POCO X3 Pro şebeke band moduna zorlamak mümkün mü?

Makaleler
3
Yer
Ordu/Perşembe
POCO X3 Pro cihaza sahibim. Cihazım B20 yani 800 MHz modunda 50 Mbps ve üstünü alabildiği halde inatla B03 yani 1800 MHz bandına bağlanıp 0.05 - 0.90 Mbps gibi hızlarda sürünüyor. Aynı şekilde lte_ca alabildiği halde yine bazen inatla LTE modda kalıyor. Normalde şansıma lte_ca ve B20 modu denk geliyordu ve yine arada sırada inanılmaz yüksek hızlarda kullanabiliyordum. Artık son 1 haftadır bu modları bir türlü denk getiremiyorum. Ya lte_ca ve B03 modunda tıkanıyor ve düşük hız alıyor ya da LTE modunda B20 geçip yine düşük hız alıyor. Root olmadan buna nasıl müdahale edebilirim acaba? Bant modlarını elle değiştirip o bant modlarına bağlanmaya zorlamak istiyorum. Hidden settings ayarında ne kadar B20 modlarını vs. seçsem de hiçbir etkisi yok. İnatla en kötü performansı alabileceği bantlarda bağlanıyor. Ne yapmalıyım? Bl kilidi açıp root yapardım ama telefonumu sıfırlıyor bu işlem.

Screenshot_2023-11-17-01-37-24-926_com.qtrun.QuickTest.png

Belki bir çözümü vardır hocam. Ben yetersiz bilgimle yardımcı olmaya çalıştım ama umarım şebeke yani sim kaynaklı çıkarda kolay çözülür.
Umarım öyledir hocam. Açıkçası telefonu çok beğeniyordum ve telefon almaya da daha fazla bütçem yoktu. 1 buçuk yıldır bayağı memnundum. Başımı yaktı gibi düşünmeli miyim onu da bilemedim pek.

Screenshot_2023-11-17-03-59-03-415_ru.v_a_v.netmonitor.jpg

B20 modunda bağlanıyor şu an. Demek ki tıkanma sorunu yok ama sanırım sinyali B03 modda daha iyi alıyor ki böyle yapıp duruyor. H+ ve B20 modu arasında git gel yaptı rahat şekilde. En azından telefonda sorun yokmuş ama zorlayabilsem iyiydi tabi.

Son düzenleme:
Öyle düşünmeyin belki sim kart ile çözülür. Son söyleyeceğim ise bu kaynakta birisi yongalara değinmiş.

1) A matter of hardware, but it is strange that a manufacturer will spend lots of money just to buy different chips than standard ones that sports by default all frequencies (supporting all frequencies by default it is a matter of economy during chip manufacturing). Maybe Qualcomm Chip just present some pins not soldered on Phone Motherboard so this works as a real "hardware" easy method to OFF definitively frequencies?

2) it is a matter of Firmware in Qualcomm Modem Chip.
Qualcomm just defines in Firmware enabled/disabled frequencies upon phone manufacturer requests, depending on market of reference (Most easy and economic solution).

3) it is a matter of 2 steps switch-on process (A) Unlocking Band in drivers (B) Activate it from firmware or somewhere else (Kernel? Or perhaps presence of 4G-LTE SIMs with correct Band activation code embedded in SIM?)

B20 modunda bağlanıyor şu an. Demek ki tıkanma sorunu yok ama sanırım sinyali B03 modda daha iyi alıyor ki böyle yapıp duruyor. H+ ve B20 modu arasında git gel yaptı rahat şekilde. En azından telefonda sorun yokmuş ama zorlayabilsem iyiydi tabi.

Şebeke veya sim kaynaklı olabilir.

Öyle düşünmeyin belki sim kart ile çözülür. Son söyleyeceğim ise bu kaynakta birisi yongalara değinmiş.

1) A matter of hardware, but it is strange that a manufacturer will spend lots of money just to buy different chips than standard ones that sports by default all frequencies (supporting all frequencies by default it is a matter of economy during chip manufacturing). Maybe Qualcomm Chip just present some pins not soldered on Phone Motherboard so this works as a real "hardware" easy method to OFF definitively frequencies?

2) it is a matter of Firmware in Qualcomm Modem Chip.
Qualcomm just defines in Firmware enabled/disabled frequencies upon phone manufacturer requests, depending on market of reference (Most easy and economic solution).

3) it is a matter of 2 steps switch-on process (A) Unlocking Band in drivers (B) Activate it from firmware or somewhere else (Kernel? Or perhaps presence of 4G-LTE SIMs with correct Band activation code embedded in SIM?)

Şebeke veya sim kaynaklı olabilir.
Şebeke olabilir. Bir şekilde çözüme kavuşturmam gerekiyor. Root atmak istemiyorum ama bir noktadan sonra yapmam gerekecek gibi. Zaten sorun çözülse de çözülmese de MIUI'dan kurtulup tamamen performans odaklı AOSP tabanlı ROM düşünüyordum.

Root harici çözmen tamamen imkansız diyebilirim SIM kart vs ile alakası yok. Söylediğin gibi genel olarak hangi bantta daha iyi çekim sağlıyorsa otomatik o bant seçiliyor ama senin için o bant en yavaş olanı. Bu tarz durumlarda hattını tam bilmiyorum ama operatör değiştirmeni siddetle tavsiye ediyorum.

Root harici çözmen tamamen imkansız diyebilirim SIM kart vs ile alakası yok. Söylediğin gibi genel olarak hangi bantta daha iyi çekim sağlıyorsa otomatik o bant seçiliyor ama senin için o bant en yavaş olanı. Bu tarz durumlarda hattını tam bilmiyorum ama operatör değiştirmeni siddetle tavsiye ediyorum.
Aynı telefona sahibim ve telefonumda Root mevcut. Nasıl daha iyi bir banda zorlayabilirim?

Arkadaşın ikinci attığı resimde operatör olarak ''TT'' görünce aklıma direk şebeke geldi.

Hattım Türk Telekom ama burada en iyi olan da Türk Telekom. Vodafone ve Turkcell kullananlar benim kadar hız alamıyor ama telefonun problemi de garip garip bantları seçmesi tamamen.

Network Signal Guru deneyebilirsin.

O programdan görüntü almıştım zaten.

Arkadaşın ikinci attığı resimde operatör olarak ''TT'' görünce aklıma direk şebeke geldi.
TT kaynaklı değil hocam. Öyle olsa zaten ben LTE_CA B20'de o hızları almam imkansız. B03 en kalabalık bant anladığım kadarıyla ve bu yüzden düşük hız veriyor. B20 en müsaiti ama telefon da ona bağlanmıyor inatla.

Görüntü almak değil. Rootlu ise istediğin bant seçip kilitliyebiliyorsun. Band 20 seçip sürekli olarak o bantta kalmasını saglayabiliyorsun ama root gereklidir.

Görüntü almak değil. Rootlu ise istediğin bant seçip kilitliyebiliyorsun. Band 20 seçip sürekli olarak o bantta kalmasını saglayabiliyorsun ama root gereklidir.
Ha dediğinizi anladım. Evet o seçenek var ama Root olmadan imkansızdı. Öyle ya da böyle Root atacağım gibi zaten de şimdi değil. BL kilidini açmam lazım ama bu işlem telefonu sıfırlayacak. Şu an için bunu yapabileceğimi de sanmıyorum.

@391065 Hocam POCO X3 Pro için nasıl Root atabileceğimi bilginiz varsa gösterebilir misiniz? Xiaomi için biraz karmaşık anladığım kadarıyla. Daha önce Samsung telefonuma TWRP kurup basitçe Root atmıştım ama Xiaomi cihazlarda bu nasıl işliyor hiçbir fikrim yok.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı