PlayStation 5'in geleceği var mı?

Vallahi Xbox önde şu an 2-3 sene sonra kimse PS kullanmaz diye tahmin ediyorum.

Hocam oyle bir şey yok yurt dışında Game Pass arayan yok zaten. 60 lira vereyim mukemmel oyunlar oynayayim diyorlar bize göre dusunursek. Microsoft ozel oyun yapmadigi surece zor ozel oyun yapmak da 5 sene suruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış anlamayın elbette cihaz 7 - 8 yıl kullanılabileceği düşünülerek geliştirildi ama şu anki son çıkan oyunlarda bile yüksek grafiklerde 60 FPS gösteremiyor. Bu dediğim oyunlarda bulunan kalite modu grafikler için geçerli. (ör. Elden Ring)

Tabii ki konsollarda oyun bir şekilde cihaz için optimize edilip oynanabilir hale getiriliyor ama bu da grafik, FPS ve çevre detaylarından feragat edilerek yapılıyor.

Konsol oyuncuları 30 FPS'e mahkum mu yoksa?

Şahsen PS5 gibi güncel bir konsolda güncel oyunları 60 FPS'de oynayamıyor olmam aklıma bu soruyu getirdi.

Tabii PC her zaman canavar ve tahtın sahibi ama bu ekonomide PS5 gibi güncel konsollar alıp 6 - 7 yıl rahat etmek bana daha mantıklı geliyor.

Xbox tarafında durum nedir bilmiyorum araştırmadığım için.

PS4 ilk çıktığında da böyle olmuştu. Şu an Xbox Sony'den önde fakat Spider-Man 2, Wolwerine, Bloodborne 2 gibi oyunlar çıktığında PS5 almak için bir sürü sebep olacak.
Ayrıca yeni nesil konsolların her ikisi de güçlü bir donanıma sahip yani FPS sorunu da olmayacak.

Bende 2 nesildir PS'ciyim ekonomi falan filan hiç avantajlı değil oyunlar aşırı pahalı ve saçma fiyatlar Xbox tarafına çoğu oyuncu Game Pass yüzden geçmek istiyecek bende dahil.

Microsoft'a PlayStation'un oyunlarının kalibresinde oyun yok ilerleyen 3 4 yılda olur ama kısa vadede yok. Ama PlayStation ilk defa gelecek yıllara dönük umut vermiyor. Konsolun şekli şemali kapasitesi mamarisi oyunların optimzasyonu eksik fazla. Naçizane kısa vadede en az iki yıl konsol alınmaz cihaz pahalı eksikleri var oyunlar pahalı ve kallabi oyun yok bence bir iki yıl daha beklemek daha doğru vallahi Microsoft atılım üstüne atılım yapıyor sonny de tık yok.

Ekonomi açısından en kötü seçenek PS5 bence, PC'den bile pahalı uzun vadede. Oyunları çok pahalı. Konsol alınıcaksa bence Xbox en doğru seçenek Gamepass'ide alırsın oh mis. Konsol oyuncuları 30 fps'e mahkum mu ? bence evet ps5 bile 60 fps veremiyorsa zaten bu sorunun cevabı açıktır. Xbox Series X 60 fps veriyor diye biliyorum ben.

Ekonomi açısından en kötü seçenek PS5 bence, PC'den bile pahalı uzun vadede. Oyunları çok pahalı. Konsol alınıcaksa bence Xbox en doğru seçenek Game Pass'IDE alırsın oh mis. Konsol oyuncuları 30 FPS'e mahkum mu? Bence evet PS5 bile 60 FPS veremiyorsa zaten bu sorunun cevabı açıktır. Xbox Series X 60 FPS veriyor diye biliyorum ben.

Türkiye'de Xbox en doğru seçenek fakat Avrupa ülkelerinden birisinde yaşasam PS tercih ederdim. Ülkemizin ekonomisi kötü maalesef.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı