Pocophone F1 MIUI global 11.0.5 kararlı sürüm sorunları

Bir süre önce çıkan son resmi güncellemeyi telefonun sistem güncelleme kısmı ile güncelledim.

MIUI sürüm (poco için): Kararlı 11.0.5.0(pejmıxm)
Android sürümü: 9 pkq1.180729.001.

Telefonu aldığım günden beri 3 büyük güncelleme aldı ve hiç fabrika ayarlarına çevirmedim. 1 yıldan fazla oluyor telefonu alalı. Bu son güncelleme ile yaşadığım birkaç sorun var. Bunu başkaları da yaşıyor mu sormak istedim. Yoksa telefon hiç sıfırlamadığım için Android doğası gereği şişmeye mi başladı bilemiyorum.

Not: Android'den çok iyi anlarım. İlk günden beri 10 tane falan Android telefon değiştirmiş ve kullanmışımdır. Yarısı amiral gemisi.

Sorunlarım;

1-Telefon kendi kendine reset atıyor, bazen cebimden çıkarıp kilidi açacağım bir bakıyorum pin kodu soruyor. (Bu neredeyse her gün oluyor)

2-Telefon cebimde veya masada öylece duruyor. Ekranı açmak için parmak izimi okutmak veya kilit tuşuna basarak yüzümü tanıtmak için eyleme kalkıştığımda tepkisiz kalıyor ve gelmiyor. Hiç beklemedim 2DK kadar belki laglı şekilde gelebilir diye ama çözümü mecburen güç tuşuna basılı tutup hardreset atarak tekrar açma ile çözüyorum. (Bu çok nadir oluyor, hatta son 4 gündür olmadı)

3-Yıllardır kullandığım ve full poco F1 ile kullandığım kablolu kulaklık ile normal şebeke telefon görüşmesinde ses açma-kısma çalışmıyor, yani kısıyorum ve görüşme sesini kıstığımı sağ taraftaki bardan görüyorum ancak ses maximumda hala. (Her zaman her görüşmede olan bir bug, görüşme sesini kıssam da en yüksekte kalıyor)

4-YouTube vanced kullanıyorum yıllardır. Tam ekran değil iken bilenler bilir ister sanal tuş ile ister kaydırma kullanımı ile son kullanılan programlar kısmına girdiğinizde YouTube mini pencere boyutunda küçülerek ekranda kalırdı. Şimdi küçülmüyor yok oluyor hatta tekrar geri açtığımda video sesi gelmeye devam ederken karanlık görüyorum. Durdurup 5 saniye ileri veya geri yapınca tekrar video görüntüsü geliyor ve kullanmaya devam ediyorum. Not: Arka planda çalışmasında sorun yok sadece on screen olmuyor.

5-Spotify ekolayzer ayarlarından bass güçlendirme seçeneğini en yükseğe aldığımda seste bir değişiklik olmuyor ve aynı ayara tekrar dönüp baktığımda hiç dokunmamışım gibi en kısıkta olduğunu görüyorum.

6-Telefon kulaklık takar takmaz algılardı ancak şu an 3-4 saniye sürüyor algılaması.

Aklıma gelenler bunlar, sanırım bir tanesini atladım hatırlarsam yazarım. Son MIUI güncellemesinden önce bu sorunlar yoktu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı