Pop!_OS NVIDIA kullanılmıyor

nopickart

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle bilgisayarımda iki tane ekran kartı bulunmakta:
Intel HD Graphics 3000.
NVIDIA 540M.

Ve ben ne yaparsam yapayım bu NVIDIA'yı kullanamıyorum.

(1. Not: NVIDIA X sever yüklü ama oraya uygulama eklesem de nafile yine de kullanamıyorum bu ekran kartını...)
(2. Not: Windows'ta sorunsuz çalışıyordu)
(3. Not işlemcim i7 2.nesil)

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bilgisayarımda iki tane ekran kartı bulunmakta:
Intel HD Graphics 3000.
NVIDIA 540M.

Ve ben ne yaparsam yapayım bu NVIDIA'yı kullanamıyorum.

(1. Not: NVIDIA X sever yüklü ama oraya uygulama eklesem de nafile yine de kullanamıyorum bu ekran kartını...)
(2. Not: Windows'ta sorunsuz çalışıyordu)
(3. Not işlemcim i7 2.nesil)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu makale yardımcı olabilir belki hocam.

NVIDIA sürücüsüz sürümü indirip, NVIDIA-390 sürücüsünü kurman lazım. Secure Boot kapalı olmalı.

Daha demin tüm sürücüleri silip kurdum ve 390 değilmiş 390.157 imiş bu da beni epey uğraştırdı
Ama nafile hala sorun devam ediyor tek fark NVIDIA X severın logosu değişti (bu arada bublebee diye bir şey varmış onu denedim onda çalıştı ama ekranda yırtılmalar oluyordu)

390 değilmiş 390.157

Sürümün versiyonu işte, depoda nvidia-390-driver olarak geçer. Uğraştıracak bir şey yok, sürücüyü kurup, secureboot kapatılacak. Sen Nvidia'sız ISO üzerinden yeni kurulum dene bence.

Bir de doğrudan Nvidia kullanımı için, prime-select ile geçiş yapman lazım. Nvidia-settings arayüzünün Prime profiles kısmına gözatarsın.

Sürümün versiyonu işte, depoda NVIDIA-390-driver olarak geçer. Uğraştıracak bir şey yok, sürücüyü kurup, Secure Boot kapatılacak. Sen NVIDIA'sız ISO üzerinden yeni kurulum dene bence.

Bir de doğrudan NVIDIA kullanımı için, Prime-select ile geçiş yapman lazım. NVIDIA-settings arayüzünün Prime profiles kısmına gözatarsın.

Hocam neden NVIDIA sürümü yerine normal sürüm kurulum yapması gerekiyor arkadaşın?

Sürümün versiyonu işte, depoda nvidia-390-driver olarak geçer. Uğraştıracak bir şey yok, sürücüyü kurup, secureboot kapatılacak. Sen Nvidia'sız ISO üzerinden yeni kurulum dene bence.

Bir de doğrudan Nvidia kullanımı için, prime-select ile geçiş yapman lazım. Nvidia-settings arayüzünün Prime profiles kısmına gözatarsın.
prime profiles yok

Çünkü NVIDIA sürücülü sürüm, NVIDIA sürücüsünün güncel Production Branch sürümü ile geliyor. Bu konudaki aygıt için desteği yok.

Bir de öyle deneyelim hocam ISO iniyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü - 2023-06-19 17-28-44.png
    Ekran Görüntüsü - 2023-06-19 17-28-44.png
    59,9 KB · Görüntüleme: 55

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı