PlayStation 5 mi Xbox X mi?

Quick resume ve geriye uyumluluk özellikleri dışında Xbox'ı PC'den ayıran bir özelliğinin olmadığını söylüyorum bende.

Quick resume ve geriye uyumluluk özellikleri dışında adamın Xbox'a ihtiyacı yok diyorum bende.
Exclusive oyunda oynamayacak neden Ps alsın o zaman ? Anlamadığınız nokta şu arkadaş multiplayer oynamak istiyor ve tasarruflu bir şekilde bunlara Xbox'da sahip olabilir. Yarın öbür gün Activasion satın alımı tamamlanırsa Call of Duty oyunları Game Pass'a gelecek.

Exclusive oyunda oynamayacak neden PS alsın o zaman? Anlamadığınız nokta şu arkadaş multiplayer oynamak istiyor ve tasarruflu bir şekilde bunlara Xbox'da sahip olabilir. Yarın öbür gün Activasion satın alımı tamamlanırsa Call of Duty oyunları Game Pass'a gelecek.

O Call of Duty PC de olacak gene.

Quick resume ve geriye uyumluluk özellikleri dışında adamın Xbox'a ihtiyacı yok diyorum bende.

Hocam adam Online oyun diyor siz Game Pass'la PS Plus'u kıyaslıyorsunuz geriye uyumluluk simdide.
Adam Online takılcam diyor siz geriye uyumluluk ve exclusive oyunları diyorsunuz arkadas PUBG Call of Duty falan oynayacak onun icin performans önemli.

Hocam adam konsolla oynamak istiyorum diyor.

Sorunuza şöyle cevap vereyim her oyunun kendi platformuna göre bir mekaniği var PUBG Mobile Mobile göre uyarlı mekanikleri var PC PUBG PC'ye göre yayıncıdan izlediğim kadarıyla o oyunda konsola uyarlanmış ve oynanış şekli benim ilgimi çekti monitörüm 2K 144 Hz araştırmalarımda her 2 konsolda 4K 120 FPS destekliyor oyununa göre tabii yayıncıdan gördüğüm kadarıyla PS ve Xbox karışık giriyor ve 100 oyuncudan sadece 5 kişide (ortalama) PS ibaresi çıkıyor yani neden PS bu kadar az Xbox daha mı iyi o yönden ben bunu merak ettim ben sadece Online oyun performanslarını merak ediyorum cihazların hangisi daha stabil diye yorumun için teşekkür ederim 🤗
Xbox PlayStation'a göre daha çevrimiçi bir konsol hocam ondan kaynaklı. Dediklerinizde doğrusunuz. Ps daha çok hikaye oyun severlere, Xbox ise multiplayer severlere hitap eder.

Sizin anlamadığınız konsolda rekabetçi ve multiplayer oyunlarının daha eşit olduğu. Kol ile oynamak da bir zevktir. Siz kesin PC'ye de kol bağlanıyor diyeceksiniz ama pc'ye kol bağlarsanız karşıdaki rakipler klavye,mouse ile oynayacak. Eşit bir ortam olmayacak.

@439640 arkadaş hakaretten ban yedi herhalde. 😭😭

Ben genel olarak şöyle bir cevap vereyim kimse kimseyi kırmasın bir nebzede olsa aklınızdaki soruları gidereyim ben mimari, betonarme ve vektörel çizim işiyle uğraşıyorum bilgisayarım bunlar için bu sistemin olması şart keyif için değil işim için bana zorunluluk ben bir render yapmaya kalkdığım da bu biraz zaman alıyor o an PS veya Xbox geçip 1-2 el oyun atıp vaktimi öyle geçirmek istiyorum ve açıkçası singleplayer oyunlar benim pek ilgimi çekmiyor (Football Manager dışında ki onda da ligimiz var gene multiplayer) benim ilk PUBG konsolda deneyimim çocukluk arkadaşımdan oldu onda PS4 Pro var 2020 senesinde ilk onun aracılığı ile oynadım hoşuma gitmişti ama herkesin düşündüğü gibi bilgisayarım var napayım ben onu demiştim geçen sene askere gittiğim de devrem Xbox'da Game Pass var onu alırsın FM de bizimde ligimiz var aylık Game Pass şu kadar öder şu kadar oyuna ulaşırsın filan demişti gene pek ilgimi çekmemişti tabii TWdeki yayıncıyı izleyene kadar ilk başlarda gene pek ilgimi çekmedi ama sonra animasyon yapıp onun optimesini beklerken olsun render yaparken olsun orada bayağı bir boşluğum oluyor ve bilgisayar hem onları yapıp hem oyun oynatmıyor ben bu boşluklarımı da konsol ile değerlendirmek istiyorum öğrendiğim kadarıyla PUBG hem PS de hem Xbox'da var FM Game Pass ile geliyor ama PS de var mı bilmiyorum CoD Warzone hakkın da hiç bilgim yok hangisinden var hangisinde yok ama izlediğim yayıncı da 100 oyuncu PS ve Xbox karışık giriyorlar 100 oyuncudan 5 tanesinde PS simgesi oluyor 95 kişi de Xbox benim merak ettiğim Xbox Online oyunlarda daha mı stabil yoksa başka bir şey mi var ben bunu deneyimleyen kullanıcılardan duymak istiyorum ona göre yönümü belirleyeceğim ve oyunlar konsola göre uyarlanmış PS4 Pro da oynadığım kadarıyla o zaman da çok hoşuma gitmişti ama gerek duymamıştım ama dediğim gibi artık boş vaktimi sevdiğim oyunlarla konsol ile doldurmak istiyorum.

Ben genel olarak şöyle bir cevap vereyim kimse kimseyi kırmasın bir nebzede olsa aklınızdaki soruları gidereyim ben mimari, betonarme ve vektörel çizim işiyle uğraşıyorum bilgisayarım bunlar için bu sistemin olması şart keyif için değil işim için bana zorunluluk ben bir render yapmaya kalkdığım da bu biraz zaman alıyor o an PS veya Xbox geçip 1-2 el oyun atıp vaktimi öyle geçirmek istiyorum ve açıkçası singleplayer oyunlar benim pek ilgimi çekmiyor (Football Manager dışında ki onda da ligimiz var gene multiplayer) benim ilk PUBG konsolda deneyimim çocukluk arkadaşımdan oldu onda PS4 Pro var 2020 senesinde ilk onun aracılığı ile oynadım hoşuma gitmişti ama herkesin düşündüğü gibi bilgisayarım var napayım ben onu demiştim geçen sene askere gittiğim de devrem Xbox'da Game Pass var onu alırsın FM de bizimde ligimiz var aylık Game Pass şu kadar öder şu kadar oyuna ulaşırsın filan demişti gene pek ilgimi çekmemişti tabii twdeki yayıncıyı izleyene kadar ilk başlarda gene pek ilgimi çekmedi ama sonra animasyon yapıp onun optimesini beklerken olsun render yaparken olsun orada bayağı bir boşluğum oluyor ve bilgisayar hem onları yapıp hem oyun oynatmıyor ben bu boşluklarımı da konsol ile değerlendirmek istiyorum öğrendiğim kadarıyla PUBG hem PS de hem Xbox'da var FM Game Pass ile geliyor ama PS de var mı bilmiyorum CoD Warzone hakkın da hiç bilgim yok hangisinden var hangisinde yok ama izlediğim yayıncı da 100 oyuncu PS ve Xbox karışık giriyorlar 100 oyuncudan 5 tanesinde PS simgesi oluyor 95 kişi de Xbox benim merak ettiğim Xbox Online oyunlarda daha mı stabil yoksa başka bir şey mi var ben bunu deneyimleyen kullanıcılardan duymak istiyorum ona göre yönümü belirleyeceğim ve oyunlar konsola göre uyarlanmış PS4 Pro da oynadığım kadarıyla o zaman da çok hoşuma gitmişti ama gerek duymamıştım ama dediğim gibi artık boş vaktimi sevdiğim oyunlarla konsol ile doldurmak istiyorum.

Anladım hocam, bilgisayarınızı iş için kullanıyorsunuz. Single-Player oyunlar da oynamayacaksanız bence Xbox Series X daha mantıklı olacaktır. Series X, PS5'ten biraz daha güçlü ama oyunlarda çok da fark ettirmiyor. Xbox'ın güzelliği de Game Pass aslında, oyunlara artık 700-1200 TL verdiğimiz ülkede yaşıyoruz. 3 yıllık Game Pass neredeyse 900 TL civarı, bir sürü oyunu çıktığı gibi oynarsınız bu şekilde. Mesela FM direkt geldi Game Pass'e bu yıl. Çok büyük ihtimal ilerleyen zamanlarda her Call of Duty oyunu çıktığı gibi Game Pass aboneliğine gelecek. FIFA oynasanız PS5 derdim, genelde FIFA oyuncuları PlayStation'u daha çok tercih ediyorlar. Game Pass'teki oyunlara buradan göz atabilirsiniz; Xbox Game Pass Oyun Kütüphanesi | Xbox

Merhaba benim çok iyi bir sistemim olmasa da iyi bir PC sistemim var. 3060'lı R9'lu 16 GB RAM'lı bilgisayarım var, ben PUBG ve FM tutkunuyum. Bu 2 oyundan vazgeçemiyorum, yaklaşık 3 ay önce Twitch platformunda bir yayıncıya denk geldim X. Box X serisinden PUBG oynuyordu, 3 aydır o yayıncıyı izliyorum ve artık ciddi ciddi konsoldan bu oyunu oynamak istiyorum. Yayıncıdan dikkatimi çeken Online oyun oynayanlar kullanıcılar hep Xbox'lı oluyor, internetten de biraz araştırma yaptım ama tam detaylı beni tatmin eden bir sonuca varamadım genelde Online oyunlar için X serisi Single oyunlar için PS5 önerileri çıktı ama tek tek araştırdığımda PS5 Xbox sa göre bayağı fazla öneriliyor. Ben konsolu en son PS2 çıktığında almıştım, ondan sonra hep PC de geçti ömrüm uzak kaldım. Konsollara o yüzden bir bilgim yok ben PUBG, Warzone ve Football Manager oynayacağım yani genelde FPS tabanlı oyunlar oynayacagım, bana en iyi stabil performansı verebilecek konsol hangisi? Konsol kullanıcılarının deneyimlerini merakla bekliyorum.

Hocam senin sorunun cevabı: Xbox Series X.
Nedenine geleyim: Birincisi Xbox tarafında FPS Boost( geliştiriciye bağlı kalmadan FPS aşırtma ) olayı var. Sonuçta konsollar PC gibi değil hep geliştiriciye bakıyor ama Xbox tarafında yazılım ile buna takılmadan birçok eski oyun 60FPS-120FPS baremine geçti. Ben PS5 kullanıyorum zaten oynayacağın YENİ NESİL FPS oyunlarında ikisi de aynı performansı verecek sana burada eski oyunlarda fark göze çarpıyor. Sony tarafının dediğim gibi FPS Boost'a benzer teknolojisi yok o yüzden geliştirici FPS yaması getirmediyse PS4'te nasılsa PS5'te de birebir aynı çalışıyor. Seni üzer. Dolby Vision desteği de sunuyor Series X o da PS5'te yok. Gamepad olayında PS5 çok daha başarılı FPS oyunlarında tetik tuşları falan her silaha göre sertleşiyor ayarlanıyor bunlar da Xbox'da yok. Şahsen ben ele aldığım kolu önemserim seni bilemem ama analogların da çapraz olmasından dolayı ben zaten beğenmiyorum. Zevk meselesi analog kısmı ama teknolojik anlamda PS5 kontrolcüsü bin basar.
Ayrıca Game Pass'e FPS tabanlı oyunlar daha çok ekleniyor ekstra para verme derdin yok.
PS5 hakkında soruların varsa alabilirim yine de.
Ekleme : Online tarafına xbox daha çok yatırım yapıyor. Ama PS tarafında daha çok oyuncu var. İzlediğin yayıncının arkadaşlarında xbox olabilir o yüzden öyle gözüküyor olabilir. Ama matematik ortada kısaca sizin çevrenize bağlı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı