XyGeen
Decapat
Daha fazla
Hocam senin sorunun cevabı: Xbox Series X.
Nedenine geleyim: Birincisi Xbox tarafında FPS Boost( geliştiriciye bağlı kalmadan FPS aşırtma ) olayı var. Sonuçta konsollar PC gibi değil hep geliştiriciye bakıyor ama Xbox tarafında yazılım ile buna takılmadan birçok eski oyun 60FPS-120FPS baremine geçti. Ben PS5 kullanıyorum zaten oynayacağın yeni nesil FPS oyunlarında ikisi de aynı performansı verecek sana burada eski oyunlarda fark göze çarpıyor. Sony tarafının dediğim gibi FPS Boost'a benzer teknolojisi yok o yüzden geliştirici FPS yaması getirmediyse PS4'te nasılsa PS5'te de birebir aynı çalışıyor. Seni üzer. Dolby vision desteği de sunuyor Series X o da PS5'te yok. Gamepad olayında PS5 çok daha başarılı FPS oyunlarında tetik tuşları falan her silaha göre sertleşiyor ayarlanıyor bunlar da Xbox'da yok. Şahsen ben ele aldığım kolu önemserim seni bilemem ama analogların da çapraz olmasından dolayı ben zaten beğenmiyorum. Zevk meselesi analog kısmı ama teknolojik anlamda PS5 kontrolcüsü bin basar.
Ayrıca Game Pass'e FPS tabanlı oyunlar daha çok ekleniyor ekstra para verme derdin yok.
PS5 hakkında soruların varsa alabilirim yine de.
Ekleme: Online tarafına Xbox daha çok yatırım yapıyor. Ama PS tarafında daha çok oyuncu var. İzlediğin yayıncının arkadaşlarında Xbox olabilir o yüzden öyle gözüküyor olabilir. Ama matematik ortada kısaca sizin çevrenize bağlı.
Yorumun için çok teşekkür ederim tam aradığım cevap gamepad için şunu diyebilirim elim ne Xbox ne PS'ye yatkın ilk başlarda her 2'sinde de bayağı zorlanacağımı düşünüyorum ama alışınca da bağımlısı olup PC de oyun oynamak hiç istemeyeceğim gibi geliyor

Anladım hocam, bilgisayarınızı iş için kullanıyorsunuz. Single-Player oyunlar da oynamayacaksanız bence Xbox Series X daha mantıklı olacaktır. Series X, PS5'ten biraz daha güçlü ama oyunlarda çok da fark ettirmiyor. Xbox'ın güzelliği de Game Pass aslında, oyunlara artık 700-1200 TL verdiğimiz ülkede yaşıyoruz. 3 yıllık Game Pass neredeyse 900 TL civarı, bir sürü oyunu çıktığı gibi oynarsınız bu şekilde. Mesela FM direkt geldi Game Pass'e bu yıl. Çok büyük ihtimal ilerleyen zamanlarda her Call of Duty oyunu çıktığı gibi Game Pass aboneliğine gelecek. FIFA oynasanız PS5 derdim, genelde FIFA oyuncuları PlayStation'u daha çok tercih ediyorlar. Game Pass'teki oyunlara buradan göz atabilirsiniz; Xbox Game Pass Oyun Kütüphanesi | Xbox
Herkesin zevki başka ben hiç sevemedim pesdir FIFA'dır vallahi ama çevremde arkadaşlarım toplanıp hala FIFA geceleri filan düzenliyorlar ben sadece ortam için gidiyorum

Son düzenleme: