POCO F5 günlük kullanımda fazla ısınıyor

Merhaba. 4 gündür POCO F5 kullanıyorum. WhatsApp görüntülü konuşurken telefon 45 dereceleri görüyor. Güncelleme yaparken de ısınıyor. Instagram'da gezerken de bariz bir şekilde ısınıyor. Bu normal mi acaba? Servise gönderme açısından soruyorum.

Çok normal.

Merhaba. 4 gündür POCO F5 kullanıyorum. WhatsApp görüntülü konuşurken telefon 45 dereceleri görüyor. Güncelleme yaparken de ısınıyor. Instagram'da gezerken de bariz bir şekilde ısınıyor. Bu normal mi acaba? Servise gönderme açısından soruyorum.
hocam yüklediğiniz şeylerdende kaynaklı olabilir.Ayrıca kullanım süresi gibi şeylerde etkili olabilir.Ama yinede bir yetkili servise bakıtmanızı öneririm
Servise baktırmak mantıklı olabilir ancak 4 gün yazsa bile kullanım süresinin bununla çokda alakalı olduğunu düşünmüyorum. Belki yanlış ola bilirim ancak ben telefona fiziksel hasar vere bilecek veya yazılımına zarar gelicek bişeye maruz kalan (uzun veya kısa dönem) telefonların böyle birşey yaşamasının normal olduğunu düşünüyorum (eğer durum böyleyse).

İnan bana 45 derece bir telefon için PUBG gibi ağır bir oyuna girmiyorsan normal değil. Diyelim ki hava çok sıcak o zaman anlarım.

@Ender42 kendi yorumumu katarsam.
Exynos 2100 S21 kullanıyorum. Exynos 2100 özünde 7+ Gen 2'den daha fazla ısınıyor. Ayrıca vapor chamber soğutma sistemine sahip. Bu LiquidCool 2.0'a göre zayıf bir sogutma sistemi.
Güneşin altında 45 dereceyi bile zor görüyor cihaz.
Arama yaparken POCO F5 gibi bir cihazın 45 dereceyi görmesi bence normal bir durum değil.
Ben daha kötü soğutma sistemine sahip ve ısınmaya daha meyilli bir işlemciye sahip bir cihazda Instagram ve kablosuz şarj harici 45 dereceyi görmüyorum.
Optimizasyonel bir sorun var diye tahmin ediyorum.

@Ender42 kendi yorumumu katarsam.
Exynos 2100 S21 kullanıyorum. Exynos 2100 özünde 7+ Gen 2'den daha fazla ısınıyor. Ayrıca vapor chamber soğutma sistemine sahip. Bu LiquidCool 2.0'a göre zayıf bir sogutma sistemi.
Güneşin altında 45 dereceyi bile zor görüyor cihaz.
Arama yaparken POCO F5 gibi bir cihazın 45 dereceyi görmesi bence normal bir durum değil.
Ben daha kötü soğutma sistemine sahip ve ısınmaya daha meyilli bir işlemciye sahip bir cihazda Instagram ve kablosuz şarj harici 45 dereceyi görmüyorum.
Optimizasyonel bir sorun var diye tahmin ediyorum.
Teşekkür ederim cevaplarınız için. O zaman format olmaz ise servise göndereyim. Ben de hiç beklemiyordum bu derece ısınmasını. Bakalım artık. Bi gelişme olursa tekrar yazarım.

@Ender42 bu sorunu yaşayan tek kişi değilsiniz. Dediğim gibi GSMArena ve diğer sitelerde bu durumdan bahseden kullanıcılar var.
S22 overheating sorunu One UI 5.1 ile en aza indirildi.
POCO da MIUI 15 ile işi rayına sokabilir diye düşünüyorum.

Bu POCO F5 konusunda zamanında çok uyarı yaptım almayın diye ciddi soğutma problemi var F5 serisinde maalesef normal ama garantisi devam ediyor ise yollayın bir baksınlar.

Abi telefonu yeni eline aldıysan bir anda çok fazla yükleme ve güncellemede normal aslında ama 2 3 gün üstünden geçerse havada aşırı sıcak değilse arka planda çooook fazla uygulama PUBG açık değilse. İşte burada sıkıntı var demektir.

Telefonu yeni kullanmaya başladığını düşünerek sana bu listeyi yaptım eğer bu yollardan biri ilgini çekiyorsa bana bunun hakkında yazabilirsin.

1. telefonun şu anki sürümünü tam temiz kurulmudan geçir. (bu telefonda yazılımsal sorunları düzeltir)

1)bunun için POCO F5 ROM yazıp şu anki global sürümü Google'dan indir.
2)ayarlardan telefon hakkında --> MIUI sürümü güncellemeleri kontrol et (veya indir) bölümündeki MIUI 13'ün 13 rakamına birkaç defa art arda bas ek özellikler açılacak
3) 3 nokta --> güncelleme paketini seç (download)

2. meraklıysan telefona uygun yeni daha stabil sürümleri (veya üst düzey sürümleri) TWRP'den veya farklı yollarla kurup yazılımdan kaynaklı sorunlardan kurtulabilirsin ancak bunun için telefonu sıfırlaman gerekebilir.(yedek) bunun senin için sıkıntı olacağını düşünmem. Birçok telefona modlu sürüm kurdum ancak her telefon için farklı ama POCO F5 için ne yalan söyleyeyim bakmadım.

3. sıkıntının yazılımda olmadığını ve telefonun ciddi bir hasar aldığını düşünüyorsan (fiziksel) teknik servis.

Bu POCO F5 konusunda zamanında çok uyarı yaptım almayın diye ciddi soğutma problemi var F5 serisinde maalesef normal ama garantisi devam ediyor ise yollayın bir baksınlar.
Ciddi soğutma problemi yokki. Arkadaşın cihazda anormal bir durum var. 1 haftadır kullaniyorum. Ne normal gezinmede ne de oyunlarda ciddi bir ısınma yok. 4-5 gündür Cod mobile oynuyorum yüksek ayarlarda. Klimasiz ortamda dahil ciddi ısınma olmuyor. Mobil legends ve wild rifttede ısınmayı hissetmiyorum bile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı