Merhaba, iyi sosyaller. Elime eskiden kullandığım bilgisayarımdan kalan bir işlemci geçti. 1-2 PIN'i kırık, anakarta taksam çalışır mı? Bilgisi olan yazabilir mi?
Çalışmaz.
Çalışmaz.
Arkadaşın verdiği bilgi ve taktik doğru. İnceleyebilirsiniz. Hatta kırılan pinleri gerek makineyle yerine geri takabiliyorsunuz diye biliyorum.Hangi pinlerin kırık olduğuna göre değişir.
İnternette soketinizin adını yazarak pin layout şekilde yazın örneğin "AM4 pin layout" oradan hangi pinlerin kırık olduğunu söyleyin belki sistemin çalışmasına engel olmayan pindir sıkıntı olmaz.
Arkadaşın verdiği bilgi ve taktik doğru. İnceleyebilirsiniz. Hatta kırılan pinleri gerek makineyle yerine geri takabiliyorsunuz diye biliyorum.
Muhtemelen pek sağlıklı olmuyordur ama bu elektronik bir iş olduğundan aslında eskisi gibi çalışması bir ütopya olmaz. Emin ellerde bence güzel bir işçilikle eski haline döndürülebilir.Bakır ile lehimleyenler varmış ancak ne kadar sağlıklı bilmiyorum denenebilir çöp olmasından iyidir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.