Playstation oyunlarının Steam'deki satış sayısı açıklandı

Katılım
19 Eylül 2021
Mesajlar
13.868
Makaleler
2
Çözümler
90
Yer
Ankara
Açıkçası sadece Steam satışları baz alındığını düşünürsek çok kötü satış sayıları değil. Sackboy gibi hiç ilgi görmeyen oyunlarda olmuş fakat çıkalı üzerinden bir kaç yıl geçen oyunlar için bu satış sayıları iyi.

Last of Us Part 1 satış sayısı hakkında açıklama:
Last of Us Part 1 PC'ye geldikten 1-2 ay sonra satış sayıları açıklandığında 200.000 civarı satmıştı. O da muhtemelen 500.000'i görmüştür lakin 1 milyonu aşamamıştır. Eğer bozuk çıkmasaydı çok daha farklı olabilirdi.

Bu açıklanan satış sayılarına Epic Games Store ve GoG satışları dahil değil.

Horizon Zero Dawn - 3.3M
God Of War - 2.5m
Days Gone - 1.7m
Spider-Man Remastered - 1.3m
Uncharted - 483.2k
Miles Morales - 450.2K
Sackboy - 62.9k

Sony-PC-Sales.jpg


Kaynak:
 
Days Gone yine bayağı iyi satmış, Sony niye bu oyuna sanki tarihin en büyük başarısızlığıymış gibi muamele yaptı anlamıyorum.
Her oyunu yücelten, yerden göğe sığdıramayan fanların gerçekten sevmediği tek oyun buydu. İronik bir biçimde Sony fanboylarının gerçekten sevmediği bu oyun diğer kesmin en çok sevdiği oyunlardan biri oldu.
 
Ben Horizon Zero Dawn'u daha düşük bekliyordum ne yalan söyleyeyim, çok iyi satmış bu tarafta. GoW falan şaşırılmadık sonuçlar ama bir tık daha yüksek bekliyordum. Bu arada Days Gone neden üvey evlat muamelesi gördü? Gayet iyi satmış bir de bu oyuna laf söylemişlerdi, çok ilginç.
 
Biraz daha yüksek olur beklentisi ile girdim konuya ama satış sayıları düşük gibi. Bu kadar yıl sonra PC'ye geliyor olmasının etkisi epey fazlaymış demek ki...
 
@kino, katılıyorum. Days Gone'ın yapımcısı, God of War ile kendi oyununu bir tutup sitem etmişti. Oysa o tekrara saran yapıma rağmen gene de iyi satmış.

Şahsen hem GoW'u hem de Days Gone'u bir kere bitirip bir daha açmadım. İkisi de keyifliydi eh tabii GoW bir tık daha iyi bir oyun ama GoW'un kökleri çok eski. Days Gone ise yepyeni bir oyun.

Hazır satış satışları iyi iken, hikaye de devam edecek seviyedeyken eksikliklerini ve insanların beğenmediklerini düzeltip, daha da geliştirip ikinci oyunu vurabilirlerdi piyasaya. RDR1'e de millet ayılıp bayılmıyordu ama RDR2 ne kadar tuttu örneğin.
 
@kino, katılıyorum. Days Gone'ın yapımcısı, God of War ile kendi oyununu bir tutup sitem etmişti. Oysa o tekrara saran yapıma rağmen gene de iyi satmış.
Days Gone'ın yapımından çalışanların birden fazla saçma açıklaması oldu. Days Gone'ın devam oyunun gelmesini istiyorsanız oyun indirimde değilken tam fiyattan alsaydınız tarzında bir açıklamaları daha olmuştu.
 
Büyük faktörün indirim zamanları fiyatlandırma olduğunu düşünüyorum. Horizon'ın baya düşüyor fiyatı. Ama yine de Uncharted'ın bu kadar az satmasını anlamadım pek. Days Gone hariç hepsini oynadım, başlarda sıkıcı gelse de aralarında en keyif aldığım oyun Uncharted oldu. Combat sistemi keşke daha iyi olsaymış. Ama PC tarafında film gibi oyunlardan ziyade daha çok oyunda karaktere yön verdiğin, geliştirdiğin, kastığın oyunlar daha çok beğeniliyor. Bu arada Days Gone ilk çıktığında o kadar kötülendi ki almayı aklımdan bile geçirmemişim onu fark ettim.
 

Geri
Yukarı