PlayStation 5 vs. Xbox Series X

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PES2013 sanırım oynanmıyor. Ezbere konuştuğum için var sandım hocam. FIFA 14 oynanıyor ama. Pes15 vs de oynanıyor.

Şu an da satışta değil nasıl satın alacak?
PES 13 zaten hiç yok.

PS5 almayı düşünüyorsanız unutmayın dualsensleri kronik drift sorunlu.
İki kol aldım ikisi de dirftli şu an. Artı olarak PS5 sunucuları daha aktif Xbox genellikle PS5'e göre daha az sunucuya sahip örnek olarak çapraz destekli olmayan Battlefield 1. fiyat konusunda da Xbox önde hem game Pass hem oyunları ucuz. PlayStation'da Online oyun oynamak isterseniz de hem oyunu hem PlayStation Plus almak zorundasınız ücretsiz Online oyunlar haricinde.

Genelde FIFA oynayacağım.
Konsolu Almanya'dan alacağım.
PC sahibi değilim, MacBook kullanıyorum.
Haftada 1-2 gün konsolu kullanacağım.
4K 120Hz televizyona sahibim.
PlayStation'daki oyunların çoğu Xbox'a göre pahalı ama ben FIFA ve birkaç oyun dışında oyun almayı düşünmüyorum.
Xbox'taki geriye dönük uyumluluk ile PES 2013 ve FIFA 14 gibi oyunları oynayabiliyor muyum?
Sanırım performans açısından pek bir fark yok ancak hangi konsolu alacağım konusunda kararsız kaldım. Tavsiyeleriniz ve önerilerinize açığım.

(Konuyu arkadaşım için açtım.)

1080p bana yeter diyorsan Series S tam senlik. Market ucuz, oyunları ucuz ve game pass avantajı var. Yetmez dersen PS5 bakabilirsin ama o da fazla pahalı bence.

Genelde FIFA oynayacağım.
Konsolu Almanya'dan alacağım.
PC sahibi değilim, MacBook kullanıyorum.
Haftada 1-2 gün konsolu kullanacağım.
4K 120Hz televizyona sahibim.
PlayStation'daki oyunların çoğu Xbox'a göre pahalı ama ben FIFA ve birkaç oyun dışında oyun almayı düşünmüyorum.
Xbox'taki geriye dönük uyumluluk ile PES 2013 ve FIFA 14 gibi oyunları oynayabiliyor muyum?
Sanırım performans açısından pek bir fark yok ancak hangi konsolu alacağım konusunda kararsız kaldım. Tavsiyeleriniz ve önerilerinize açığım.

(Konuyu arkadaşım için açtım.)
Xboxta geriye uyumluluk olsa da şu an o oyunları satın alamazsın. Elinde CD olmalı ki onları açar mı bilmiyorum CD'li sürümü yok bende. Hatta herhangi bir fifa oyunu yoksa elinde şu anda oynayamazsın hiçbirini satıştan kalktıkları için. Belki gamepasste fifa 19-20-21-22 bulabilirsin hiç hatırlamıyorum var mı yok mu... Geçen senelerde vardı.

Her iki cihaz da crossplay sayesinde online bir şekilde birbiriyle oynayabiliyor. Bilgisayardakilerle de oynayabiliyor olmalısın.

Ps5 oyunlar pahalı da olsa fifaların fiyatı aynı diye biliyorum. Gamepasse her nisan, haziran ayı aralığında, en son çıkan hangisiyse kütüphaneye ekleniyor. (Fc25 de öyle olur büyük ihtimal... Geçen sene fc24 nisanda gelmişti sanırım gamepasse)

Konsol fiyatları birbiriyle aynı sanırım slimlerle...

Ek: psde varmı bilmiyorum ama developer mod satın alarak ps2, ps1, psp, 3ds, ds, gameboylar vs kullanılabiliyor diye biliyorum hiç denemedim ama videoları çok var.

Ek:quick resume özelliğiyle oyundan çıkıp konsolu kapatınca, tekrar oynamak istediğinde kaldığın yerden devam edebiliyorsun.

Yanlış anlaşılmasın. Series S sahibi olduğum için aşina olduğum özellikleri söylüyorum. Ps5 ekosistem olarak, kalite olarak daha iyi olsa da önümüzdeki birkaç yıl o konsolu kullanacağın için kararı sana bırakıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı