PlayStation 3 gücüne sahip bir bilgisayar toplamak

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Diyelim ki ben şu an en son çıkan parçalardan oluşan bir sistem hazırladım. Intel i7-980X olsun, HD 5970 olsun, bilmem kaç GB RAM olsun.

Bu parçaların güçlerinin toplamı Playstation 3'ün işlem gücü ile aynı mıdır? Düşük veya yüksek midir? Mesela ben bunun cevabını bilmeden PS3 aldım.

Kasma derdi yok, hem güçlü hem de ucuz.(Bilgisayar sistemine göre.) Call of Duty Modern Warfare 2 en son sistemle oynasam full grafiklerde herhangi küçük bir kasma meydana gelir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda PlayStation 3’ten daha hızlı bir PC toplamam mümkün ki topladığın sistem de PS3 ile işlemci olarak eşit, ekran kartı olarak ise PS3’ten 6 kat daha hızlı.i

PS3 almakla iyi etmişsin. Gerçi XBOX 360 ile görüntüler daha iyi oluyor 

Grafikleri bu sistem ile sonuna kadar açıp kasmadan oynayabilirsin.
 
PS3 mazide kaldı. Artık yeni nesile geçin. Oyun çkmıyor artık.
Eğer düşük bütçeniz var ise bence geleceğe dönük G4400-GT 1030 tabanlı stabil bir sistem toplayabilirsiniz.
 
Ben de merak ediyorum. PS'ın içinde ne var da bilgisayardan güçlü olabiliyor? PS'ın maliyetiyle bilgisayarda sadece ekran kartı alabiliyoruz. Bir açıklama yapabilecek var mı?
 
Ben de merak ediyorum. PS'ın içinde ne var da bilgisayardan güçlü olabiliyor? PS'ın maliyetiyle bilgisayarda sadece ekran kartı alabiliyoruz. Bir açıklama yapabilecek var mı?
PS4'te R9 270 var, yani RX 460'tan azıcık daha güçlü. Sony PS'yi maliyetine ya da zararına satıyor. Önemli olan insanları PS sahibi yapmak. Asıl parayı bitmek bilmeyen oyun satışlarından kazanıyorlar. Olay bu kadar basit. Aynı bileşenlere sahip PC ile kıyaslandığında; oyunlarda PC'den daha güçlü sayılır. Nasıl mı? PS sırf oyun için tasarlanıyor, işletim sistemi sırf oyun için rafine edilmiş... vs. O yüzden daha stabil performans gösteriyor, kasma ya da abuk sabuk hatalar vb. yaşanmıyor.
 
Son düzenleme:
PS3'te R9 270 var, yani RX 460'tan azıcık daha güçlü. Sony PS'yi maliyetine ya da zararına satıyor. Önemli olan insanları PS sahibi yapmak. Asıl parayı bitmek bilmeyen oyun satışlarından kazanıyorlar. Olay bu kadar basit. Aynı bileşenlere sahip PC ile kıyaslandığında; oyunlarda PC'den daha güçlü sayılır. Nasıl mı? PS sırf oyun için tasarlanıyor, işletim sistemi sırf oyun için rafine edilmiş... vs. O yüzden daha stabil performans gösteriyor, kasma ya da abuk sabuk hatalar vb. yaşanmıyor.

PS3 te R9 270 yok. O dedigin PS4. 9800GT ayarlarinda birsey var. Yani daha AMD bile degil. ATI GPU var.

Aslinda haklisin. PS4 demek = i3 3220 / GTX 750 Ti

Ama R* gidip GTA 6'yi 750 Ti'a gore yapmiyor. Adamlar once yapiyor sonra optimize ediliyor. Ama konsola direk icindeki GPU ya gore programlaniyor. Onun gucunun bir damla bile kaybetmek istemiyor. 8 cekirdekli jaguar islemciye gore 8 ine ayri isler atayip programlaniyor.

Bu yuzden gelecek AMD RYZEN ve Multi-Core. Konsola 8 cekirdege yapilan optimizasyonu PC ye gecirmek ne kadar zor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuyu hortlatma nedeniniz ne? 2010 yılında PS3'e eşit sistem toplamak zordu sebebi belli konsollar iyi optimize ile oyunları çok iyi grafiklerde açabilir. Ama şimdi yıl 2017 tabi kimse PS3'e eşit bi sistem dizmez.
 
PS3 *harika* tasarlanmış bir mimariye sahipti ancak kullanılması çok zordu. İnternet'te PS3 Cluster'larını görebilme nedeniniz bu. Harika bir şekilde ölçeklendirilebiliyor yetenekli ellerde. Ortalıkta PS4 veya XONE diye bir şey olmasaydı şuan her platforma çıkan oyunları bilgisayarlarda çok daha iyi oynuyordunuz. Hem bütçe hem de geliştirme zaman aralığı olarak bilgisayarda optimizasyona çok daha fazla yoğunluk kazanılırdı.
 

Geri
Yukarı