Piyasada Neden Kayıtsız Redmi Çok Fazla?

Link atabilir misiniz? Merak ettim.
Link yok ama,
20200824_202840.jpg

Birde sıfır diyorlar bayağı açılmıș kutu.
 
Doğu tarafında çok kaçak geliyor bu telefonlardan. Geçen ay askerlikten gelen arkadaşım anlattı. Piyasada 3-4 bin TL olan telefonları 1500 TL'ye alıyorlarmış.
 
Kaçak telefon hepsi. Bol bol getiriyorlar çok fazla da yakalanan oluyor. 1-2 tane tır yakalanmazsa Letgo vb. böyle telefon ilanlarıyla doluyor.

 
Kayıtsız olabilirler evet. Letgo'dan şüphe ile alacağıma daha pahalıya da olsa Vatan Bilgisayar mağazasından sıfır ve kutulu şekilde kafam rahat alırım. Hepsiburada ve türevlerine bile güvenmiyorum.
 
Arz talep meselesi, bizim gibi 3. dünya ülkelerinde uygun fiyata en iyi performans arandığı için ve en önemlisi Xioami cihazlara IMEI atmak diğerlerine göre çok daha basit ve kolay olmasından ötürü böyle bir şey var.
Genel olarak diğer ülkelerden çok çok ucuza alınıyor, özellikle Hindistan, Gürcistan ve Bulgaristan'a gidip getiren bile var. Eski telefonların IMEI'si ile kayıt ediyorlar, ömür boyu IMEI desteği verdiklerini söylüyorlar ancak telefonu topu topuna 2-3 yıl kullanırsınız. Alır mıydım? Eğer piyasadan 700-800 TL gibi uçuk rakamlarda daha ucuz olursa düşünebilirim, ancak pek sıcak baktığım bir iş değil.
Bu arada Aliexpress'ten telefon getiremezsiniz, direkt gümrüğe takılır. Anca birisi gidip alacak ve artık ne yöntemler ile sokarlar ise sokacaklar, başka çareleri yok. Tabiri caizse kaçak telefonları IMEI ile gizliyorlar, riskli bir iş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı