PlayStation 5 için erken değil mi?

2 Nizede aynı cevabı vereyim hocam. Geçmişle günümüz bir dğeil artık. Şu an oyun piyasasında bir gelişme yok. Son 2 yıldır oynadıgmız oyunların hepsi aynı. Değişen hiçbir şey görmüyorum. Oyun teknolojide artık gelebileceği son noktaya geldi. İleriki zamanlar 4-5 yıllık motor geliştirmelerle yeni bir konsol çıkartsalar daha mantıklı. Şu anki para tuzağı ne yazık ki.

Daha yeni oyunlar çıkacak belki değişecek nereden biliyorsun?

Ben de aynı şekilde PS5'i çıkmasını gereksiz buluyorum. PS4 zaten işini hakkıyla yapan bir konsol iken neden yeni konsol peşindeler anlamış değilim. Hayır yani PS5 bir şey vaat etmiyor.

PS4 oyunlarda ağlamayı başladı artık işini hakkını pek yapamıyor. 7 yıl geçmiş artık güçsüzleşti.

Sürekli kaçırdığınız bir nokta var. Yeni bir platform çıkınca oyunlar da şak diye çıkmıyor. PS4 2013'te çıkış yaptı ama PS4 almaya değer doğru düzgün bir oyun ancak 2015'de gelebildi. Şimdi PS5 çıksa bir şey değişmez çünkü platformda düzgün oyun yok. Hali hazırda birkaç yıl daha PS4'e oyun çıkmaya da devam eder çünkü yeni çıkış yapıp satılmayı bekleyen bir platform aksine 100 milyon satmış bir platforma oyun çıkarmak daha fazla kar getirir adamlara.

Ayrıca PS4 Pro'nun gücünü tam olarak bilmemekle beraber normal PS4 veya Slim versiyonu gerçekten yetersiz. Artık konsol oyuncuları içinde 60 FPS bir standart olmalı ama ne yazık 8. jenerasyonla da gerçekleşmedi bu. O yüzden PS5'in çıkması ve artık 60 FPS getirmesi gerekli diye düşünüyorum. Şahsen konsolda oynamak istediğim Exc. oyunları oynamış ve ardından da PC'ye geçmiş biri olarak söyleyebilirim ki gerçekten de 60 FPS oyun oynamanın tadı bambaşka.

Yeni nesil konsol için biraz erken değil mi ya. Firmalar iyice kafayı yedi artık. Ufak tefek değişiklikler için PS 5 niye çıkıyor anlamıyorum. Eskiden teknoloji olarak geriydik. 4-5 yıllık değişiklikler dev gibi gelirdi o yüzden erkenden yeni sürümleri çıkardı. Fakat şimdi PS 5 çıkması kadar saçma bir şey görmüyorum ben. Örnek AC valhalla first look trailer ne kadar bir first look olmasa da oyunun Odyssey çakması bir viking oyunu olacağını görüyoruz. Hayır yani bu kadar ufak tefek değişiklikler için platform değiştirmek sizce de saçma değil mi? PlayStation 5'in hakkını verecek o seviyede bir oyun görmüyorum. PlayStation 5 için en az bir 5 yıl beklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü artık oyunlar birbirinin kopyası oldu ve kimse bir şey değiştirmiden bir önceki sürümün kopyasını çıkartıp satıyor. Death Stranding oyunu grafik ve FPS anlamında gerçekten muazzam bir oyun. Bu grafikler şu an Nirvana'da. Ya da ismini unuttum samuraylı bir oyun vardı. Ciddi anlamda grafiği iyi oyunlar bunlar. Bu kadar iyi grafikleri destekleyecek bir PS 4 var iken gidip PS 5 çıkartmak tamamen para avlama dışında bir şey değil. Oyun sektörü ciddi anlamda son 2-3 yıldır yokuşta. Saçma sapan işler yapıyorlar. Bu benim şahsi fikrim, peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

Eki Görüntüle 557301

Kardeşim konsolların gücünü falan bilmem de yeni nesil oyunların hepsinin tanıtımını oyun içi görüntülerini izledim. Şunu söyleyebilirim RDR 2 bile şu an hala hepsinden güzel gözüküyor. Onun için ben bu yeni nesil grafik olayına tamamen inancımı kaybettim. 2-3 ışıklandırma efekti koyacaklsr boşu boşuna bizim sistemlerimiz daha fazla zorlanacak bence başka bir şey değil.

Sadece tasarın değiştiriyorlar bence.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sadece tasarım değişiyormuş öyle mi😁 İzle bu videoyu, eski nesil ile yeni nesil GTA V'i karşılaştırmışlar. Bu tür iddiaları nasıl herhangi bir dayanağınız olmadan ortaya atabiliyorsunuz anlamış değilim.

Erkenlik konusunda bir şey diyemem ancak, PS5'in en az 5000₺ olacağı söyleniyor. İnsanların konsol almasının sebebi oyunları sonradan satın alma, ya da ücretsiz oynamak. Ancak 5000₺ olan bir cihaz için bile oyunlar ne kadar tutar düşünmek lazım. Bence, Sony'de Steam gibi konsollarında ve oyunlarında ülkeler arası fiyat değişikliği yapmalı.

PS4 Pro 4800 TL oyunsuz PS5'in 10000 TL olacağı söyleniyoe ülkemizdeki kurla.

Yeni nesil konsol için biraz erken değil mi ya. Firmalar iyice kafayı yedi artık. Ufak tefek değişiklikler için PS 5 niye çıkıyor anlamıyorum. Eskiden teknoloji olarak geriydik. 4-5 yıllık değişiklikler dev gibi gelirdi o yüzden erkenden yeni sürümleri çıkardı. Fakat şimdi PS 5 çıkması kadar saçma bir şey görmüyorum ben. Örnek AC Valhalla first look trailer ne kadar bir first look olmasa da oyunun Odyssey çakması bir viking oyunu olacağını görüyoruz. Hayır yani bu kadar ufak tefek değişiklikler için platform değiştirmek sizce de saçma değil mi? PlayStation 5'in hakkını verecek o seviyede bir oyun görmüyorum. PlayStation 5 için en az bir 5 yıl beklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü artık oyunlar birbirinin kopyası oldu ve kimse bir şey değiştirmiden bir önceki sürümün kopyasını çıkartıp satıyor. Death Stranding oyunu grafik ve FPS anlamında gerçekten muazzam bir oyun. Bu grafikler şu an nirvanada. Ya da ismini unuttum samuraylı bir oyun vardı. Ciddi anlamda grafiği iyi oyunlar bunlar. Bu kadar iyi grafikleri destekleyecek bir PS 4 var iken gidip PS 5 çıkartmak tamamen para avlama dışında bir şey değil. Oyun sektörü ciddi anlamda son 2-3 yıldır yokuşta. Saçma sapan işler yapıyorlar. Bu benim şahsi fikrim, peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

Eki Görüntüle 557301
Sonuna kadar katılıyorum. Eline sağlık.

PS3 2006 yılında çıktı. PS4 2013 yılında çıktı. Sony PS3 için 2013 yılına kadar özel oyun çıkardı. Büyük oyun firmaları 2015 yılına kadar destekledi. 2018 yılına kadar PES ve FIFA oyunu çıktı. PS4 en azından 2 sene daha desteklenecek diye düşünüyorum. 4-5 sene daha FIFA ve PES oyunları çıkmaya devam eder. PS4'ün grafik gücü bir yere kadar. En büyük örnek RDR2. Şehre girdiğin anda 25 FPS'ye kadar düşüyor. PS4'ün GPU'su 1.8 TFLOPS. Yaklaşık GTX 1050 gücünde. PS5 10 TFLOPS gücünde olacak. RTX 2080 kadar güçlü olacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sadece tasarım değişiyormuş öyle mi😁 izle bu videoyu, eski nesil ile yeni nesil GTA V'i karşılaştırmışlar. Bu tür iddiaları nasıl herhangi bir dayanağınız olmadan ortaya atabiliyorsunuz anlamış değilim.

Bayağı fark var fakat şu an gösterilen oyunlarda ben bir fark göremedim dediğim gibi bana hala daha RDR 2 hepsiden güzel geliyor hatta Crysis 3 bile.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı