Pioner 310D4'i amfi besler mi?

Osmann Akbulut

Hectopat
Selamünaleyküm arkadaşlar pioner 310D4 bassım var bunu jameson 505 ile köprüleyerek kullanıyordum. Mono amfi sipariş ettim 1200.1 bir iki kişi gereksiz buldu sizce hala aynı çalar mı, çalarsa 1200.1 yumuşak vuran bir bass önerir misiniz?

Alphasonik aps1200.1
4ohm'da 300w rms verdiğini iddia ediyor senin subwoofer 4ohm'da 400 rms yani 100w altında aldığın amfi. Gereksizlik bir durum yok tam yükte beslenirse belki yanlış ayarla sub'a zarar verebilirsin bu şekilde doğru ayarla çalar.

4Ohm'da 300W RMS verdiğini iddia ediyor senin subwoofer 4Ohm'da 400 RMS yani 100W altında aldığın amfi. Gereksizlik bir durum yok tam yükte beslenirse belki yanlış ayarla Sub'a zarar verebilirsin bu şekilde doğru ayarla çalar.

Köprüleme yaptığımda daha düşük güç gelmiyor muydu? Çünkü şu anlık sorunsuz şekilde kullanıyorum.

Köprüleme yaptığımda daha düşük güç gelmiyor muydu? Çünkü şu anlık sorunsuz şekilde kullanıyorum.

Hayır bridge modda alabileceğin tam verimi alırsın. Verilen değerler tek kanal yani bridge için çok büyük ihtimalle zaten.

1726438942918.png

Mono amfilerde bu şekil 2 kanal gibi gözükse de çoğu senaryoda bridge olarak kullanılır.

1726438982159.png

Bass'ı 2ohm olarak bağlarsın büyük ihtimalle amfi 2Ohm'da 500-600W gibi bir değer verir.

Bu da senin elindeki aleti doyurmak için fazla fazla yeter. Ama amfi 500-600W'ı tam verir mi tartışılır? Aynı çalmasını da beklemeyin, böyle bir beklentiniz varsa mono amfi almanızın anlamı da olmazdı.

Ortada gereksizlik bir durum yok ki bence gereklidir.

Kısaca rahat rahat besler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı