Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
POMEM'e hem önlisans (2) hem de lisans (4) mezunları başvurabiliyor.
PAEM'e ise sadece lisans (4) mezunları başvurabiliyor.
PAEM'in eğitim süresi biraz daha uzun POMEM'e göre.
POMEM'den mezun olunca polis memuru olursunuz.
PAEM'den mezun olunca komiser yardımcısı olursunuz.
POMEM'e başvuru şartı önlisans KPSS 70, lisans KPSS 60.
PAEM'e bavuru şartı lisans KPSS 70 ve üstü.
POMEM 24. dönem alımları bu şartlarda gerçekleşecektir.
POMEM'e hem önlisans (2) hem de lisans (4) mezunları başvurabiliyor.
PAEM'e ise sadece lisans (4) mezunları başvurabiliyor.
PAEM'in eğitim süresi biraz daha uzun POMEM'e göre.
POMEM'den mezun olunca polis memuru olursunuz.
PAEM'den mezun olunca komiser yardımcısı olursunuz.
POMEM'e başvuru şartı önlisans KPSS 70, lisans KPSS 60.
PAEM'e bavuru şartı lisans KPSS 70 ve üstü.
POMEM 24. dönem alımları bu şartlarda gerçekleşecektir.
POMEM yani Polis Meslek Eğitim Merkezleri her yıl bünyesine binlerce polis adayı ekliyor. 3 aşamadan oluşan POMEM başvurusu ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavından oluşuyor. Peki POMEM tam olarak ne demek? Kimler POMEM'e başvurabilir?
– Polis meslek yüksek okulları (pmyo) 2 yıllık eğitim süreci olan okullar iken polis meslek eğitim merkezleri (pomem) şu anda en az 4 ay eğitim vermektedir.
– Polis meslek yüksek okulları en az lise mezunu polis adayı alımı yaparken polis meslek eğitim merkezleri en az önlisans mezunları polis alımı yapmaktadır.
– Polis meslek yüksek okullarına üniversite mezunu olunsa dahi şartları tutan adaylar girebilirken polis meslek eğitim merkezlerine lise mezunları giremezler.
– Polis meslek yüksek okullarının yaş şartı 26 yaşından gün almamış olmak iken polis meslek eğitim merkezleri için yaş şartı 30 yaşından gün almamış olmaktır.
– Polis meslek yüksek okulları son düzenleme ile lise sonrası sınavı olan temel yeterlilik testi ile alım yaparken polis meslek eğitim merkezleri için kamu personeli seçme sınavı şartı vardır.
– Polis meslek yüksek okulları ile polis meslek eğitim merkezlerinin parkurlarında ufak farklılıklar vardır süre örneğin.
– Polis meslek yüksek okullarından mezun olan polis memurlarının dereceleri daha yüksek iken polis meslek eğitim merkezlerinden mezun olan polislerin dereceleri daha düşüktür yani polis meslek eğitim merkezinden mezun olan polis memurları daha iyi derece ile başlamaktadırlar.