Polis olmak için ne yapılmalı?

yiğitttt123

Picopat
Daha fazla  
17 yaşındayım. TYT'den falan polislik kazanırsam polis falan olmayı düşünüyorum. TYT'den en az kaç puan almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiye etmiyorum. Çalışma saatleri, maaş, hatta daha öne gidersek mülakat ve parkurda zor.
Kendine inanan yapar bence hocam insandan insana değişir bu dediğiniz göreceli birşey.

250 ham puan almış olman gerekiyor. MSÜ sınavı var önümüzdeki aylarda ona girmeyi düşünüyor musunuz

250 ham puan almış olman gerekiyor. MSÜ sınavı var önümüzdeki aylarda ona girmeyi düşünüyor musunuz?
Msu sınavında tam olarak neler çıkıyor hiç çalışmadım da tyt ye baslayıp polislik düşünüyorum hiç çalışmadan girip te sansımı denesem olur mu

Yazılı sınavı geçseniz bile büyük ihtimalle mülakatta kalacaksınız, bu tür mesleklerde çok fazla torpil dönüyor.

17 yaşındayım. TYT'den falan polislik kazanırsam polis falan olmayı düşünüyorum. TYT'den en az kaç puan almalıyım?
Her şeyden evvel biraz deli olmak gerekir. Düşük maaş, insanlık dışı mesai saatleri, sendikasızlık, salahiyet alanının "Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu" adındaki asırlık bir kitapla tayin edilmesi, teçhizat eksikliği, mobbing ve daha niceleri... 2025 yılının 19. gününde tam 9 polis intihar ettiğini de hesaba katıyorum. Her sene bu sayı artmakta ayrıca. Herhangi bir memuriyet sahasında haftada 15 saat çalışıp polis maaşından daha fazla kazanmak varken, neden günde 15 saat çalışan polisliği seçesin? Teşkilat hakkında merak ettiğini buraya yazacak kadar dahi malumatın yoksa, "İnanan yapar" yahut "Her bünye farklıdır" gibi düşüncelere kapılma ve hayatını perişan etme.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı