PNY XLR8 CS3040 M.2 NVMe SSD aşırı düşük okuma ve yazma hızı veriyor

Bütçem 500 ila 1000 tl arası diyebiliriz. Attıklarınıza baktım 1150 falan olanda var gerekirse biraz daha ekleyip ondan da alabilirim fakat kendimi çok zorlamak istemiyorum ssd yi de yeni aldığım için. Hepsiburada linkinde gigabyte b550m olanın özellikleri uygunsa eğer fiyatı benim için şu an uygun. Ay sonu alabilirim. Ama derseniz yok gerekirse 1 2 ay daha bekle msi b550-a pro veya mag550 alabilirim. Bu arada ssdde sorun olup olmadığına tam emin olabilir miyim şu an? ona göre satıcıyla iletişime geçebilirim. Eğer yoksa anakartı aldıktan sonra düzelir heralde.

Şu halde de biraz daha iyi hız alabilirsin diye düşünüyorum. Sen yine PNY programını ve Chipset Driver kur eğer yoksa;

SSD yi taktıktan sonra format atıp windows'u bu ssdye yükledim. Bahsettiğiniz kurulumu linkten yapıp hemen geri döneceğim. Umarım biraz düzelme olur. İlginiz için teşekkür ederim arkadaşlar. Dediğim gibi yüklemelerden sonra geri dönüş yapacağım. 🙂
PNY'nin kendi driver programını kurdum ve zaten en günceli yüklü olduğu uyarısını verdi. Chipset driverları da yükledim. Sabit olarak 1741 MB/s alıyorum şu an hala. Kasada ayrıca 128lik bir ADATA Sata SSD'de var. Bunun etkisi olabilir mi? veya dediğiniz gibi ekran kartının etkisi de olabilir. CrystalDiskInfo programından bilgilere baktığım zaman aktarım tipi PCle 3.0 x2|Pcle 4.0x4 yazıyor tam anlayamadım ama fotoğrafını yükleyeyim.

Dosya Ekleri

• ssd2.png
    ssd2.png
    57,5 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
@scintilla sanırım senin anakartın M.2 yuvası PCIe 3.0 x2 veri yoluna sahip bu da hızı aşağı çekiyor. Bu veri yolunda o hızlar normal.
SSD yi takarken slotun orada 3 x 4 yazıyordu ama dediğiniz gibi 3x2 de çalışıyor sanırım. Bu durumu nasıl değiştirebiliriz acaba elimizde olan bir durum mu anlamadım. Tekrar format atsam bir etkisi olur mu acaba diyorumda olmaz gibi gözüküyor. 3x4 yolunu ekran kartı mı kullanıyor acaba o yüzden ssd otomatik olarak x2 ye mi geçiş yaptı öyle bir ihtimal olabilir mi şu an sıkıyorum kafamda bilmediğim için ama mümkün mü böyle bir şey? :D

SSD yi takarken slotun orada 3 x 4 yazıyordu ama dediğiniz gibi 3x2 de çalışıyor sanırım. Bu durumu nasıl değiştirebiliriz acaba elimizde olan bir durum mu anlamadım. Tekrar format atsam bir etkisi olur mu acaba diyorumda olmaz gibi gözüküyor. 3x4 yolunu ekran kartı mı kullanıyor acaba o yüzden ssd otomatik olarak x2 ye mi geçiş yaptı öyle bir ihtimal olabilir mi şu an sıkıyorum kafamda bilmediğim için ama mümkün mü böyle bir şey? :D

Sayfasında bu yazıyor PCIe 3.0 x4 yazıyor ama ben de bilemedim şimdi. Ama M.2'de bir sıkıntı olmadığını söyleyebilirim. Her halükarda PCIe 4.0 geçmen o sistemden tam performans almanı sağlar.

Sayfasında bu yazıyor PCI-e 3.0 X4 yazıyor ama ben de bilemedim şimdi. Ama M.2'de bir sıkıntı olmadığını söyleyebilirim. Her halükarda PCI-e 4.0 geçmen o sistemden tam performans almanı sağlar.

Bu ürünü alacağım ama uygun olup olmadığından tam emin olabilir miyiz acaba? Yeterince hayal kırıklığına uğradım bir daha uğramak istemiyorum malum moraller bozuk :)
Gigabyte B550M-S2H AMD B550 AM4 DDR4 5000MHz Micro ATX Anakart

Bu ürünü alacağım ama uygun olup olmadığından tam emin olabilir miyiz acaba? Yeterince hayal kırıklığına uğradım bir daha uğramak istemiyorum malum moraller bozuk :)
Gigabyte B550M-S2H AMD B550 AM4 DDR4 5000MHz Micro ATX Anakart

B550'lerin tümü PCIe 4.0 desteğine sahip, alabilirsin uygundur.

Az önce siparişini verdim. Umarım donanımım için uygundur. Sizin bir fikriniz var mı uyumlu olup olmadığı hakkında?
B550'lerin tümü PCIe 4.0 desteğine sahip, alabilirsin uygundur.
1 saat önce satın aldım lakin sanırım işlemcimle uyuşmuyor. Yine hayal kırıklığı :(

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı