PlayStation 5 mi Xbox X mi?

Hocam senin sorunun cevabı: Xbox Series X.
Nedenine geleyim: Birincisi Xbox tarafında FPS Boost( geliştiriciye bağlı kalmadan FPS aşırtma ) olayı var. Sonuçta konsollar PC gibi değil hep geliştiriciye bakıyor ama Xbox tarafında yazılım ile buna takılmadan birçok eski oyun 60FPS-120FPS baremine geçti. Ben PS5 kullanıyorum zaten oynayacağın yeni nesil FPS oyunlarında ikisi de aynı performansı verecek sana burada eski oyunlarda fark göze çarpıyor. Sony tarafının dediğim gibi FPS Boost'a benzer teknolojisi yok o yüzden geliştirici FPS yaması getirmediyse PS4'te nasılsa PS5'te de birebir aynı çalışıyor. Seni üzer. Dolby vision desteği de sunuyor Series X o da PS5'te yok. Gamepad olayında PS5 çok daha başarılı FPS oyunlarında tetik tuşları falan her silaha göre sertleşiyor ayarlanıyor bunlar da Xbox'da yok. Şahsen ben ele aldığım kolu önemserim seni bilemem ama analogların da çapraz olmasından dolayı ben zaten beğenmiyorum. Zevk meselesi analog kısmı ama teknolojik anlamda PS5 kontrolcüsü bin basar.
Ayrıca Game Pass'e FPS tabanlı oyunlar daha çok ekleniyor ekstra para verme derdin yok.
PS5 hakkında soruların varsa alabilirim yine de.
Ekleme: Online tarafına Xbox daha çok yatırım yapıyor. Ama PS tarafında daha çok oyuncu var. İzlediğin yayıncının arkadaşlarında Xbox olabilir o yüzden öyle gözüküyor olabilir. Ama matematik ortada kısaca sizin çevrenize bağlı.

Yorumun için çok teşekkür ederim tam aradığım cevap gamepad için şunu diyebilirim elim ne Xbox ne PS'ye yatkın ilk başlarda her 2'sinde de bayağı zorlanacağımı düşünüyorum ama alışınca da bağımlısı olup PC de oyun oynamak hiç istemeyeceğim gibi geliyor 😁 bir de bir soru sormak istiyorum bunun hakkında bilginiz var mı acaba yabancı bir forumda eğer yanlış anlamadıysam aim asist üzerinden konuşuluyordu bu hangi konsol destekliyor? Açıkçası bu ilk başlarda bana bayağı kolaylık sağlar oyunlara alışmam için.

Anladım hocam, bilgisayarınızı iş için kullanıyorsunuz. Single-Player oyunlar da oynamayacaksanız bence Xbox Series X daha mantıklı olacaktır. Series X, PS5'ten biraz daha güçlü ama oyunlarda çok da fark ettirmiyor. Xbox'ın güzelliği de Game Pass aslında, oyunlara artık 700-1200 TL verdiğimiz ülkede yaşıyoruz. 3 yıllık Game Pass neredeyse 900 TL civarı, bir sürü oyunu çıktığı gibi oynarsınız bu şekilde. Mesela FM direkt geldi Game Pass'e bu yıl. Çok büyük ihtimal ilerleyen zamanlarda her Call of Duty oyunu çıktığı gibi Game Pass aboneliğine gelecek. FIFA oynasanız PS5 derdim, genelde FIFA oyuncuları PlayStation'u daha çok tercih ediyorlar. Game Pass'teki oyunlara buradan göz atabilirsiniz; Xbox Game Pass Oyun Kütüphanesi | Xbox

Herkesin zevki başka ben hiç sevemedim pesdir FIFA'dır vallahi ama çevremde arkadaşlarım toplanıp hala FIFA geceleri filan düzenliyorlar ben sadece ortam için gidiyorum 😁 FPS tabanlı oyunlar hep ilgimi çekti çocukluğumda da silkroad, Metin2, CS, Wolfteam onlarla büyüdüm ki o zamanlar GTA San Andreas, Vice City filan da bayağı meşhurdu ben onları pek beğenmezdim sıkıcı gelirdi aksiyonu seviyorum o yüzden şu an beni içine çeken CoD Warzone ve PUBG arada chill takılıp FM'ye giriyorum 😁

Son düzenleme:
Hocam baştan beridir anlatmaya çalıştığım fakat fanboylardan kaynaklı sözüm kesildiği için tekrar anlatayım. Xbox'ın geleceği Ps'a göre daha parlak. Xbox daha çevrimiçi bir konsol olduğu için multiplayer oyunlarda daha çok zevk alırsınız. Ben fanboy değilim. Ps4 Slim konsolunada sahiptim. Gerçekten muhteşem bir cihaz fakat yeni nesilde bir çok konuda geri kaldı. Ps5 hariç diğer konsolların kontrolcülerini deneyimledim ve gerçekten multiplayer oyunlarda Xbox kontrolcü daha ergonomik ve rahat. Ayrıca benim gibi multiplayer takılıyorsanız Game Pass kütüphanesinde bulunan oyunlardan daha fazla yararlanacaksınız demek. Yakında Activision alındığı zaman Call of Duty oyunlarıda kütüphaneye eklenecek. Onun için eğer exclusive sıkıntınız yoksa Xbox alın. Exclusive oynamak istiyorsanız da Ps5 alın.

Ben hem pc hemde konsol kullanıcısı olarak yorum yapmam gerekirse konsolun rahatlığı pc'de yok. Bir çok insan pc ile konsol arasındaki farkı anlayamıyor. Onun için sürekli pc tavsiyesi veriyor fakat pc'de zerre zevk alamıyorum ben. Konsolu sadece oyun cihazı görmek son derece yanlış. Konsolun icad edilmesinin nedenlerinden biri rahatlık. Ama forum üyelerine sorarsan sana hemen 3060'lı sistem toplarlar.

Hocam baştan beridir anlatmaya çalıştığım fakat fanboylardan kaynaklı sözüm kesildiği için tekrar anlatayım. Xbox'ın geleceği PS'a göre daha parlak. Xbox daha çevrimiçi bir konsol olduğu için multiplayer oyunlarda daha çok zevk alırsınız. Ben fanboy değilim. PS4 Slim konsolunada sahiptim. Gerçekten muhteşem bir cihaz fakat yeni nesilde birçok konuda geri kaldı. PS5 hariç diğer konsolların kontrolcülerini deneyimledim ve gerçekten multiplayer oyunlarda Xbox kontrolcü daha ergonomik ve rahat. Ayrıca benim gibi multiplayer takılıyorsanız Game Pass kütüphanesinde bulunan oyunlardan daha fazla yararlanacaksınız demek. Yakında Activision alındığı zaman Call of Duty oyunları da kütüphaneye eklenecek. Onun için eğer exclusive sıkıntınız yoksa Xbox alın. Exclusive oynamak istiyorsanız da PS5 alın.

Ben hem PC hem de konsol kullanıcısı olarak yorum yapmam gerekirse konsolun rahatlığı PC'de yok. Birçok insan PC ile konsol arasındaki farkı anlayamıyor. Onun için sürekli PC tavsiyesi veriyor fakat PC'de zerre zevk alamıyorum ben. Konsolu sadece oyun cihazı görmek son derece yanlış. Konsolun icat edilmesinin nedenlerinden biri rahatlık. Ama forum üyelerine sorarsan sana hemen 3060'lı sistem toplarlar.

Yorumlarınız benim için çok değerliydi yorumlarınız ile kafamda bir yol çizdim hepinize teşekkür ederim 1-2 sayfa önce bir arkadaş Xbox oyun sayfasını atmıştı oradan baktım çok geniş oyun içeriği var ki benim için önemli olan Football Manager, PUBG, CoD Warzone'du ki arada Rainbow6 da giriyordum bunların hepsi mevcut bir de PC de PUBG her oyun hile çıkmaya başladı karşıma bu da beni uzaklaştırdı konsolda hile olduğu olsa bile her maç geleceğini sanmıyorum bir de beni konsollara yönlendiren şey iş hali insan yoruluyor stresli bir gün geçiriyor başı ağrıyor ben o zamanlar PC'den müzik açıp FM giriyorum chill takılıyorum yani patırtı gürültü kaldıracak kafa olmuyor klavye mouse kucağıma alıp oynayamam ama konsolda koltuğu 140 derece yatırıp müziği açıp gamepad ile çok rahat bir şekilde FM oynayabilirim zaten Online FPS oyunlarını yatarak ne konsolda ne PC de oynayabilirsin. Bir konuda daha danışayım izninizle konsollar da Online oyunlar da hile oluyor mu? Oluyorsa ne sıklıkla geliyorlar? PC de her maç çıkıyorlar artık illallah ettirdiler oyunlardan soğumaya başladım.

Yorumlarınız benim için çok değerliydi yorumlarınız ile kafamda bir yol çizdim hepinize teşekkür ederim 1-2 sayfa önce bir arkadaş Xbox oyun sayfasını atmıştı oradan baktım çok geniş oyun içeriği var ki benim için önemli olan Football Manager, PUBG, CoD Warzone'du ki arada Rainbow6 da giriyordum bunların hepsi mevcut bir de PC de PUBG her oyun hile çıkmaya başladı karşıma bu da beni uzaklaştırdı konsolda hile olduğu olsa bile her maç geleceğini sanmıyorum bir de beni konsollara yönlendiren şey iş hali insan yoruluyor stresli bir gün geçiriyor başı ağrıyor ben o zamanlar PC'den müzik açıp FM giriyorum chill takılıyorum yani patırtı gürültü kaldıracak kafa olmuyor klavye mouse kucağıma alıp oynayamam ama konsolda koltuğu 140 derece yatırıp müziği açıp gamepad ile çok rahat bir şekilde FM oynayabilirim zaten Online FPS oyunlarını yatarak ne konsolda ne PC de oynayabilirsin. Bir konuda daha danışayım izninizle konsollar da Online oyunlar da hile oluyor mu? Oluyorsa ne sıklıkla geliyorlar? PC de her maç çıkıyorlar artık illallah ettirdiler oyunlardan soğumaya başladım.
Benim bildiğim konsolda hile olmaz. Oluyorsa da ben karşılaşmadım fakat Cross-platform özelliğini açtığınız zaman PC ve Ps oyuncuları ile de eşleşiyorsunuz. Pc oyuncuları hile yaparsa o zaman evet karşılaşırsınız ama çoğu oyunda Cross-platform özelliğini açma-kapatma özelliği var. Örnek Call of Duty Modern Warfare 2 ve Battlefield 2042 oyunlarında ister konsol oyuncuları ile isterseniz de karışık platform şeklinde oynayabilirsiniz. Oyuncu bulamazsanız diye koyulmuş bir özellik aslında ama çoğunlukla gerek duyulmuyor.

FM için konsol versiyonu ve PC versiyonu arasındaki farklara bakın, ben Xbox versiyonundan fazla keyif alamamıştım, müdavimi olanın da hoşuna gitmez belki. Bazı oyunların PC ve konsol versiyonları farklı bu şekilde.

Ama konunun özeti herkesin ihtiyacının farklı olduğu ve her cihazın illa ki bir kullanıcı kitlesine hitap edebileceği. 1-2 saat akşamları takılayım, Gamepass'te ne varsa bakarım, multiplayer oyunları oynarım diyen casual oyuncu konsolu Xbox. FIFA gibi oyunların online tarafta kalesi Playstation olsa da her oyun için değişiklik gösterir.

Genel oyuncu kitlesi için belki de en gereksiz oyun cihazı Series X. Konsol oyuncusuyum, tek platform kullanmak istiyorum diyen Playstation, o bütçede en çok şeye erişmek isterim diyen PC'ye yöneliyor. Bu nedenle Xbox fiyat/performans yönünden avantajlı olduğu için bütün sunduğu benefitler uygun fiyat bakımından Series S özelinde daha anlamlı oluyor. Bu nedenle Series X'in pek bir alıcısı yok. Ama tüm saydığınız bakımlardan sırasıyla 1-Kesinlikle konsol istiyorum, 2-Spesifik bir oyun beklentim yok, oynayacağım oyunlar multiplatform olacak 3-Series S yeterli olmaz & Series X de bütçeme uygun gibi bir filtreleme yaptıktan sonra Series X almak gayet mantıklı.

FM için konsol versiyonu ve PC versiyonu arasındaki farklara bakın, ben Xbox versiyonundan fazla keyif alamamıştım, müdavimi olanın da hoşuna gitmez belki. Bazı oyunların PC ve konsol versiyonları farklı bu şekilde.

Ama konunun özeti herkesin ihtiyacının farklı olduğu ve her cihazın illaki bir kullanıcı kitlesine hitap edebileceği. 1-2 saat akşamları takılayım, Game Pass'te ne varsa bakarım, multiplayer oyunları oynarım diyen casual oyuncu konsolu Xbox. FIFA gibi oyunların Online tarafta kalesi PlayStation olsa da her oyun için değişiklik gösterir.

Genel oyuncu kitlesi için belki de en gereksiz oyun cihazı Series X. Konsol oyuncusuyum, tek platform kullanmak istiyorum diyen PlayStation, o bütçede en çok şeye erişmek isterim diyen PC'ye yöneliyor. Bu nedenle Xbox fiyat/performans yönünden avantajlı olduğu için bütün sunduğu benefitler uygun fiyat bakımından Series S özelinde daha anlamlı oluyor. Bu nedenle Series X'in pek bir alıcısı yok. Ama tüm saydığınız bakımlardan sırasıyla 1-kesinlikle konsol istiyorum, 2-spesifik bir oyun beklentim yok, oynayacağım oyunlar multiplatform olacak 3-Series S yeterli olmaz & Series X de bütçeme uygun gibi bir filtreleme yaptıktan sonra Series X almak gayet mantıklı.

AAA onu bilmiyordum FM çok mu farklı konsol da ne gibi farklılıklar var? Yeni bir kasa toplayıp ondan oyun oynamayı da düşündüm ama PC flatformun da hileler artık can sıkmaya başladı hilesiz bir yer istiyorum bu da konsol ve ben küçük yaşımdan beri singleplayer oyun oynamışlığım sayılıdır yani Crysis, Far Cry serisi filan oynadım God of War almıştım beğenmedim herkesin zevki farklı çoğu kişi benim oynadığım oyunları beğenmiyor bazıları benim kafadan ben öyle Single Player özel oyunlar filan istemiyorum ben multiplayer ve performansa bakıyorum benim için hangisi daha iyi ise onu almak istiyorum ama FM'ye bir bakacağım merak ettim onu 😁

Yorumun için çok teşekkür ederim tam aradığım cevap gamepad için şunu diyebilirim elim ne Xbox ne PS'ye yatkın ilk başlarda her 2'sinde de bayağı zorlanacağımı düşünüyorum ama alışınca da bağımlısı olup PC de oyun oynamak hiç istemeyeceğim gibi geliyor 😁 bir de bir soru sormak istiyorum bunun hakkında bilginiz var mı acaba yabancı bir forumda eğer yanlış anlamadıysam aim asist üzerinden konuşuluyordu bu hangi konsol destekliyor? Açıkçası bu ilk başlarda bana bayağı kolaylık sağlar oyunlara alışmam için.

Rica ederim hocam. Aim asist olayı ikisinde de var çok gördüm ben YouTube'da ama kendim FPS oyuncusu olmadığımdan dolayı bu durumu takmadım hangisinde daha başarılı bilemiyorum ama kullananlar memnun. BizimPS adlı YouTube kanalından detaylı içeriklere erişebilirsin bu konu hakkında.

PS oyunları pahalı eğer sıkıntı olmayacaksa tabii ki PS, ben de bu yakın zamanda konsol almaya niyetliyim, tercihimi Xbox Series S'den yana kullanacağım.

AAA onu bilmiyordum FM çok mu farklı konsol da ne gibi farklılıklar var? Yeni bir kasa toplayıp ondan oyun oynamayı da düşündüm ama PC flatformun da hileler artık can sıkmaya başladı hilesiz bir yer istiyorum bu da konsol ve ben küçük yaşımdan beri singleplayer oyun oynamışlığım sayılıdır yani Crysis, Far Cry serisi filan oynadım God of War almıştım beğenmedim herkesin zevki farklı çoğu kişi benim oynadığım oyunları beğenmiyor bazıları benim kafadan ben öyle Single Player özel oyunlar filan istemiyorum ben multiplayer ve performansa bakıyorum benim için hangisi daha iyi ise onu almak istiyorum ama FM'ye bir bakacağım merak ettim onu 😁

Hocam oyun içi diyaloglar vs. yok, teknik olarak ben direkt arayüze alışamadığım için fazla zaman geçirmedim. Daha sade ve basit genel olarak. Aynı şekilde ben Cities Skylines oynuyordum, onun konsol versiyonu da kırpılmıştı epey. Mod olayı da yok. FM için PC vs konsol versiyonu kıyaslama videoları var YouTube'dan bakın mutlaka.

Merhaba benim çok iyi bir sistemim olmasa da iyi bir PC sistemim var. 3060'lı R9'lu 16 GB RAM'lı bilgisayarım var, ben PUBG ve FM tutkunuyum. Bu 2 oyundan vazgeçemiyorum, yaklaşık 3 ay önce Twitch platformunda bir yayıncıya denk geldim X. Box X serisinden PUBG oynuyordu, 3 aydır o yayıncıyı izliyorum ve artık ciddi ciddi konsoldan bu oyunu oynamak istiyorum. Yayıncıdan dikkatimi çeken Online oyun oynayanlar kullanıcılar hep Xbox'lı oluyor, internetten de biraz araştırma yaptım ama tam detaylı beni tatmin eden bir sonuca varamadım genelde Online oyunlar için X serisi Single oyunlar için PS5 önerileri çıktı ama tek tek araştırdığımda PS5 Xbox sa göre bayağı fazla öneriliyor. Ben konsolu en son PS2 çıktığında almıştım, ondan sonra hep PC de geçti ömrüm uzak kaldım. Konsollara o yüzden bir bilgim yok ben PUBG, Warzone ve Football Manager oynayacağım yani genelde FPS tabanlı oyunlar oynayacagım, bana en iyi stabil performansı verebilecek konsol hangisi? Konsol kullanıcılarının deneyimlerini merakla bekliyorum.

Hocam kısaca şöyle açıklayayım exclusive takıntın varsa PS'e o parayı ver ama ben FIFA pes arada da story mod oyun oynarım diyorsan Xbox al(kendim Series S kullanıyorum)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı