Rehber Custom ROM POCO X3 Pro için Bootloader açma ve PixelExperience Custom ROM yükleme

Hocam bende POCO X3 Pro kullanıcısıyım. Hangi ROM'u önerirsiniz? Ve konunuzda PixelExperience'den bahsetmişsiniz. Memnun muydunuz? İçerisinde GApps var mıydı? Teşekkürler şimdiden.

Evet Custom ROM'un içinde GApps ön yüklü geliyor Google pixel telefonlar gibi.
Yani ayrı olarak kurmanıza gerek yok.

Her ay düzenli olarak güvenlik yaması geliyor.
Normal telefon günceller gibi güncelleyebiliyorsunuz güvenlik yamalarına.

Fakat büyük Android güncellemelerini ROM'u baştan kurmadan yapamıyorsunuz.
(Örnek: Android 12'den Android 13'e geçerken)

PixelExperience Plus Custom ROM'u hala kullanıyorum ve çok memnunum. MIUI'dan kesinlikle daha stabil ve Google ekosistemine daha fazla uyum sağlıyor.😄

Evet Custom ROM'un içinde GApps ön yüklü geliyor Google pixel telefonlar gibi.
Yani ayrı olarak kurmanıza gerek yok.

Her ay düzenli olarak güvenlik yaması geliyor.
Normal telefon günceller gibi güncelleyebiliyorsunuz güvenlik yamalarına.

Fakat büyük Android güncellemelerini ROM'u baştan kurmadan yapamıyorsunuz.
(Örnek: Android 12'den Android 13'e geçerken)

PixelExperience Plus Custom ROM'u hala kullanıyorum ve çok memnunum. MIUI'dan kesinlikle daha stabil ve Google ekosistemine daha fazla uyum sağlıyor.😄
Merhaba hocam, geç gördüm kusura bakmayın. Telefonuma PixelExperience PLus kurdum ve yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum. Şöyle sıkıntılar yaşadım:
1- Bazen durup dururken wifi bağlantısını koparıyor. Neden olabilir?
2- Fotoğraf çekme uygulaması bazen açtığımda siyah ekranda kalıyor ve bu bazen çıkıp arka plandan da silmeme rağmen devam ediyor kısa bir süre. Neden olabilir.

Bunlardan ayrı olarak iki sorum daha olucak. Romu hep değiştirmenin bir zararı var mı?
Ve güvenlik yamalarını nerden bakabilirim.

Merhaba hocam, geç gördüm kusura bakmayın. Telefonuma PixelExperience Plus kurdum ve yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum. Şöyle sıkıntılar yaşadım:
1- bazen durup dururken Wi-Fi bağlantısını koparıyor. Neden olabilir?
2- fotoğraf çekme uygulaması bazen açtığımda siyah ekranda kalıyor ve bu bazen çıkıp arka plandan da silmeme rağmen devam ediyor kısa bir süre. Neden olabilir?

Bunlardan ayrı olarak iki sorum daha olacak. ROM'u hep değiştirmenin bir zararı var mı?
Ve güvenlik yamalarını nereden bakabilirim?

İlk önce tabii ki bazı sorunlar olabilir. Sonuçta bu bir Custom ROM.
Tabii ki ROM'u kullanan diğer arkadaşlar bu sorunları ROM'un bakıcısına bildiririrse bir sonraki güncellemede bu sorunların düzeltilme ihtimali yüksek olur herhalde.😀

Eğer ROM'u aşağıda verdiğim siteden indirmişseniz ayarlar--> sistem --> sistem güncellemeleri kısmından güncelleme kontrolü yapabiliyor olmanız lazım.👍🏻
Site şu: Home - PixelExperience

Güzel rehber, yalnız minimal ADB/Fastboot kullanmanızı önermiyorum. Direkt olarak Google'ın platform Tools paketini kullanmanız daha sağlıklı olacaktır.

Ben Xiaomi telefonlarla uyumlu ADB aracı bulmaya çalışırken bu aracı bulmuştum.

Fakat Google'ın aracı da uyumlu ise o aracı da kullanabilirsiniz tabii ki.

Ama Google'ın aracı POCO X3 Pro ile tamamen uyumlu mu yoksa uyumlu değil mi bunu ben bilemiyorum.😄

Ayrıca benim rehberde verdiğim komutlardan farklı olabilir Google'ın aracına girmeniz gereken komutlar.😄

Ben Xiaomi telefonlarla uyumlu ADB aracı bulmaya çalışırken bu aracı bulmuştum.
Fakat Google'ın aracı da uyumlu ise o aracı da kullanabilirsiniz tabii ki.
Ama Google'ın aracı POCO X3 Pro ile tamamen uyumlu mu yoksa uyumlu değil mi bunu ben bilemiyorum.😄
Kullandığınız şey Google'ın zaten. Eski bir sürümün tek bir exe haline sıkıştırılmış hali. Daha güncel olmak için son platform tools'u öneriyorum. Ayrıca bu şekilde dosya yolu belirtmek de daha kolay oluyor.

Kullandığınız şey Google'ın zaten. Eski bir sürümün tek bir exe haline sıkıştırılmış hali. Daha güncel olmak için son platform Tools'u öneriyorum. Ayrıca bu şekilde dosya yolu belirtmek de daha kolay oluyor.

O zaman kullanılabilir o araç da.
Fakat ben rehberi ZIP'li haline göre hazırladığıdan dolayı baştan yazmam gerekir Google'ın aracına uygun olması için.
O yüzden ZIP'li aracı vermeye devam edeceğim rehber için.😃😁👍🏻

5) hesap ve cihaz ekle butonuna tıklayınız.

Bu kısımda mobil verinin açık olduğunu belirtelim.

7 gün limiti kaldırımış yani modded olan Xiaomi unlock tool:

Öyle bir şey yok, onu da belirteyim :)
Size şans eseri süre kısıtlaması denk gelmemiş. Her seferinde 7 gün olacak diye de bir kaide yok 😄 3-5 gün de denk gelebiliyor.

Bu arada neden P. E. Recovery tercih ettiniz?

Google'ın aracı global olduğu için tüm cihazlar ile uyumludur. Bu da ek bilgi olsun.

Onun dışında bir sorun göremedim. Eline sağlık.

Bu kısımda mobil verinin açık olduğunu belirtelim.

Öyle bir şey yok, onu da belirteyim :)
Size şans eseri süre kısıtlaması denk gelmemiş. Her seferinde 7 gün olacak diye de bir kaide yok 😄 3-5 gün de denk gelebiliyor.

Bu arada neden p. E. Recovery tercih ettiniz?

Google'ın aracı global olduğu için tüm cihazlar ile uyumludur. Bu da ek bilgi olsun.

Onun dışında bir sorun göremedim. Eline sağlık.

Eksiklerini söylediğiniz için teşekkür ederim.
1-)
PixelExperience Recovery'i tercih etme sebebim PixelExperience/PixelExperience Plus ROM'un ota ile güncellenebilmesi için gerekli recovery olmasıdır.
2-)
Bu aracın modded olmadığını hemen moderatörlere bildiriyorum.
3-)
Yorumlarda belirttiler arkadaşlar Google'ın platform Tools aracının da uyumlu olduğunu bana. Konunun sonuna da not olarak ekleyeceğim.

@Efe Karakaya sizin son durumunuz nedir cihazınızın kilidini açabildiniz mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı