Polis şikayetimi önemsemiyor

mythbukrek

Megapat
Daha fazla  
Profil Kapağı
1524821199
Arkadaşlar, karşı sitede düğün var ve sabahtan beri kafamı ütülediler. Zabıta topu polise attı ama polis ha geldik ha geleceğiz derken 7 saat gelmedi. İki kere aradım, umursamıyorlar. Uzun vadeli olarak BİMER'e şikayet etmeyi düşünüyorum ama kısa sürede bu sesi kesmenin bir yolu yok mu?

BİMER'e gitme sebebim polisin beni dikkate almaması. Düğünden daha çok sinirlendirdiler beni. Neyse ki 1 saat önce teşrif ettiler. Kafalarına göre uygulama yapıyorlar. Geldiklerinde sorun yaşamamak için geç saatte geliyorlar. Geçen sene de başıma geldi benzer olay. Ceza falan kestikleri de yok zaten. Ceza kesmiyorlar bu sefer herkes cesaretleniyor ve sokak düğünlerine devam.

Bu ülkede İNANILMAZ CİDDİ bir yaptırım eksikliği var. Her şey bunun yüzünden kaynaklanıyor. Şöyle biraz sıksınlar bak, ortada hiçbir sorun kalmaz.
Kesinlikle katılıyorum. Yasalarda, yönetmeliklerde başka bir ülke; uygulamada bambaşka bir ülke var.

Bölgesel olarak da farklılık oluyor tabi.
Evet. Özellikle benzer olayların sık yaşandığı bölgede işlerin sıkı tutulması gerekirken aksine daha lakayıt bir hal alıyor. Eğer bölge insanı şikayet etmeye üşeniyorsa işler çok yavaş yürüyor. Eğer gürültü olduğunda onlarca kişi şikayetçi olsa, çok daha hızlı sonuç alınır. İşini yapmayan insanlara çok sinirleniyorum ama buna göz yuman insanlar daha çok sinirimi bozuyor.

Karşı binamızın altında bir dernek var. Adamlar yıl içinde her haftasonu düğün yaptılar. Binamızda oturan polisle birlikte şikayette bulunduk. Aldığımız cevap böyle bir haklarının olduğu yönündeydi. Evet, bu ülkede bir bireyin başka bir bireyin hakkına girme, rahatsız etme, evinde rahat bir şekilde oturmasını engelleme özgürlüğü var. Sınavlarıma bile doğru düzgün çalışamıyordum çok sağolsunlar.

İşsizlik ve empati yoksunluğu kötü birşey.
Polisin okadar çok işi varki. Okadar adam öldürülüyor, tecavüz işleniyor.
Sen polisi abuk subuk işlerle uğraştırıyorsun.

Bunun işsizlikle ne alakası var. Konu sahibi sonuna kadar haklı. Kimse kimsenin gürültüsünü patırtısını çekmek zorunda değil. Kaldı ki çevrede hastası olan insanlar olabilir. Aynı durum daha gelişmiş, insan haklarına ve mahremiyetine önem veren bir ülkede olsa o zaman görürdün neler yapıldığını.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı