Custom ROM POCO X3 NFC için Custom ROM önerisi

Bütçe
0
Yoğun olarak telefon kullanan birisiyim şarj konusunda MIUI daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Kamera konusunda GCAM (Google camera) kullanıyorum anx camera telefon desteklemediği için bilmiyorum GCAM kamera sorunsuz çalışıyor 1080p 60 FPS iyi bir şekilde çalışıyor stock MIUI kamera uygulamasından daha iyi sonuç veriyor ufak tefek buglar var ama büyük bir sorun sayılmaz pil kullanımıda bu şekilde.
Telefonu o kadar aktif kullanan birisi değilim. Ondan dolayı bataryanın gün içinde çok kolay biteceğini sanmam.
Şimdilik düşündüğüm 2 ROM var, PA ve crDroid.

Paranoid Android ile ilgili eklediğiniz konuyu okudum, aklımda tek soru kamera ile ilgili sıkıntısı. Bahsedilen bu sıkıntı; normal aile, gezi, selfie veya cama asılmış bir duyurunun veya derste beyaz tahta gibi durumlarda bir sıkıntı oluşturur mu? Çoğu ihtimal bu ROM'u kullanmayı düşünüyorum.
PixelExperience oluşturur. Konuda da kamera sıkıntısı olarak PE'den bahsetmiştim. Paranoid Android'de on kamerada hafif loş ortamlarda pixellenme dışında bir şeyle karşılaşmadım.

PixelExperience oluşturur. Konuda da kamera sıkıntısı olarak PE'den bahsetmiştim. Paranoid Android'de on kamerada hafif loş ortamlarda pixellenme dışında bir şeyle karşılaşmadım.
Ön kamerayı bir tek akrabalar WhatsApp'ta görüntülü aradığında anca kullanıyorum ve zaten ışık konusunda dert olmuyor ve çözünürlük kötü oluyor ondan bu bana sıkıntı oluşturmaz diye düşünüyorum.

PA mı tercih etmeliyim yoksa crDroid mi? İkisi arasında kaldım.

Anlık olarak Paranoid Android kurmuş bulunmaktayım ve cihaz sıkıntısız çalışmakta. Kamerasında, NFC ve Bluetooth gibi özelliklerine sıkıntı bulunmadan çalışmaktadır. Hepinize önerileriniz için teşekkürler.

Bunu nasıl yaptığımı şu sürprizbozanda açıklayayım:

Benim sistemim Arch-bazlı olan EndeavourOS olmakla beraber Xiaomi'nin Bootloader açma uygulaması çalışmamakta (uygulama bir tek Windows için yapılmış). Bu yüzden bir VirtualBox sanal makinesine Windows 10 kurdum ve gerekli sürücüleri ona kurdum. Daha sonra kendimi host (Linux) sistemimde "vboxusers" grubuna ekledim.

1. Telefonun "Geliştirici Seçenekleri" bölümünden "OEM kilit açma" seçeneğini aktif ettim ve "MI Unlock" bölümünden telefonu hesabıma ekledim.
  2. Sanal makineyi başlattım ve telefonu "Ses Kısma + Güç" butonlarına basarak "Fastboot" modunda başlattım ve sanal makineden Xiaomi'nin uygulamasını açıp kendi hesabımla oturum açtım.
  3. Uygulamadan bir sürü kez onayladıktan sonra oturup işlemin tamamlanmasını bekledim.
  4. İşlemler bitince telefon açılırken ön kameranın hemen altında bir açılmış kilit işareti gördüm. Bu, Bootloader açılmış anlamına geliyor.
  5. Telefon tamamen sıfırlanmış oldu, SD karttaki verilerin silinmemesi iyi çünkü PA ve NikGApps'i tekrar aktarmak zorunda kalırdım.
  6. Telefonu tekrar "Fastboot" modunda başlatıp bir terminal uygulamasından (Konsole, GNOME Terminal, vb.) Olarak fastboot devices yazdım ve komut sonucunda ekrandan telefonumun bağlanıp bağlanmadığını kontrol etmiş oldum.
  7. Sonra Terminal'den fastboot flash recovery twrp.img yazarak TWRP kurulumunu da yapmış oldum.
  8. Sonra fastboot reboot-recovery yazarak TWRP'ye erişmiş oldum.
  9. Sonra "Wipe Data" bölümünden cihazı tekrar sıfırladım ve "Flash" menüsünden AOSPA (Paranoid Android)'yı bulup flashladım. Ardından NikGApps'i de aynı menüden flashladım. Eğer Google Apps istemiyorsanız NikGApps'i flashlamayabilirsiniz.
  10. Sonra cihazı yeniden başlattım ve şimdi ıvır zıvır şeyleri tekrar kuruyorum. Telefonun her özelliği anlık olarak sıkıntısız çalışıyor.

Son düzenleme:
Merhaba,
Elimde bir POCO X3 NFC bulunmakta.
Telefon artık pek bir MIUI desteği almayacak gibi ve bazı yerlerde limitleyici olması (mesela: Tam ekran navigasyonların sadece Xiaomi'nin ana ekranlarında çalışması ve diğer ana ekranlarda çalışmaması) ve tabii bazı gereksiz gördüğüm şeylerin (örnekler: Galeri uygulamasının 3GB gibi absürt boyutta olması, gereksiz ve istemediğim uygulamaların kendini tekrar kurması) gibi sebeplerden dolayı bir Custom ROM kurmayı düşünüyorum. İstediklerim şunlar:
  • Olabildiğince en son Android sürümü.
  • Kararlı (stabil, stable) olması.
  • GApps hazır gelmesi ve/ya desteği olması.
  • Bankacılık uygulamaları, WhatsApp vs. sıkıntısız çalışması.
  • Ek olarak: Bataryayı az tüketmesi, daha az yer kaplaması, gizliliğe önem vermesi, kişiselleştirmeye önem vermesi vb. standart her Custom ROM için istenilen özellikler.
Bu konu ile benzer diğer tüm kaynaklara baktıktan sonra şu tanılara vardım:
  • LineageOS: Daha önce başka bir cihaza kurdum ve resmen o cihazı hayata geri getirdi fakat benim cihaz için yapılmış erişebilidğim tüm yapımlar (Build'ler) hepsi nightly. Eğer başka bir şey olmazsa çoğu ihtimal bunu kurabilirim.
  • ArrowOS ve evolution OS, desteğini kesmiş.
  • Tequilaos: Kararlı olup olmadığı emin değilim ama en son güncellemesi diğerlerine göre çok eski (Mayıs 2023)
  • crDroid: Güncel ve kararlı, fakat GApps flahslanması gerek. Halledilebilir olduğunu düşünüyorum.
  • Pixel OS: Thirteen sürümü inaktif işaretlenmiş ama en son güncelleme temmuz 2023, twelve sürümü aktif gözüküyor fakat Android sürümü 1 geride.
  • PixelExperience: 13 ve 13 Plus sürümleri stabil işaretlenmiş ve en son güncelleme tarihi ağustos 2023.
  • Paranoid Android: Gizliliğe önem veriyor ve yapım tarihi yakın, kararlı.
Sizce hangisini kurmalıyım ve/ya sizin önerdiğiniz.

Merhaba,
Elimde bir POCO X3 NFC bulunmakta.
Telefon artık pek bir MIUI desteği almayacak gibi ve bazı yerlerde limitleyici olması (mesela: Tam ekran navigasyonların sadece Xiaomi'nin ana ekranlarında çalışması ve diğer ana ekranlarda çalışmaması) ve tabii bazı gereksiz gördüğüm şeylerin (örnekler: Galeri uygulamasının 3GB gibi absürt boyutta olması, gereksiz ve istemediğim uygulamaların kendini tekrar kurması) gibi sebeplerden dolayı bir Custom ROM kurmayı düşünüyorum. İstediklerim şunlar:
  • Olabildiğince en son Android sürümü.
  • Kararlı (stabil, stable) olması.
  • GApps hazır gelmesi ve/ya desteği olması.
  • Bankacılık uygulamaları, WhatsApp vs. sıkıntısız çalışması.
  • Ek olarak: Bataryayı az tüketmesi, daha az yer kaplaması, gizliliğe önem vermesi, kişiselleştirmeye önem vermesi vb. standart her Custom ROM için istenilen özellikler.
Bu konu ile benzer diğer tüm kaynaklara baktıktan sonra şu tanılara vardım:
  • LineageOS: Daha önce başka bir cihaza kurdum ve resmen o cihazı hayata geri getirdi fakat benim cihaz için yapılmış erişebilidğim tüm yapımlar (Build'ler) hepsi nightly. Eğer başka bir şey olmazsa çoğu ihtimal bunu kurabilirim.
  • ArrowOS ve evolution OS, desteğini kesmiş.
  • Tequilaos: Kararlı olup olmadığı emin değilim ama en son güncellemesi diğerlerine göre çok eski (Mayıs 2023)
  • crDroid: Güncel ve kararlı, fakat GApps flahslanması gerek. Halledilebilir olduğunu düşünüyorum.
  • Pixel OS: Thirteen sürümü inaktif işaretlenmiş ama en son güncelleme temmuz 2023, twelve sürümü aktif gözüküyor fakat Android sürümü 1 geride.
  • PixelExperience: 13 ve 13 Plus sürümleri stabil işaretlenmiş ve en son güncelleme tarihi ağustos 2023.
  • Paranoid Android: Gizliliğe önem veriyor ve yapım tarihi yakın, kararlı.
Sizce hangisini kurmalıyım ve/ya sizin önerdiğiniz bir ROM var mıdır?

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba hangi ROM'u kurdunuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı