Daha fazla
- Meslek
- Web Yazılım
Merhaba arkadaşlar, çoğu PS4 oyunu 30 FPS. Bu artık günümüzde gözü yormasıyla beraber PS4'ün gücünden dolayı 30 FPS'den bile aşağı düşmekte.
Biliyorsunuz ki son zamanda Lossless Scaling diye bir program çıktı, bu program Frame Generation yani kare oluşturma teknolojisiyle 3 kat hatta son çıkan güncellemeyle 4 kat fazla FPS alabiliyorsunuz. Bunu bir şekilde PS4'e entegre etmek istedim, araştırmalarım sonucu önce Remote Play'de denedim. O konu da aşağıda.
www.technopat.net
Öncelikle bir capture card sahibi değilseniz, şansınızı o konuda deneyebilirsiniz. Bu kadar efektif sonuçlar vermese de, 30 FPS'den iyi oynuyorsunuz.
Öncelikle programı indirip kurun, linki kaçırdıysanız: Global Potplayer
Önemli not: şimdi, 60FPS kayıt alabilen bir capture card ile neden 30FPS çıktı alıyorum? Güzel soru. 60 FPS render alıyorsun evet, ancak sen Lossless açtığın zaman X2 FPS göremiyorsun, neden? Çünkü sadece 60 Hz bir görüntü aygıtın var. Bu sebeple 30 FPS render alacaksın ki 60 FPS'e tamamladığın zaman suni 60 FPS, gerçek FPS olacak. Unutmayın bir çok PS4 oyunu zaten 30 FPS'dir. Capture card kataloğunda MJPEG yazsa bile siz dediğim ayarı seçin mutlaka, bu ayardan sonra ekran biraz bulanık olacak, halledeceğiz.
Bu ayarlardan sonra aygıt aç diyerek görüntü alabilirsiniz.
Bundan sonra görüntüyü alabiliyor olmalısınız ve her şey düzgün olmalı.
PotPlayer'da DeInterlacing'i kapatmak için "Görüntü > deinterlacing > Etkin" yolunu izleyin. Nedense "Etkin" seçtiğinizde devredışı kalıyor. Bulanıklığı, kesinleştirme sorunlarını tamamen çözüyor.
GoW Ragnarök:
Biliyorsunuz ki son zamanda Lossless Scaling diye bir program çıktı, bu program Frame Generation yani kare oluşturma teknolojisiyle 3 kat hatta son çıkan güncellemeyle 4 kat fazla FPS alabiliyorsunuz. Bunu bir şekilde PS4'e entegre etmek istedim, araştırmalarım sonucu önce Remote Play'de denedim. O konu da aşağıda.
Rehber: PS Remote Play & Lossless Scaling | PS4, PS4 Pro, PS5
Lossless Scaling, sadece oyunlarda değil video akışı olan bütün her şeyde çalışıyor. Buna PlayStation'un Remote Play uygulaması da dahil. Testlerimi: PS4 (Fat kasa) Lossless Scaling 2.10.1 Bloodborne Lossless Scaling ayarları: Ölçekleme modu: Otomatik / Tam Ekran Ölçekleme türü: kapalı Kare...
Öncelikle bir capture card sahibi değilseniz, şansınızı o konuda deneyebilirsiniz. Bu kadar efektif sonuçlar vermese de, 30 FPS'den iyi oynuyorsunuz.
1- Gereksinimler
- En azından orta seviye bir capture card sahibi olmalısınız. Mesela ben şunu almıştım: Amazon.com.tr
- Lossless Scaling (Steam) satın almalısınız.
- PotPlayer. Günlerdir araştırıyorum ve gördüğüm en stabil video oynatma programı desem yanlış olmaz. Global Potplayer Buradan indirin.
2- Lossless Scaling ayarları
- Öncelikle baştan oyun profili oluşturun ki kafanız karışmasın, onun için sol alttan "+" butonuna basın.
| Ayar | Değer |
|---|---|
| Ölçekleme türü | Kapalı. (Minimum X2 FPS aldığımız yerde boşu boşuna bunları açmaya gerek yok) |
| Kare oluşturucu | LSFG 2 |
| Mod | Burada dikkat etmeniz gereken nokta şu; monitörünüz her ne hz değerinde olursa olsun, burada dikkat etmeniz gereken capture card değeridir. Yani 540 Hz monitörünüzün olması önemli değil. Videoyu capture card gönderiyor. Bu bakımdan örneğin 60 Hz capture card sahibiyseniz X2 seçmelisiniz. Zaten kaliteli olanlar dışında hepsi 60 FPS çekebiliyor sadece. |
| İmleci sınırla & imleç hızını uyarla | İki seçenekte açık. |
| FPS göstergesi | Bence açın, ilk test ederken işe yarıyor. Daha sonra kapatırsınız olmazsa. |
3- PotPlayer ayarları
Şimdi bu program en önemlisi, 3 gündür bununla uğraşıyorum. Şaka değil. Uygun ayarları bulana kadar çok uğraştım, nedenini tabloda az buçuk anlatacağım.Öncelikle programı indirip kurun, linki kaçırdıysanız: Global Potplayer
1- Önce capture ayarlarını yapalım. Programı açın.
Sol üst Aç > Aygıt Ayarları (Alt + D) > Web Kamera sekmesine gelin.| Ayar | Değer | Açıklama |
|---|---|---|
| Video yakalama aygıtı > Aygıt | Capture card'ı buradan seçin. | Aldığınız capture card ismi yazar. Bazılarında ise USB Video yazabiliyor. |
| Biçim | 1920x1080@29.97 (Çok çok çok ve bir o kadar çok önemli ayar) | Aşağıda anlattım. |
| Ses yakalama aygıtı > Aygıt | Tabii ki burada da capture card aygıtınızı seçin. | |
| Sesi önizlet | Açık | |
| Zaman kaydırması kullan | Kapalı. | Ses ve videoyu dengeliyor. Ancak gecikme yaratır, kapalı öneriyorum. |
Önemli not: şimdi, 60FPS kayıt alabilen bir capture card ile neden 30FPS çıktı alıyorum? Güzel soru. 60 FPS render alıyorsun evet, ancak sen Lossless açtığın zaman X2 FPS göremiyorsun, neden? Çünkü sadece 60 Hz bir görüntü aygıtın var. Bu sebeple 30 FPS render alacaksın ki 60 FPS'e tamamladığın zaman suni 60 FPS, gerçek FPS olacak. Unutmayın bir çok PS4 oyunu zaten 30 FPS'dir. Capture card kataloğunda MJPEG yazsa bile siz dediğim ayarı seçin mutlaka, bu ayardan sonra ekran biraz bulanık olacak, halledeceğiz.
Bu ayarlardan sonra aygıt aç diyerek görüntü alabilirsiniz.
2- Şimdi diğer ayarları yapalım.
Tabloda yazılı bütün ayarlara mouse sağ tık ile ulaşabilirsiniz. O yüzden tabloda hepsini sıra sıra yazacağım.| Ayar | Değer | Açıklama |
|---|---|---|
| Görüntü > Video İşleyici | Dahili Direct3D 11 | En doğru renkleri stutter olmadan bu api sunuyor. |
| Görüntü > Parlaklılığı %1 arttır | Açık | Görüntü fazla koyuysa 2 kere basın buna. Görüntü size normal geliyorse ellemeyin. |
| Görüntü > deinterlacing > deinterlacing ayarları | Yazılım Interlacing > Motion Adaptive seçin | Bu ayar bulanıklığı bertaraf eder. 2x olanı seçmeyin. |
| Ses > Ses işleyicisi | Direct WaveOut. | Bu bende bu ayar ancak sizde ses bozulursa varsayılanda bırakabilirsiniz. |
Bundan sonra görüntüyü alabiliyor olmalısınız ve her şey düzgün olmalı.
4- Kare oluşturalım ve oyunu oynayalım
Artık oyunumuzu 60 FPS oynayabiliriz, PS'den bir oyuna girin ve PotPlayer'ı tam ekran yapın. Sağ üstten ikinci seçenek olması lazım, tam ekrana aldıktan sonra ALT + S tuşlarına basarak Lossless'i aktif edin. Artık oyunu oynayabilirsiniz. Tabii Lossless arkada çalışıyor olması lazım haliyle.Blur fix
DeInterlacing sorunu yaşayan çok arkadaş varmış, Discord'dan ulaşanlar oldu.PotPlayer'da DeInterlacing'i kapatmak için "Görüntü > deinterlacing > Etkin" yolunu izleyin. Nedense "Etkin" seçtiğinizde devredışı kalıyor. Bulanıklığı, kesinleştirme sorunlarını tamamen çözüyor.
GoW Ragnarök:
Son düzenleyen: Moderatör: