Polis olunur mu?

Ben unideyken lisede bir çocuk vardı kendisi polis akede misine gitti. En son 6-7 ay önce gördüm yanında çocuğu eşi. Lisede biraz tosundu şimdi filinta gibi olmuş. Hoş sohbet ettik kendi halinde yaşıyordu. Akedemiden mezun olanların önü açık diye biliyorum bu arada.

Üniformasına bakıp olacağım diyorsan söyleyeyim bir süre sonra sıkıntılarını çekersin çünkü polislik normal bir meslek değil bayram izinin yok, mobbing çok fazla, yüksek saatli mesailer ( izinli olduğunda bile bir sorun olursa göreve cağırılıyorsun.) Bir tanıdığım çevik kuvvet ondan bayağı dinledim yani zor bır meslek. Tabii ki de hiç yoktan iyidir maaşı iyi, toplumda yine bir saygısı var belli konularda devlet sana daha çok hak tanıyor. Sana kalmış olup olmamamak. Bence yeni hedefler kur onları başaramassan polis olmaya çalış.

Polis değilim ama polislik de biraz bizim mesleğe benziyor. Düştüğünüz birime ve karakola göre çok rahat da olabilir zulüm de olabilir. Biraz şans işi.

Merhaba 11.sınıftayım, dil bölümündeyim, polis olmak istiyorum. Bu mesleği severek yapabileceğime inanıyorum, sizce olunur mu?

Askerde bayramda nöbet yazıp eve gitmemi engellediler, çalışma koşullarım gayet rahat olmasına rağmen o bayram eve gidememek çok ağır geldi, tahmin ettiğimden daha fazla moral bozucuydu. Polisliği düşünüyorum hem çok daha ağır bir iş yükü hem de yine bayram seyran yok, amirin isterse zırt pırt iş için çağırılabilirsin. Psikolojik olarak yıpranırsın ama psikologa gidemezsin çünkü mesleği riske atıyor o durum. Hangi haber kanalıydı unuttum ama böyle detaylı bir haber vardı, bir polis açıkça psikolojisinin bozuk olduğunu, ne evinde ne de iş yerinde huzurunun olmadığını ama psikoloğa gidemediğini, eğer gidecek olursa memurluk derecesinin düşüp yine aynı işi yapıp yarım maaş gibi bir ücret alacağını anlatıyordu. Böyle şartları göze almalısın.

Polislik mesleğini iyi tanıdığınıza emin olun çünkü hayal ettiğiniz gibi olmayabilir, hem çalışma saati çok yüksek hem maaşı standart bir maaş. Hepsini geçersen genelde karşılaştığın insanlar son seçenek olarak polis olmuş insanlar olacaktır sizce dediğin için kendime yorumlayacak olursam olunmaz.

Hocam dediklerinize bende katılıyorum fakat ben bu mesleği hakkıyla yapabileceğime inanıyorum tabii ki işin içine girmeden demek kolay ama düşüncem bu yönde.

Olunmaz. Polislik vasıfsız adam işidir. Türkiye'deki sistemi dizilerde filmlerdeki gibi sanma, her ay 3 4 polis intihar ediyor. Yarısı kumar batağında.

Neden böyle bir genelleme yapıyorsunuz? Bu ülkede gerçekten hayali olduğu için olan ve hakkıyla yapan polis memurları da yok mu?

Hocam dediklerinize bende katılıyorum fakat ben bu mesleği hakkıyla yapabileceğime inanıyorum tabii ki işin içine girmeden demek kolay ama düşüncem bu yönde.
Hocam hakkınızla yapabilmek için kendiniz karar verebiliyor olmanız gerekiyor ancak o kararı siz veremiyorsunuz yani başkası bir karar veriyor siz uygulamak zorundasınız. Haberlerde görmüşsündür çok olmadı polislerin ne yaptıklarını, bu insanlarla çalışmak bana hiç uymuyor. Siz ne kadar iyi olursanız olun onlar gibi olmanız gerekiyor yoksa işinizden olursunuz.

Neden böyle bir genelleme yapıyorsunuz? Bu ülkede gerçekten hayali olduğu için olan ve hakkıyla yapan polis memurları da yok mu?
Yok hocam çürümüş bir meslek türkiyede başka ülkede yapacaksan bilmem.

Ben unideyken lisede bir çocuk vardı kendisi polis akede misine gitti. En son 6-7 ay önce gördüm yanında çocuğu eşi. Lisede biraz tosundu şimdi filinta gibi olmuş. Hoş sohbet ettik kendi halinde yaşıyordu. Akedemiden mezun olanların önü açık diye biliyorum bu arada.

Akademiden kastınız nedir hocam tam olarak, 2 yıllık polis okulları mı yoksa universite mezunu olup sonradan olanlar mı?

Hocam hakkınızla yapabilmek için kendiniz karar verebiliyor olmanız gerekiyor ancak o kararı siz veremiyorsunuz yani başkası bir karar veriyor siz uygulamak zorundasınız. Haberlerde görmüşsündür çok olmadı polislerin ne yaptıklarını, bu insanlarla çalışmak bana hiç uymuyor. Siz ne kadar iyi olursanız olun onlar gibi olmanız gerekiyor yoksa işinizden olursunuz.

Dediklerinize kısmen katılıyorum, fakat bu durum biraz da şans işi yani büyük şehirler evet biraz daha sikintili ve riskli fakat kendimde kucuk sehirde oturdugumdan diyorum buranin polisleri hem cok rahat hem de toplumda bir sayginligi var.

Elbette var ama polislik mesleği saçma sapan yerlere evrildi. Zamanında polis akademisinden mezun olup polis olabiliyordun. Yaşlı polislerin neredeyse hepsi akademili bir onlara bak bir de 25-30 yaşındaki polislere bak. Yaşı küçük olanların şiddet uyguladığı görüntüler vs sosyal medyada çok dolaşıyor.

Soruna gelecek olursak evet polis olabilirsin ama üstün ne derse yapmak zorundasın. Mesela üniversite öğrencileri yemekhane zamlarini protesto edecek ve seni üstün onları ablukaya al, biber gazı sık diyecek. Doğru bulmasan da yapmak zorundasın

Hiçbir şekilde eylem vs yapamazsın. Çalışma saatlerin çok kötü olsa da sesini çıkarma hakkın yok (gerçi sesini çıkaran gruplara da polisler müdahale ediyor. Polis eylem yapsa onlara kim müdahale edecek?)

Ayrıca polis intiharları çok yüksek. Muhtemelen mobbing ve vicdan azabı kaynaklı hepsi. Bunları yapabilirim diyorsan. Şu anki ülke ikliminde vatandaşların yarısından çoğu polisten nefret ediyorken mentalim kaldırır diyorsan yapabilirsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı