Polis olmak için ne yapılmalı?

Lord_Gamer34

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, boyum 1.90 kilom 65. 15 yaşındayım. Şu an meslek lisesi okuyorum. 10 sınıfım. Okulumdan ve staj yerimden nefret ediyorum. Meslek lisesi daha fazla okumak istemiyorum.

Meslek lisesine gitmek hiç mutlu etmiyor beni. En iyi kıymetli zamanlarımdayım. Bu zamanları mutsuz ve verimsiz geçirmek istemiyorum.

Ben polis olmak istiyorum, çocukluktan beri hayalim. İnternet üzerinden araştırdım lise mezunu olmak gerekiyormuş. Ayrıca lisans ve ön lisans mezunu olmak gerekiyormuş. Bu iki şeyi duymadım, bana açıklar mısınız? Üniversite ve sınavları hakkında hiçbir fikrim yok.

Benim fiziksel ve zihinsel açıdan polis olmam kolay. Fakat derslerim çok iyi değil ve ders çalışmaya fazla merakım yok. Ben hangi liseye gitmeliyim ve şu an tam olarak ne yapmam gerekiyor abilerim kardeşlerim? Şu an polislik okuyan, polis olan, merakı olan veya bilgisi olanlar bana her şeyi anlaşılır ve ayrıntılı biçimde anlatırsa mutlu olurum. Teşekkürler.

Merhaba, boyum 1.90 kilom 65. 15 yaşındayım. Şu an meslek lisesi okuyorum. 10 sınıfım. Okulumdan ve staj yerimden nefret ediyorum. Meslek lisesi daha fazla okumak istemiyorum.

Meslek lisesine gitmek hiç mutlu etmiyor beni. En iyi kıymetli zamanlarımdayım. Bu zamanları mutsuz ve verimsiz geçirmek istemiyorum.

Ben polis olmak istiyorum, çocukluktan beri hayalim. İnternet üzerinden araştırdım lise mezunu olmak gerekiyormuş. Ayrıca lisans ve ön lisans mezunu olmak gerekiyormuş. Bu iki şeyi duymadım, bana açıklar mısınız? Üniversite ve sınavları hakkında hiçbir fikrim yok.

Benim fiziksel ve zihinsel açıdan polis olmam kolay. Fakat derslerim çok iyi değil ve ders çalışmaya fazla merakım yok. Ben hangi liseye gitmeliyim ve şu an tam olarak ne yapmam gerekiyor abilerim kardeşlerim? Şu an polislik okuyan, polis olan, merakı olan veya bilgisi olanlar bana her şeyi anlaşılır ve ayrıntılı biçimde anlatırsa mutlu olurum. Teşekkürler.

Polis iki tür olabilirsiniz ya YKS sınavına girip taban puandan yüksek alırsınız mülakatlara gidersiniz ya da üniversite okuyup KPSS sınavına girip POMEM üzerinden deneyebilirsiniz.

@Lord_Gamer34
Polislik konusunda kararın kesin ise PMYO yaparsan daha iyi olur bence.
Kararım kesin hocam, hiç şüphem yok bu konuda. PMYO için lise mezunu olunması gerekiyor diye biliyorum. Ben meslek lisesinden başka liseye gitmek istiyorum fakat dersler çok bunaltacak beni o durum sıkıntı.

Kararım kesin hocam, hiç şüphem yok bu konuda. PMYO için lise mezunu olunması gerekiyor diye biliyorum. Ben meslek lisesinden başka liseye gitmek istiyorum fakat dersler çok bunaltacak beni o durum sıkıntı.

Öyle bir planın varsa meslek lisesinden kesinlikle nakil aldırman gerekir meslek lisesindeyken ders çalışılmıyor.

Bari yurt disinda polis ol burada ölürsün.

Öyle bir planın varsa meslek lisesinden kesinlikle nakil aldırman gerekir meslek lisesindeyken ders çalışılmıyor.
Hangi liseye geçmemi önerirsiniz?

@Lord_Gamer34
TYT'den belirli bir puan alıp başvuru yapıyorsun. Ders çalışıp belirli bir puan alman lazım.
Eğer yeterli puanı alırsam dediğiniz Pmyo ya geçebiliyorum yani.

Bari yurt disinda polis ol burada ölürsün.
Bence yurtdışı daha sıkıntılı hocam ☺️

PMYO = Lise mezunu iseniz 24, askerliği yaptıysanız 26 yaşına kadar başvurabilirsiniz. 2 yıllık eğitim süresi vardır. Rütbe atlayamazsınız ancak DGS ile PMYO eğitimini 4 yıla tamamladıktan sonra rütbe alabilirsiniz.

İGF (İç Güvenlik Fakültesi) = Lise mezunu olarak 22 yaşına kadar başvurabilirsiniz. Kazanırsanız 5 yıllık bir eğitim alıyorsunuz ancak bu sefer komiser yardımcısı olarak göreve başlıyorsunuz.

POMEM = Lisans veya Önlisans KPSS ile giriyorsunuz. (Bu sene önlisans alımı olmadı)
Kağıt üzerinde 6 aylık gözüksede 9 aylık bir eğitim alıyorsunuz. Rütbe atlayabilir, meslekte ilerleyebilirsiniz.

Benim fikrimce ne kadar çabuk ve çok polis olmak istiyorsanız ona göre hareket ediniz. Ben olsam PMYO okur, hemen polisliği elime alırdım. PMYO mezunu ile POMEM arasında hiçbir fark yoktur, ayrıcalığı yoktur. Bütün hepsinin görevi ve hakkı aynıdır.

Çok fazla ders konusunda zeki veya çalışkan olmaya gerek yok. TYT`den garanti çağrılmak istersen 300 gibi bir puan alman gerekiyor, buda basit bir durum. 269 ile bu sene çağrılan kişilerde gördüm. Tabi sen mezun olana kadar ne kadar değişiri bilemem.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı