Ping Spike Anlık Ping Sorunu

49823

Kilopat
Katılım
28 Şubat 2015
Mesajlar
1.079
Makaleler
2
Çözümler
11
Selamlar.

Bir kaç gün önce World Of Tanks oynarken fark ettiğim sorun olan ping spike, World Of Tanks'da pingimin 30-50 ms iken birden donup 700-999 ms'e çıkmasına neden oluyor (anlık olarak). Bu sorun ile ilgili bir sürü yabancı ve yerel foruma baktım ama pingimi tekrardan stabilleştiren herhangi bir çözüm bulamadım. Ayrıca CMD'ye "ping -t www.google.com" yazarsam arada bir pingimin 10-20 ms'den 2000-1000 ms arası çıkmasını ya da direk timeout olmasını gözlemledim. Yalnız tuhaf olan başka bir olay ise ping spike sadece World Of Tanks'ı etkiliyor.

Not: "ping -t" testini başka bir bilgisayarda çalıştırdım (yaklaşık 30dk boyunca) ve çok nadir olarak ping yükselişi (ayrıca ping yükselişi çok az) ya da timeout rastladım. Testi modemde hiç bir cihaz bağlı değilken yaptım.

Sistemim:
  • i7 6700 (K değil)
  • 16 GB RAM (8x2)
  • Sapphire R9 380 Nitro 4 GB GDDR5
  • Z170A Anakart
  • 250 GB SSD ve 1 TB HDD
İnternetim: 50 Mbps Download, 5 Mbps Upload Superonline Fiber İnternet

Güncelleme:
Buradan cevap alamadığım için konuyu biraz daha ayrıntılı bir şekilde araştırdım ve çözümüne ulaştım. Çözümünü ise "WLAN Optimizer" adlı bir programda buldum. Yalnız bu program anlık ping sorununu ancak aşağıda yazdığım durumlar sebep oluyorsa çözer:
  • Sorununuz modem, modeme bağlı kablolar, internet servis sağlayıcınızdan kaynaklanmadığı zaman yani sorununuzun sadece kendi bilgisayarınızdan olduğuna emin olunuz. Emin olmak için ise konuda belirtiğim "ping -t www.google.com" testini CMD'ye yazarak başka bilgisayarlarda deneyebilirsiniz. Ne kadar çok bilgisayarda denerseniz o kadar objektif bir sonuç sağlarsınız.
  • Sorununuz sadece kablosuz bağlantı kullanıyorken oluyorsa.
Programın kullanımı çok basit öncelikle buraya koyduğum linkten programı indirin Downloads (program ile ilgili daha fazla bilgi almak için burayı da ziyaret edebilirsiniz Home). İnen RAR dosyasını istediğiniz bir klasöre çıkartın ve WLAN Optimizer uygulamasına sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır diyerek başlatın. Status sekmesinden ağ adaptörünüzün doğru seçildiğine emin olun ve sonra Settings sekmesine geçin. Öncelikle Startup Settings'deki 2 kutucuğu da tiklemenizi tavsiye ederim ki bilgisayarı açtığınız anda program açılsın ve sonradan uğraşmayın (yapmanız zorunlu değildir tamamen bir tavsiyedir). Sonra Tweaks bölümünde bir 3 tane kutucuk fark edeceksiniz şimdi bu kutucuklardan hangilerini tiklemeniz gerektiği sorununuza göre değişir. Bende bu sorunu hepsini tikleyerek çözdüm. Yalnız bu işlemi yapmanın dezavantajları da var. Bunlar:
  • Eğer "Disable Autoconfig" kutucuğunu tiklerseniz bilgisayar otomatik olarak çevredeki Wi-Fi ağlarını aramayı durduracaktır. Eğer başka bir Wi-Fi ağına bağlanmak isterseniz bu ayarı kapatınız.
  • Bu her kullanıcı da aynı sorunu verebilir mi bilmiyorum ama ben World Of Tanks'da bu programı kullandıktan sonra artık 30-50 ms ping yerine 70-50 arası ms ping alıyorum. Fakat anlık yükselmeler yaşamadığım için oyun gayet rahat oynanıyor.
Not: Bu yöntemi deneyerek oluşabilecek risklerden sorumlu olduğunuz kabul etmiş olursunuz. Ayrıca yukarıda yazdığım şartları sorununuz aynı şartlarda olmasına rağmen bu çözüm belki de sizin %100 garanti çözümünüz olmayabilir, ben bu çözümü Technopat Sosyal Kuralları'na uyarak paylaşmak zorundayım ve bu benim problemime çözüm olmuştur. Konu kilitlenebilir.
 
Şimdi wlan optimizer vs gibi programlarla çözüme ulaşamayanlar için yazıyorum . Sıkı durun aslında çok basit. Modem yada router ınızın arayüzüne girin ve wifi bağlantı protokolü mixt ise (a-b-g-n-ac) bunu sadece bir bağlantı şekli seçerek halledebilirsiniz. Malum en hızlısı ac ama benim bilgisayar ve router desteklemediği için g yaptım (801.11 g)
sonuç şahane :D
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı