PNY CS900 vs SanDisk Ultra 3D SSD

fxtih

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Eski laptopum için hem SSD hem RAM alacağım fakat SSD'de DRAM denilen bir şey varmış. SanDisk SSD Ultra 3D fiyatı 600 TL iken, PNY CS900 fiyatı 479 TL. Arada neredeyse 120 TL fark var. Sizce bunun için değer mi?

PNY
SanDisk

Karşılaştırılacak diskler değiller. CS900 tek NAND ve SM2258XT çıkma ihtimali var. Bu disk Ultra 3D ile benzer donanım kullanıyor.

Karşılaştırılacak diskler değiller. CS900 tek NAND ve SM2258XT çıkma ihtimali var. Bu disk Ultra 3D ile benzer donanım kullanıyor.

Hocam bu attığınız benim attıklarımdan daha mı kaliteli?

Ve disk ömrü falan nedir bu ssdnin kullandınız mı daha önce? Uzun ömürlü olması benim için çok önemli.

Ve disk ömrü falan nedir bu ssdnin kullandınız mı daha önce? Uzun ömürlü olması benim için çok önemli.

Micron 1300 256 GB, 180 TBW garantiye sahip. Sandisk Ultra 3D 100 TBW garantiye sahip. TBW çok da kafaya takılacak bir şey değil. Çabuk bozulacak diskler değil bunlar.

3D Ultra ezer geçer.

Hocam Micron 1300'de DRAM var mı?

Bulunuyor. Ultra 3D'nin kullandığı Marvell 88SS1074 kontrolcüsünü kullanıyor. NAND olarak bir tık daha iyi olabilir hatta. Micron 1300'de 96 katman Micron TLC, Ultra 3D'de 64 katman Sandisk TLC NAND bulunuyor.

Micron marka ilk defa duydum açıkçası disk ömrü iyimidir hocam

Çok büyük bir marka Micron. Piyasadaki DRAM'lerin %30'una yakınını üretiyor. Crucial alt markasıdır kendisinin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı