PlayStation Game Pass benzeri servis gelecek mi?

Barisgzl1

Kilopat
Katılım
5 Mart 2019
Mesajlar
1.298
Çözümler
3
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel core i7 7770HQ 16 GB Ram 1050 Ti
Cinsiyet
Erkek
PlayStation'a Game Pass benzeri servis gelecek mi?
 
Aslına bakarsak böyle bir servis mevcut fakat ülkemizde kullanılmıyor. PS Now diye geçmekte. PS Now birçok Exclusive oyunu ve birçok normal oyunu bünyesinde barındırıyor. Çalışma sistemi GeForce Now gibi diyebiliriz. Fakat sistemsel olarak Game Pass'in aynısı diyebiliriz.
 
Aslına bakarsak böyle bir servis mevcut fakat ülkemizde kullanılmıyor. PS Now diye geçmekte. PS Now birçok Exclusive oyunu ve birçok normal oyunu bünyesinde barındırıyor. Çalışma sistemi GeForce NOW gibi diyebiliriz. Fakat sistemsel olarak Game Pass'in aynısı diyebiliriz.

Peki bunu bir şekilde kullanılabiliyor mu hocam Türkiye'de?
 
Peki bunu bir şekilde kullanılabiliyor mu hocam Türkiye'de?
PS Now destekleyen bir ülke üzerinde PSN hesabı açmanız gerekli ilk önce. Sonrasında Amazon üzerinden PS Now için gift kartları satan yerler vardı diye hatırlıyorum. Oralardan kartları temin edip kullanabilirsiniz fakat detayını bilmiyorum.
 
Ps Now hizmeti var. Türkiye gelebilir ama ne zaman geli belli değil. Muhtemellikle Xbox Gamepass ile aynı fiyat olur.
 
PS Game Pass tarzı bir sistem çıkaramaz. PS Now Game Pass'in muadili değil. Ne zaman ki PS Now'a Sony'nin çıkardığı, ya da üçüncü parti oyunlar çıktığı günden gelir, o zaman muadil olur. Ek olarak PS Now orijinal olarak bir streaming servisi. Project Spartacus diye bir şeyler söylüyorlar ama bakalım ne olacak.

Kısacası muadil olmaları için PS Now'un çıkan oyunlarına Day 1 access vermesi, streaming servis mantığından vazgeçmesi, ve geriye dönük uyumluluk programı oluşturması ve bunları da(eski GoW'lar, Metal Gear Solid'ler ve daha niceleri) dahil etmesi lazım. Sony gibi oyunlarına deli para harcayan bir firma, Game Pass gibi oyunlarına ilk günden abonelik sistemi erişimi verirse, o oyunu alan kişi sayısı azalır, ve o oyunlardan direkt satış sağlayamaz. Dolayısıyla zarar eder. Ben imkanı olduğunu düşünmüyorum bunun. Öbür yandan Microsoft zaten ahtapot gibi her yere kollarını sardığı için para ile ilgili sıkıntısı yok. Sistemine abone çekse yetiyor ona.

Kaldı ki Sony'nin ipleri şuan tamamen MS'nin elinde. CoD exclusive olduğu gün PS biteyazar. Bu CoD çok iyi bir seri olduğu için değil ama seveni çok olduğu için olur. Bizde PS nasıl FIFA makinesi ise, yabancı ülkelerde de CoD makinesi çünkü.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı