 modelli TP-Link modemi kullanıyorum, onların bana tavsiye ettikleri modem ise TD-W9980. Sizce ne yapmalıyım? Yardımlarınızı bekliyorum. Fiyat limitim en fazla 400 TL.

Not: İnternette baya bi dolaştım. Güzel ve açıklayıcı bir modem tavsiyesi bulamadım. Bence bu konuya da bil el atılması lazım, benim durumunda çok insan var. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu modelde bir modem yok. Modem ile Ping genelde ilk noktada ilintili değildir. Öncelikle sorunun kaynağı internet hattıdır.

Yine de modemin doğru modelini öğrenin. Firmware güncellemesi var mı kontrol edelim.

Son düzenleme:
Bu modelde bir modem yok. Modem ile Ping genelde ilk noktada ilintili değildir. Öncelikle sorunun kaynağı internet hattıdır.

Yine de modemin doğru modelini öğrenin. Firmware güncellemesi var mı kontrol edelim.

Ceza almıştım o yüzden yazamadım kusura bakmayın. Modemimin tam modeli TD-W9970 ama ttnet'ten aldığım için 2 antenli olanı değil.

Bana servisin söylediği modeminizi 4 saat kadar kapalı tutun, tekrar açtığınızda düzelmez ise servise alalım yada yenisini alın dediler.

Tekrar merhaba. Daha fazla dayanamadım ve dün gittim ASUS AC55U model numaralı modemi satın aldım. Yeni bir modem almamı çağrı merkezi söylemişti, ama sorunum hala devam ediyor. Türk telekom'u aradığım zaman ise bana tarafımızdan kaynaklanan herhangi bir sorunun olmadığını söylüyorlar. Elimdeki bütün imkanları ve bildiğim bütün çözüm yollarını denedim, sonuç aynı. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Mustafa bey öncelikle;

Windows Komut Ekranı'nı açın. Ne olduğu hakkında bilginiz yok ise google'a "cmd nasıl açılır" yazarak ulaşabilirsiniz.

Ardından "tracert google.com" (tırnak işaretleri olmadan) yazıp enterlayın. Ekranda 9-10 adımlı aşağıdakine benzer bilgiler gelecek.

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 39 ms 39 ms 39 ms 93.155.1.114
3 40 ms 40 ms 41 ms 81.212.72.189
4 77 ms 71 ms 87 ms 212.156.118.183

Burada sizin dikkate alacağanız kısım 2. bölümdür. 1. bölüm sizin modeminizden çıkış 2. ise modemden ilk bağlantı kurmuş olduğunuz yerdir. Sağlıklı bir bağlantıda 2. bölümde 15 ms'ten yukarısı hattınızın interleaved modda olduğunu (fast path moda geçmesi gereklidir) veya iç tesisatınızda bir sıkıntı olduğunu gösterir. Bu durumda siz ne modem takarsanız takın bu ping değeri DEĞİŞMEZ.

Bu durumda benim sizlere tavsiyem eve ekip çağırıp tesisat hızınızı ölçtürmeniz ve ölçüm sırasında gelen ekibin başında olmanız. Apartman içerisinde bakır kablo kullanıldığı için apartman girişi ile iç tesisatta 1-3 db'lik düşüş normaldir (direnç konusunu ortaokulda hepimiz öğrenmişizdir) lakin işgüzar servis elemanları uğraşmak istemedikleri hatta konu hakkında bilgi sahibi olmadıkları için apartman girişinde 35 db iç hatta 32 db aldıklarını gördüklerinde sizlere iç tesisatınızı yeniletmenizi söyleyeceklerdir.

Burada dikkat etmeniz gereken konu telekom'un hiçbir sıkıntının kendileri tarafından kaynaklandığını kabul etmemesidir.

Başınızdan geçen olayları son 2 yılda tecrübe ettim aynı yollardan geçtim, ilk önce AKK'dan kaynaklı derler, sonraki ayı beklersiniz ardından modemde sıkıntı var derler size yeni modem aldırırlar veya modeminizi servise alırlar ancak probleminiz yine düzelmez, iç tesisatta sıkıntı var derler kendi imkanlarınız ile hat çekmenizi isterler bu konuda da sizi yalnız bırakırlar, elektrikçi peşinde koşar yeni hat çektirirsiniz probleminiz yine çözülmez.

Nacizane tavsiyem iç tesisatı kontrol ettirdikten sonra, ihtiyacınız yok ise ve iade edebiliyorsanız yeni almış olduğunuz modemi iade etmenizdir. En azından onun parası cebinizde kalsın. Probleminizi çözebilecek tek yer bağlı olduğunuz santraldir. Orada da standart personel çözemez bunu ve yine bu şahıslara kişisel çabanız ile ulaşabilirsiniz. Sürekli olarak online işlem merkezinden şikayet kaydı oluşturun, herzaman olduğu gibi hattınızda bir problem bulunamamıştır olarak kapatacaklardır şikayet kaydını, yılmayın yenisini açın sıkıntınızı anlatın ve kişisel cep numaranızı yazın, problemin devamında hattınızı kapatmak istediğinizden bahsedin. Mutlaka santralden tarafınıza cep telefonunuz üzerinden dönüş olacaktır.

Hocam çok güzel anlatmışsın ama benim sorunum hız problemi değil. Speed test yaptığımda her hangi bir sorunum yok download'ımda upload'ımda bir problem yok sadece online oyunlarda yükselen ve düşmeyen ping problemim var. Bide şunu fark ettim gece geç saatlerde eskisi gibi olmasa da biraz düşme oluyor.

Hocam çok güzel anlatmışsın ama benim sorunum hız problemi değil. Speedtest yaptığımda herhangi bir sorunum yok download'ımda upload'ımda bir problem yok sadece Online oyunlarda yükselen ve düşmeyen ping problemim var. Bir de şunu fark ettim gece geç saatlerde eskisi gibi olmasa da biraz düşme oluyor.

Doğrudur gece geç saatlerde 10-15 Ms'lik düşüşler normaldir, oyun oynadığın sunucu ve çıkışlardaki yoğunluk azalır. Problem öncesi 50 ms ile oynadığım oyunu problem sonrası 100 ms ile oynuyordum dediğin gibi gece geç saatlerde 90-95 arası oluyordu. Aşağıda problem öncesi ve sonrası Speedtest sonuçlarını paylaştım, gördüğün gibi hızda hiçbir sıkıntı yok ayrıca VDSL kullanıcıyım bu sıkıntı zaten VDSL 100 MB'e geçtikten sonra başladı, sorun tekrar edince 24'e dönerek kurtuldum. Önceki mesajda bahsettiğim CMD çıktısını paylaşır mısın?

Download Upload Ping
83.26 Mb/s3.65 Mb/s46 ms

Download Upload Ping
84.12 Mb/s3.54 Mb/s7 ms

Aynı problemi yaşadığımdan dolayı Google'da sorunla il.gili araştırma yapıyodum ve filtreleme kısmına 1 hafta olarak sınırlama koydum. Neyse ki böyle bi post açıldığını görmem içime bi su serpti diyebilirim.

Öncelikle kendi sorunumdan ve uğraştığım ama çözüme kavuşamayan yollardan bahsetmek isterim ki ona göre çözüm sunabilirsiniz veya faydalanabilirsiniz.

25 Aralık gecesi gece 12'yi 1'e bağlayan saatlerde LoL oynarken kopma yaşadım. Bu kopma hergün gece 1-2 gibi olurdu fakat bu sefer kopma yaşandıktan sonra şöyle bir şeyi farkettim: 1-2 yıldır 58-65 ping civarında oynamama rağmen bağlantı geldikten sonra 85-90 oluverdi. Tabi böyle sorun oldu daha önce fakat WiFi kapatarak modem resetleyerek. Custom Game'de ping deneyerek hallederdim. Bu seferki dişli çıktı ve hala inatçılıkta üstüne yok. 3 gündür 40 kez modem resetledim. Her resetlememde custom game girdim oyundayken modem kapatıp açtım. Gerek 5 kişilik gerçek oyuncularla oyuna girdim modem resetledim yine olmadı. 3 günde 40 kezden fazla yaptım bunu en az 80 gördüm oda 40 tanede 1-2 tane.

Bunun dışında donanımsal olarak diğer modemi denedim. Gerek modem-pc gerek hat-modem arasında olan kablolar olsun hepsini yedekleriyle değiştirdim. Başka hat girişine taktım modemi öyle denedim. Oyunu sildim tekrar kurdum. Başka bilgisayarda 2 ayrı modemi denedim. Modemleri fabrika ayarlarına döndürüp tekrar kurulum yaptım. Yinede bu ping düşmedi. 3 gün oldu hala düşmedi. Bilgisayarımda virüs olduğunuda düşünmüyorum temiz kullanıyorum (veya öyle sanıyorum) Bu konuda virüs temizlemesine güvendiğiniz program varsa yazarsanız sevinirim ben advanced systemcare denedim ki genel olarak çoğu virüs programları aynı işlevi görüyor temizleme vasfında.

Yardım edebilecek birisi varsa lütfen yardım etsin. Ayrıca lütfen virüs program önerisi istedim diye program adı verip diğer yazdıklarımı geçiştirmeyin varsa yardımınız lütfen üstünde düşünün. LoL üzerinde gelecek umut ediyorum çünkü. Bu durum olursa tamamiyle biter olay.

Not: Önceden rasgele hız testi yaparken ping 9-10 gözüküyodu speedtest sitesi üzerinden. Şuan 50-60 ms.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı