Pop!_OS vs Arch

Alparslan3417

Centipat
Daha fazla  
Sistemim 5700U yoga laptop. Sizce hangisini kullanmalıyım? Daha önce Ubuntu, Mint, Kali, W7, Windows 10, W11 kullandim. Şu an aktif W11 kullanıyorum bu laptopumda. Sizce hangisi.

Pop OS ubuntu tarz bi OS, Arch Linux düz kernel ve terminal, kendin yaratman gerekiyor iletişim sistemini + manueli okuman çalışman lazım
Linux'a yeni başlıyorsanız her türlü ubuntu tarzında bir distro seçin (Mint, Pop) yada ubuntu sarmıyorsa debian seçin
Normal Ubuntu kullanılmaz
Bence Pop OS'i indirin, ama aynı anda arch linux'u öğrenin, virtual machine'de yaratın bir arch makinesi, iyi gelirse indirirsiniz

+ aynı anda pop oyun oynamak için iyi bir distro

Pop!_OS Ubuntu tarz bir OS, Arch Linux düz kernel ve terminal, kendin yaratman gerekiyor iletişim sistemini + manueli okuman çalışman lazım.
Linux'a yeni başlıyorsanız her türlü Ubuntu tarzında bir distro seçin (Mint, pop) ya da Ubuntu sarmıyorsa Debian seçin.
Normal Ubuntu kullanılmaz.
Bence Pop!_OS'i indirin, ama aynı anda Arch Linux'u öğrenin, Virtual Machine'de yaratın bir Arch makinesi, iyi gelirse indirirsiniz.

+ Aynı anda pop oyun oynamak için iyi bir distro.

Linux'u 3 yıl kullandim biliyorum ama Pop!_OS daha stabil diyorlar.

3 yıl kullandıysanız elbet iyi bir bilgiye sahipsinizdir. Bu durumda Arch öneririm. Çünkü Arch sürekli güncelleme alarak sizi güncel tutar. Ayrıca Arch stabildir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı