Platin takıldıktan ne kadar sonra yürüyebilirim?

Merhabalar geçmiş olsun. Bende 2 hafta önce kaval kemiğimi kırdığımdan dolayı kapalı çivi ameliyatı oldum. Süreç nasıl ilerledi sizin? Dizimi tam olarak bükemiyorum. Doktorum antrenmanlar yapmamı söyledi. Sonrasında fizik tedavi önerebilir. Siz de böyle bir durum yaşadınız mı? Kaynama süreci ne kadar sürdü ve tam olarak ne zaman sonra eski yürüyüşünüze kavuştunuz? Cevaplarsanız çok sevinirim

Merhaba geçmiş olsun. Bende 2 hafta önce kaval kemiğimi kırdığımdan dolayı kapalı çivi ameliyatı oldum. Süreç nasıl ilerledi sizin? Dizimi tam olarak bükemiyorum. Doktorum antrenmanlar yapmamı söyledi. Sonrasında fizik tedavi önerebilir. Siz de böyle bir durum yaşadınız mı? Kaynama süreci ne kadar sürdü ve tam olarak ne zaman sonra eski yürüyüşünüze kavuştunuz? Cevaplarsanız çok sevinirim.

Merhaba, öncelikle ben bacağımı kıralı tam 2 sene oldu ve şu anda eskisi gibi yürüyüp spor yapabiliyorum. Dizinizi bükememeniz gayet normal hatta normalden farklı olarak doktorumun hataları yüzünden 6 ay alçıda kaldım üstüne de ameliyat ve planlama hatası sebebi ile kemiğimin etin dışına çıkması sebebiyle 1 ameliyat daha oldum. Bildiğim kadarıyla çivili ameliyatlar daha garanti oluyor. Dizimi ben de bükemiyordum çünkü üst bacağımın yarısına kadar alçı vardı sadece alçının esnediği kadar bükebiliyordum. Ameliyat sonrasında her gün ufak ufak açılıyor diziniz ama dediğim gibi çok ufak hareketlerle bükmeye çalışmanız lazım faydasını göreceksiniz. Fizik tedeviye gelecek olursak sebebini bilmiyorum ancak bana fizik tedavi vermediler. Üstüne basabildiğim alçı yapılmıştı ve onu çıkarıp normal hayatıma ufak ufak devam edebileceğim söylendi. Elbette sakatlıktan kalma güç kaybı ve kireçlenme gibi şeyler yaşanıyor. Ben kırıktan itibaren 1.5 yıl sonra gibi bir sürede eski faaliyetlerimi tam olarak yerine getirebiliyordum. Ama dediğim gibi ben ekstra olarak kötü şeyler yaşadığım için bu süre sizde daha kısa olabilir. Yaşınız da büyük bir etken tabii ki. Kaynama süreci zamanla devam ediyor. Tam kaynama seneler sürebilir ama belli bir kısım tamamlandıktan sonra hayatınıza devam edebilirsiniz. Sorunuz olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışabilirim.

Merhaba geçmiş olsun. Bende 2 hafta önce kaval kemiğimi kırdığımdan dolayı kapalı çivi ameliyatı oldum. Süreç nasıl ilerledi sizin? Dizimi tam olarak bükemiyorum. Doktorum antrenmanlar yapmamı söyledi. Sonrasında fizik tedavi önerebilir. Siz de böyle bir durum yaşadınız mı? Kaynama süreci ne kadar sürdü ve tam olarak ne zaman sonra eski yürüyüşünüze kavuştunuz? Cevaplarsanız çok sevinirim.

Ortalama 6 ayda yürüyebiliyor çoğu insan. Tabii ki benimki gibi bir durum yaşamazsanız eğer. 3-4 ay gibi bir sürede de alçıyla yere bastırırlar diye tahmin ediyorum. Kırığın durumu burada çok büyük etken parçalı, düz gibi.

Evet sormak istediğim birkaç şey daha var. Acaba ıns üzerinden konuşmamız mümkün mü? Bu süreci yaşayan birisinden daha detaylı öğrenmek beni daha huzurlu yapacaktır. Evet derseniz aydinaakbulut aratarak bana mesaj atın. Yok derseniz cevabınızdan sonra burdan yazacağım size. Şimdiden teşekkürler

Evet sormak istediğim birkaç şey daha var. Acaba ıns üzerinden konuşmamız mümkün mü? Bu süreci yaşayan birisinden daha detaylı öğrenmek beni daha huzurlu yapacaktır. Evet derseniz aydinaakbulut aratarak bana mesaj atın. Yok derseniz cevabınızdan sonra buradan yazacağım size. Şimdiden teşekkürler.

Tabii ki konuşabiliriz yarın müsait olunca gün içinde yazarım size. Okulum sebebi ile her saat aktif olamıyorum.

Geçmiş olsun bende kaval kemiğimi temmuz ayında kırdım, ameliyattan 3 gün sonra ayağa kalktım fakat sonrasında sadece hastane kontrollerinde ayaklandım. Tam 50 güne yakın bir süreç sadece yatakta bacağımı yüksekte dereceli atel ile tuttum. 50. gün sonunda kemiğim %80 oranında kaynamıştı. Dizinizi belli bir süre sonra dereceli atel yardımı ile büküp açabilirsiniz, ben tüm süreci 50 günde atlattım. 50. gün sonunda 4. kata yürüyerek çıktım. Ben ameliyatta ameliyathane mikrobu kaptığım için biraz sürecim uzadı, dikişlerimden birisi iltihaplandı tekrar ameliyata girmem gerekti. Fakat 4. veya 5. ayda tamamen normale döndüm diyebilirim. Şu an gündelik hayatıma döndüm şişliğim çok fazla olmasa da ara ara oluyor ancak yürümemde herhangi bir sorun yok.
Fizik tedavi olarak da size tens cihazı önerebilirim, ben fiziğe gittiğimde bana bunu haftada 2 gün yarım saat yapacaklarını söylediler bu bana yeterli gelmediği için ben cihazı kendim aldım. Şu an sabah akşam 1 saat kullanıyorum kaslarımı güçlendiriyor.

Tekrardan geçmiş olsun süreç sancılı. Sağlığınıza en kısa sürede kavuşmanız dileğiyle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı